Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,2%
  2. Не

366 глас(а)
    31,8%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.217
    Навистина се претера со црни сџенарија за Астра, Фајзер, Модерна,Спутник само зашто се нови. Испаѓа сите што сме примиле од нив да се спремаме да умреме. Полека малку. Милиони се извакцинирани со тие вакцини.

На Sofi.ja, azelea, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Ако нема во Македонија не значи дека никаде нема, ако ти е за утеха има и со Фајзер, и со Спутник, и со АЗ, и со Синовак, и со Модерна починати, на светско ниво.

Паника да ширите од прочитано од коментар на Фејс- не.

Еве за некој следен што ќе почине јас онака од ракав ќе пишам дека бил вакциниран, со Фајзер да речеме. И?

На green.eyes, bicycle, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.217
    Еве вакцината од грип е правена по стара технологија, ја примаат и пак се разболуваат и умираат. Зашто никој за тоа не крева паника..Зашто не е компликација од вакцина туку од секундарна компликација од вирусот. Вирус не е едноставна работа. Вирус било корона, било инфлуенца било кој го намалува имунитетот и спосбноста на организмот да се бори, и со тоа е подложен на секундарни компликации : бронхит, воспаление на срцев мускул, бубрези, пневмонија итн.. Бактерии полесно навлегуваат во организмот. Е некој ќе се избори некој за жал не.
    Повелете прочитајте знаете англиски кој не знае имате translate опција
    https://www.cdc.gov/flu/symptoms/symptoms.htm

Последна измена: 7 август 2021
    На Lianna Anna, PaLaVa, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    jas stvarno nesfakam zosto izrvtuvate seko mislenje kako vi odgovara
    toj naucnikot RECE rabotele na vakcina za sars i mers no koga pocnale klinicki ispituvanja lugeto koi ja primile se zarazuvale i dobivale uste poteski simptomi (ona sto i kazuva vo videoto) i umirale i PREKINALE ! znaci rabotel i toj na tie vakcini
    dali bese vo ova ili drugo video toj zboruvase koga rabotele na istrazuvanje za kanser so taa metoda mu doslo na um da probaat i vakcini so taa tehnologiija
    nema potreba da mi kazuvas vo spojleri sto i kako da prebaruvam, go ima na twiter ima videa kade toj licno zboruva a ne preneseno od medium
    da ubavo kazuvas treba kriticko razmisluvanje i da ne veruvame i slepo se vodime samo voona sto oficijalnoke kazat vidovme mnogu raboti se smenija od poctokot koi bea "FAKTI" Pa sega se nisto ,a sekoj fakt pocnuva so necie MISLENJE
    i na kraj dokolku raboti na nekoj lek za virusot sto ima loso vo toa? kamo sreka da najde ! kolku i da se trudis da tvrdis deka ovie vakcini deluvaat kako treba slep da si ke vidis deka ne e taka ko sto se nadevaa (od 93 padna na 39 efikasnota, i kaj vakciniranite koncentracijata na virusot e ista pa i pogolema od nevakciniranite( otkako ke se zarazat), dekakaj vakciniranite virusot mutira poveke itn itn
    i nemoj so toa antivakser ne zboruvame protiv vakcinite tuku za NIVNATA EFIKASNST i bezbednost !
    pozz

5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.328
    Значи да разграничиме некои работи. Вакцината ве штити од ковид, не ве прави вечни. Сите ќе умреме еден ден. Не е ова напиток од рајска градина па вечна младост да ви носи, туку е лек кој се аплицира против ковид.

Ќе умре некој од некоја болест што ја има, а вакциниран бил и одма од вакцината било. Тропате глупости па после Цацко ви е крив кога некој ви кажува оти тропате.

На Golden, WildMk, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.205
    Во статистика на починати ја има од вчера,55 год.Лесна нека и е земјата,нека почива во мир...

7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Знам тоа, барав линк дека е вакцинирана, затоа што неме доволно само да кажеш дека била вакцинирана, туку и кога, една/две дози, која вакцина, други болести итн :)

На venus♡ и LejlaD им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Зошто никој не прашува дали го прележала вирусот туку дали била вакцинирана? Ако веќе си поврзуваат луѓе со што им одговара...

На Glowy, noteforself, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.217
    А бе има нешто што се вика приватност на пациент. Што им е на луѓево?? Може имала канцер, може имала лупус може имала слабо срце може немала ништо. Аман!

На Bridget и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Трипаа народот зошто немаше вакцини,
    Последни у свет сме биле според вакцинација бла бла , сега трипаат на секоја споделена вест и смртен случај ако личноста била вакцинирана.

Крај не се наоѓа.

На Golden, Ambitious, Glowy и 8 други им се допаѓа ова.
  11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    24.280
    Татко ми (59год) може да бира дали да се вакцинира со Џонсон, Фајзер или Астра.
    Нема хронични болести.
    Се мисли која вакцина да ја стави. Може ли некој од поупатените да даде свое мислење?
    За Астра знам дека кај нас не ја препорачуваат на лица под 63 години. За Џонсон искрено ништо немам читано. И таа е од новата технологија како Фајзер и Модерна?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Џонсон е како АЗ, само малку се различни. Модерна и Фајзер се практично иста вакцина од различен производител.

Сите се добри... Фајзер и АЗ би му пружале подолга заштита мислам, Џонсон оди само во една доза. А и најмалку од сиве три има вакцинирани со Џонсон.

Фајзер или АЗ, било која, според мене :)

На happygirl, Glowy и LejlaD им се допаѓа ова.
  13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.825
    Мајка ми се вакцинира со фајзер 62 год има, нема никакви хронични болести и немаше никакви реакции и од двете дози освен болка во рака.

Последна измена: 7 август 2021
    На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.217
    Мајка ми 66 години слаби нуспојави имаше.

На LejlaD и azelea им се допаѓа ова.
  15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.322
    Допаѓања:
    16.549
    Исто како што секој смртен случај го поврзуваа со корона, кој пред кој после, сите умрени беа позитивни на корона

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Сите умрени шо беа на респиратор и компликации од болеста, беа умрени од сообраќајки, паѓање од скелиња и сл. И овие шо преживеаа, а беа хоспитализирани, па тоа глума дека не можат да дишат, се навежбале и на оксиметар да лажат. И исто шо беа преполни болниците и немаше место за кревет, сите тие се платени глумци од мнт.

На Golden, green.eyes, PaLaVa и 17 други им се допаѓа ова.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.322
    Допаѓања:
    16.549
    Не го разбрав баш целиот пост и поентата негова :drunk:, но првпат слушам дека некој што бил на респиратор го пишале умрен од сообраќајка. Ако е така од каде тогаш огромната стапка на смртност во Македонија, та нели беше и сеуште е во топ пет во светот според смртноста. :?:

18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Сарказам.
    Сите починати се од компликација од ковид. Под компликација се подразбира затајување на органи. Кај некои бели дробови, кај некои бубрези, кај други срце, проблеми со шеќер, тромбови и останати компликации што си ги носи вирусот. Значи компликации настанати од вирусот.

На green.eyes, PaLaVa, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  19. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.322
    Допаѓања:
    16.549
    А од друга страна нема апсолутно никаква смисла некој здравствен проблем кој не постоел претходно да се поврзе со несакани последици од вакцина? Хм.. Иако ќе ме нападнете и ќе речете дека измислувам, имам прочитано по социјалниве мрежи, маж и жена, повеќе од месец дена после примање на втора доза мака мачат со изнемоштеност, губење апетит, покачен притисок. Ама нее, тоа нема шанси да е точно. Од вакцината нема никакви последици. Исто како што состојбата на таткото на Ѓорчев никако не беше поврзана со вакцината. :x
    Вие ќе речете дека сте поминале супер по вакцината и не верувате, од друга страна па и јас лесно поминав со короната а многумина се уверени дека мора да остава страшни последици.

20. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    На топлово, ај некој да не е изнемоштен, да нема апетит и да не му е покачен притисокот.
    Симптоми кои ги има пола население уште пред да настане пандемијата.

На PaLaVa, Lianna Anna, Glowy и 5 други им се допаѓа ова.