Сега ќе ја прашав што предлага. @Biljarkata Истото прашање. Може не те разбирам тебе, ама многу добро аргументацијата што ја употребуваш традиционално. Што е со Денга колку пати ја споредуваш и како оваа вакцина ја минимизира потребата од мрна или било која друга? Вакцината се уште се препорачува за некои индивидуи и/или области, исправи ако грешам. Имунологија да не имаш завршено?
После колку денови закажуваат ревакцина со Фајзер, а после колку со Синовак? Треба да сум фул чипирана до септемрви.
Не знаев дека имаме потреба од Мнра. Шо е битно да е вакцината мнра или не-мнра? Станува збор за реакција на имунитетот при прво, второ итн изложување на вирусот и опасноста да се генерираат анти-тела кои не штитат. Не е плукни-залепи, ооооп, го хакнавме ковид. Затоа, ништо јас немам за предлагање, ниту сум политички лидер, ниту водам кризен штаб. Секој одлучува за себе во склад со информациите кои ги има. Мене информацииве не ми се еднозначни, затоа ќе продолжам да читам. Вие шо прочитавте, разбравте и не споделивте толкување- срам да ви е. ...вака, кога мислам на темава, чувствувам дека нема потреба од пукање на многу дози и бркање некакви антитела, ако сте веќе прележани, вакцинирани или штодае со антитела...Не трети, четврти и 16ти дози... Ама за тоа си има кој да решава, исто така
Не збори у мое име.Тоа што го споделив е официјални ставови на званични лица. Јас сум за вакцинација за непрележани,затоа што сигурно ке се разболат.Особено за ризични категории.Против сум за деца и прележани да се вакцинираат. Ова ! https://emagazin.mk/doktor-panovski-as-sum-voopshto-protiv-sertifikati/ Не ми се допаѓаат малверзации ,секогаш сум за кажи ја вистината наместо лаги на народот,да ја закопаме главата у песок и толку ако не.
@Biljarkata ако е така зашто имаме потреба од Хемотерапија за канцер.. Мислам можеме и со треви и изложување на месечева светлина да се лечиме нели?
Ако имаат доволно антитела,не мора да се вакцинираат. Не знаеш колку случаи има жени,мажи на лекари кои се боцнаа прележани и колку проблеми со дишење имаат со месеци. Некој нема да има ништо,но некој дебело ке се покае што прележан се вакцинирал да буста антитела и да предизвикува имунитет.Имам во семејство,знам што зборам. Прележан да се боцкаш за пусти сертификат и со месеци да не можеш да дишеш,е глупост невидена. А доктори кои знаат што може да се случи и да молчат е многу лошо.
За сертификат се боцкаа Вајлд, за патување. Имунитет имаат.Да им беше за бустање една доза ке ставаат ,а не две.
Вајлд ако некој пука од антитела вакцината може да направи беља. Многу погрешно е според мене некој да пука со антитела, и да стави вакцина .. Затоа ми се смешни и мене тие сертификати за вакцина..
Нена прочитај ја пак за твојот прв ред. Не те разбирам мајке ми. Ај плис врати се назад и види како почнавме. Сега па не е ни битно дали е мрна. А за шо правиме муабет од прееска, за патлиџани на пазар? Изгледа тоа и беше конкретното прашање. Сега испадна дека за бустер дози збориме, за кои многу добро знаеш дека исто чувствуваме. Пошо сме многу чувствителни. Ама стварно не гледам дека со ваква поента почна. А кога сме кај промена на тема веќе, да се надоврзам. Додека некои боцнат една, на вакцинираните ќе им паднат антитела, дошло време за трета. Каков е тој колективен пошо цело време се убедуваме? Сега ти се 2% проблем, а од мутации ќе станат 90%. Па после ќе расправаме зошто има потреба од ажурирање вакцини, нели и онака не чинат. И така.
Па имунитетот го имаат. Сертификат и те како е у питање. Еве како што читам, јас нема да смеам у маркет да влезам за некој месец, или ќе треба да си плаќам пцр на секои 2 дена за да можам да функционирам. Сулудо! Прележана но без такво пусулче. Нема сеуште дефинитвни студии колку долго ќе си заштитен после инфекција, без разлика дали веќе немаш антитела. Слабо реинфекции по светов, така што боцкање после 6 месеци е чиста пропаганда.