toj ucestvuval i vo pravenje na vakcinite za sars i mers nobas zaradi toa sto i za ovie vakcini kazuva , lugeto koi gi primile po zaraza dobile poteski simptomi , prestanale so natamosno tstiranje i upotreba zosto ponegovo sopstvenno ubeduvanje? sto dokolku e vo pravo? i ccitam vo amerika od 5 hospitalizirani 4 se vakcinirani toa luge objavuvaat a vlasta drugo kazuva zosto si tolku sigurna deka vladata iofivijalnit podatoci e tocni? i ne e samo toj se povekenaucnici ta go kazuvaat , ama dobro vie znaete poveke od niv ne razbrav dobro, NBC ili C neznam tocno kako bese objavile javno nekoj izvestaj za ovaa vakcina pa se ratrcaa tie od timot na valenski odma da "sredat" i negiraat (bas tie izjavi sto ba predhodnata nedela i szo prvo rece 3 doza fajzer i moderna NE pa amerika odmareagira i sami si odobrija , pa ega i szo moze po 6 meseci abe ajde mi se spie sega da pisuvam
Вакцинирарај си се тоа ти е најважно или со фајзер илисо кинеска ке имас некаков имунитет освен ако не си скоро прележана.
факт е дека Медицината одинапред фала богу се појавуваат вакцини нови технологии кои се приспосубуваат на болеста,факт е дека и во минатто помагале вакцините против разни болести.ДА вакцината според мене спасува нечиј живот и од тешка клиничка слика. Можезш да зе заразиш но полесно го поминуваш.
We report on a patient with a single dose of vaccine against SARS-CoV-2. • He developed relevant serum titer levels but died 4 weeks later. • By postmortem molecular mapping, we found viral RNA in nearly all organs examined. • However, we did not observe any characteristic morphological features of COVID-19. • Immunogenicity might be elicited, while sterile immunity was not established. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971221003647
Косми, искрено си бетер од антиваксерите. Јас никаде не те прочитав за бенифитот од вакцина. Постираш само последици од Фајзер, а ете голем број од светската популација е со Фајзер. Искрено се плашам, ама вака кога те читам се осеќам дека полошо нема. Ама навистина. Само Србија и Македонија имаат кинески. Што е со останатите држави кои имаа само мРна и векторски вакцини? А вакцина мора, ете, и прележан смее до 9 месец, после нема сертификат. Прележани се вакцинираат и надвор од Мк.
Промовира прележување. Она прележала здрава жива и игнорира починати од вирусот и такви со последици. Нели гледаш година дена ќе фати како збори за колективен.
Добар ден на сите, можеби е одговорено ова прашање, би ве замолила кој има одговор или сличен случај да ми помогне. Имам доживеано анафилактички шок од алергија на риба, на почетокот за ваквите случаи се препорачуваше да не се вакцинираат, потоа беше со надзор 24 часа, дали некој со иста ситуација се вакцинирал? Каде се обративте за надзор при вакцинација, која вакцина? Кај матичната не можам да се обратам или ќе треба да ја сменам, ако е ова прашање за матичен доктор, таа не е доволно стручна
Ограничени, шта чеш Околу „теорииве на заговор„.... пред година дена сите мислеа дека ограничување на движење без вакцина е теорија на заговор, па еве ни се случува. Исто така, на клада се фрлаа тие кои што збореа дека вирусов е вештачки, а сега скоро и да нема некој кој верува дека е природен. Дури и Кина и УСА меѓусебе се препукуваат околу тоа од каде излегол Така што... и „теоријата на заговор„ околу вакциниве, поточно Фајзер и останатите мрна, ќе излезе дека е виситна Не знам само како можете слепо да верувате на фармацевтски гиганти кои цела пандемија играат валкано и единствен мотив им е профит? Видете само што и направија на астрата? А за кинезиве и спутник треба ли да зборам? Туку... вие си знаете. Остајте не нас „теоретичариве на заговор„ да си праиме муабет... така мислиме дека сме паметни де....
Што докажа ти од теориите лани? Секој со здрав разум веруваше дека ќе има ограничување без вакцина, еве читај ме наназад, тоа го зборев уште тогаш, не сте го измислиле вие. Проста логика. Вирусот дали бил природен или вештачки г'з не болеше лани пошто и да бил вештачки ќе сменеше нешто, ќе го сопреше некој? За фармацевските гиганти не ми се верува дека уште ги спомомнуваш, дискусија за пред кооперација.
pa nema ribi vo vakcinata? bar na fb sto citam nesmeat samo tie sto se alergicni na sostojka koja ja ima vo vakcinata ,bar taka doktorite vo fb grupata kazaa eden kup luge alergicni na penicilin, pceli, hrana se vakcinirani
ne, ne ja imam antitela onaka prasav kolku e bezbedno da se vakcinira sega i dali ako skoro se vakciniral i zarazi primer nedela dena po vakcina ke si pomine poloso za baba mi i dedo mi mi e site se testiravme za antitela i site imame i jas i setra mi i mama i tato (i nikoj od nas nemase simptomi ne ni znaeme koga sme bile zarazeni) no baba mi i dedo mi nemaat a zaedno ziveeme sto mi e bas cudno
Не зборувам за состојки на вакцина, битно е за лица со анафилактички шок од било која алергија, не само алергија на прашина, полен, лекови... туку веќе доживеано многу силна реакција, доколку има некој слично искуство би била благодарна да сподели
toa ti kazuvam polno gi ima so so anafilakticki sok od penicilin, pceli hrana sto primile vakcina, idi vo grupata za covid-19 na fb i mozes i da si prasas panovski i uste 3-4 drugi doktori redovno dgovaraat na sekakvi prasanja a i luge spodeluvaat iskustva
Не да не пишуваш, сите знаеме дека нус појави има, ама секој пост ти е против Фајзер. А знаеш колку ги има вакцинирани со таа вакцина? Решение има? Еве немаш друга опција, или мРна или векторска. ЕУ вели 9 месеци е сертификат за прележаност, тестови ќе се наплаќаат, и мораш вакцина. А оваму читаш дека Фајзер е најлоша. Зошто доктори ширум светот ставаат мРна?