Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,2%
  2. Не

366 глас(а)
    31,8%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    toj ucestvuval i vo pravenje na vakcinite za sars i mers nobas zaradi toa sto i za ovie vakcini kazuva , lugeto koi gi primile po zaraza dobile poteski simptomi , prestanale so natamosno tstiranje i upotreba
    zosto ponegovo sopstvenno ubeduvanje?
    sto dokolku e vo pravo?
    i ccitam vo amerika od 5 hospitalizirani 4 se vakcinirani toa luge objavuvaat a vlasta drugo kazuva
    zosto si tolku sigurna deka vladata iofivijalnit podatoci e tocni?
    i ne e samo toj se povekenaucnici ta go kazuvaat , ama dobro vie znaete poveke od niv
    ne razbrav dobro, NBC ili C neznam tocno kako bese objavile javno nekoj izvestaj za ovaa vakcina pa se ratrcaa tie od timot na valenski odma da "sredat" i negiraat (bas tie izjavi sto ba predhodnata nedela
    i szo prvo rece 3 doza fajzer i moderna NE pa amerika odmareagira i sami si odobrija , pa ega i szo moze po 6 meseci
    abe ajde
    mi se spie sega da pisuvam

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.211
  3. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Вакцинирарај си се тоа ти е најважно или со фајзер илисо кинеска ке имас некаков имунитет освен ако не си скоро прележана.

4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    факт е дека Медицината одинапред фала богу се појавуваат вакцини нови технологии кои се приспосубуваат на болеста,факт е дека и во минатто помагале вакцините против разни болести.ДА вакцината според мене спасува нечиј живот и од тешка клиничка слика. Можезш да зе заразиш но полесно го поминуваш.

На Glowy и nena2010 им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.055
    We report on a patient with a single dose of vaccine against SARS-CoV-2.

He developed relevant serum titer levels but died 4 weeks later.

By postmortem molecular mapping, we found viral RNA in nearly all organs examined.

However, we did not observe any characteristic morphological features of COVID-19.

Immunogenicity might be elicited, while sterile immunity was not established.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971221003647

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.911
    Косми, искрено си бетер од антиваксерите. Јас никаде не те прочитав за бенифитот од вакцина. Постираш само последици од Фајзер, а ете голем број од светската популација е со Фајзер. Искрено се плашам, ама вака кога те читам се осеќам дека полошо нема. Ама навистина.
    Само Србија и Македонија имаат кинески. Што е со останатите држави кои имаа само мРна и векторски вакцини?
    А вакцина мора, ете, и прележан смее до 9 месец, после нема сертификат. Прележани се вакцинираат и надвор од Мк.

На WildMk, Sofi.ja, anastasijaki и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Промовира прележување. Она прележала здрава жива и игнорира починати од вирусот и такви со последици. Нели гледаш година дена ќе фати како збори за колективен.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.055
    Бетер од антиваксерите.:o
    Во ред.Ништо повеке не пишувам на тема вакцини и ковид.:*

На Schkolska му/ѝ се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    37.183
    Најубо да се праиме глуви и слепи ;)
    Ништа не видим, ништа не чујем (lalala)

10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Како само за вакцини ви се гледа и слуша, за вирусот и последиците никаде ве нема.

На WildMk, Glowy, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Takeasmile

Takeasmile Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    49
    Добар ден на сите, можеби е одговорено ова прашање, би ве замолила кој има одговор или сличен случај да ми помогне.
    Имам доживеано анафилактички шок од алергија на риба, на почетокот за ваквите случаи се препорачуваше да не се вакцинираат, потоа беше со надзор 24 часа, дали некој со иста ситуација се вакцинирал? Каде се обративте за надзор при вакцинација, која вакцина? Кај матичната не можам да се обратам или ќе треба да ја сменам, ако е ова прашање за матичен доктор, таа не е доволно стручна

12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    37.183
    Ограничени, шта чеш :rofl: |(

Околу „теорииве на заговор„.... пред година дена сите мислеа дека ограничување на движење без вакцина е теорија на заговор, па еве ни се случува. Исто така, на клада се фрлаа тие кои што збореа дека вирусов е вештачки, а сега скоро и да нема некој кој верува дека е природен. Дури и Кина и УСА меѓусебе се препукуваат околу тоа од каде излегол :lol:
    Така што... и „теоријата на заговор„ околу вакциниве, поточно Фајзер и останатите мрна, ќе излезе дека е виситна ;) Не знам само како можете слепо да верувате на фармацевтски гиганти кои цела пандемија играат валкано и единствен мотив им е профит? Видете само што и направија на астрата? А за кинезиве и спутник треба ли да зборам?
    Туку... вие си знаете. Остајте не нас „теоретичариве на заговор„ да си праиме муабет... така мислиме дека сме паметни де....

На deskarada и 999 им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Што докажа ти од теориите лани? Секој со здрав разум веруваше дека ќе има ограничување без вакцина, еве читај ме наназад, тоа го зборев уште тогаш, не сте го измислиле вие. Проста логика. Вирусот дали бил природен или вештачки г'з не болеше лани пошто и да бил вештачки ќе сменеше нешто, ќе го сопреше некој? За фармацевските гиганти не ми се верува дека уште ги спомомнуваш, дискусија за пред кооперација.

На Glowy, LejlaD, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Што е теоријата на заговор за мрна да ме просветли некој?

Последна измена: 6 август 2021
    На Glowy, LejlaD, Ahoy и 4 други им се допаѓа ова.
  15. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    pa nema ribi vo vakcinata?
    bar na fb sto citam nesmeat samo tie sto se alergicni na sostojka koja ja ima vo vakcinata ,bar taka doktorite vo fb grupata kazaa
    eden kup luge alergicni na penicilin, pceli, hrana se vakcinirani

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.710
    Сите ќе умрете :D

На Glowy, Chantal, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  17. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ne, ne ja imam antitela
    onaka prasav kolku e bezbedno da se vakcinira sega i dali ako skoro se vakciniral i zarazi primer nedela dena po vakcina ke si pomine poloso
    za baba mi i dedo mi mi e
    site se testiravme za antitela i site imame i jas i setra mi i mama i tato (i nikoj od nas nemase simptomi ne ni znaeme koga sme bile zarazeni) no baba mi i dedo mi nemaat a zaedno ziveeme sto mi e bas cudno

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Takeasmile

Takeasmile Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    49
    Не зборувам за состојки на вакцина, битно е за лица со анафилактички шок од било која алергија, не само алергија на прашина, полен, лекови... туку веќе доживеано многу силна реакција, доколку има некој слично искуство би била благодарна да сподели :)

19. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    toa ti kazuvam polno gi ima so so anafilakticki sok od penicilin, pceli hrana sto primile vakcina, idi vo grupata za covid-19 na fb
    i mozes i da si prasas panovski i uste 3-4 drugi doktori redovno dgovaraat na sekakvi prasanja a i luge spodeluvaat iskustva

На Takeasmile му/ѝ се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.911
    Не да не пишуваш, сите знаеме дека нус појави има, ама секој пост ти е против Фајзер. А знаеш колку ги има вакцинирани со таа вакцина?
    Решение има? Еве немаш друга опција, или мРна или векторска. ЕУ вели 9 месеци е сертификат за прележаност, тестови ќе се наплаќаат, и мораш вакцина.
    А оваму читаш дека Фајзер е најлоша.
    Зошто доктори ширум светот ставаат мРна?

На green.eyes, LejlaD, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.