Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,2%
  2. Не

366 глас(а)
    31,8%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ne tuku deka i vakciniranit se zarazuvaat ,pa restrikciite se bez vrska ko sto pisa i danilovski i panovskii red drugi
    a ako nemas antitela verojatno e podobro da se vakciniras samo kolku e sega bezbedno? ako se zarazis pred da stvoris antitela panovski rece za kineskata treba da pominat duri 2 meseci a vo septemvri ke imame pik i mnogu zarazeni
    toa e tvoj izbor jas neznam

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Е добро, се заразуваат, и? Ако ми дава спокој, повторно, што проблем имаш?
    За рестрикциите, не знам што ми се залепи на мене. Ако нешто не ти се допаѓа, послужи се со примерот во Франција, протестирај.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.310
    Вакцинирани секогаш може да се заразат
    Еве ја вакцинирана прележав заушки голема.
    И децава се вакцинираат од сипаници па пак прележуваат.
    Ама како би ги поминале невакцинорани е прашање.
    Имавме пред некоја година епидемија на морбили и видовме како починаа деца кои не беа вакцинирани од родители антиваксери.
    Ајт

На Sofronko, Anomis11 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Го поддржувам правото на слободен избор, но уште повеќе правото за користење на разум и општествена одговорност.
    Untitled drawing.jpg
    * Вакцинираната жена (49 год.) била вакцинирана со една доза и била ковид позитивна за време на вакцинирањето.
    ** Вакцинираниот маж (62 год.) освен што бил позитивен на Ковид-19, имал и коморбидитети меѓу кои хронична бубрежна болест, кардиомиопатија и хипертензија.
    *** Плус сите вакцинирани што ги познавам повеќе воопшто не се пазат, си се движат меѓу луѓе, си одат во теретани и сл.

На Glowy, Tanjamm, Waverly Raven и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да си жива и здрава истово го кажувам. Ако гледаме така на не испитано сите вакцини своевремено кога се направиле не биле доволно испитани исто како оваа за коронавирусот.

Ниеден антибиотик не лечи вирус не знам народов како не го разбра ова веќе. Антибиотик се дава за бактерија или друга работа али за вирус ако доктор даде антибиотик нека си ја скине дипломата.

6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    20.190
    Да, еве јас мислам дека за некоја година од сега ќе ми пораснат крила и конечно ќе почнам да летам. |( Само не знам кој доктор тогаш, ќе успее да докаже корелација со вакцината. :worried:

Природниот имунитет доаѓа со висока цена. Џабе вртите тези и небулози со очаен обид да минимизирате последици. Затоа, задолжителна вакцинација и изолирање на неодговорни и невакцинирани (освен оние кои не смеат да бидат вакцинирани) по сопствен избор ете. Па можете да си одберете и планина.

Оперирани од одговорност! Традиционална игнорантска ненаучност. Веројатно многу свесно и намерно. Ич не е страшно, страшното е што се одбива едукација. На баба ми комшиката ми кажа, жими се еј! И останати драматизации за ментална гимнастика. Знам дека не се прочита пред да објавиш. Мислам ок е, не се вакцинирај, ќе живееш вечно. Ние сите ќе умреме.

Post hoc, ergo propter hoc:
    after this, therefore because of this. Used in logic to designate the fallacy of thinking that a happening which follows another must be its result, and sometimes clipped to post hoc. :yawn:

На flower30, Glowy, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Висока цена, ама не за неа, она прошла па сега ја заболе знаеш што за другите. Па ќе си шири сега пропаганда, ама до кога.

Како беше, 100 стапа на туѓ грб...

Да се едитирам, една имаше пишано дури јас ли сум крива што нивниот организам не се изборил. Ееееј кој ментален склоп еј.

На flower30, Amellie13, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.548
    За џабе се расправате и напаѓате меѓусебе. Кажано е дека до 2024 ќе има корона и логично е дека ќе има, сакале се вакцинирале или не се вакцинирале. Вирусот постојано мутира и ќе мутира и ниедна вакцина нема да може да обезбеди потполна заштита заради тие мутации, па секако и покрај вакцинацијата ќе има заразени, но и покрај прележаните ( иако проф. Петличковски на почетокот тврдеше дека ако се заразиш, не може повторно да се заразиш и дека во светот има само еден таков случај. Не знам дали сеуште е со истиот став.). Не го оспорувам фактот дека дека вакцинираните ќе поминат со полесна клиничка слика. Како и со грипот ќе имаме вакцина за таа сезона што следи, во зависност од мутацијата на вирусот. Со текот на времето сите ќе стекнеме имунитет дали природно или со вакцинација и ќе го поминуваме вирусот на нога, како и грипот. Секако постарите и хронично болните и понатаму ќе треба да ја примаат вакцината за да не дојде до компликации.

Последна измена: 9 август 2021
    На flower30, Glowy, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.310
    Па ја викам ,и ДИ ТЕ ПЕР некад била нова како и Фајзер ама немало фб да се шират секакви информации

На Sofronko и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Најинтересно е што они се во филм дека таа вакцина е задржана во својата оригинална форма и дека се аплицираат со години и години како таква вакцина :D А баш напротив, и тие вакцини еволуираат, варираат од производител до производотел, се подобруваат, се менуваат. Секоја промена може да има и друг нус ефект, ама не, битно ќе се држиме за аутизмот и ќе замислуваме дека истите вакцини се користат 100 години во истата форма.

На Glowy, Waverly Raven, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    20.190
    И за тоа има објаснување. Се вика:

The appeal to nature is a logical fallacy that occurs when something is claimed to be good because it’s perceived as natural, or bad because it’s perceived as unnatural.

For example, a person using an appeal to nature might suggest using herbal remedies when treating a serious medical condition, despite what research says on the topic, simply because they perceive the herbal remedies as more natural than modern treatments.

Натурализам, натурализам насекаде! :D Како после да ги сфатиш сериозно‽

На ladystardust, Amellie13 и Celltica им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.097
    Ди те пер немала ургентно условно одобрение ,фајзер има.
    Ок.
    Нема споредби со други вакцини.
    А ти ако си одговорен граѓанин,тестирај се.Имаш симптоми на ковид,прашуваш на форум,зборуваш за вакцинирање ,а не се тестираш.
    Тоа ќе биде проблемот со вакцинираните.
    Бидејќи се вакцинирани ќе игнорираат симптоми, и ќе шират,едни ќе одат на свадба,други во теретана,трети со сертификатот во кино.

На jacqueline.s, IRBBB, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.548
    Една работа не ми е јасна. За тие што мислат дека организмот може да се справи со вирусот доколку дојде при зараза и дека имаат солиден имунитет. Зошто се плашат од вакцината, кога можноста да ти стане нешто од вакцината е минимална, за разлика од прележувањето на вирусот каде што состојбата многу брзо ескалира, со пневмонија за неколку часа и многу брзо можеш да завршиш на респиратот, а да не зборувам па за други компликации.

Последна измена: 9 август 2021
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Screenshot_20210809_183759.jpg

На bicycle и Ahoy им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.097
    Не сфаќам зошто беспотребно ја тролате темава.

16. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    И вакцинава има несакани ефекти исто како и секој друг лек или суплемент што се купува па ги користиме. Може и од парацетамол да се добие несакана реакција. А да не зборуваме па за ГМО храна, пестициди и отрови во зеленчук и овошје. Секој лек ако не го издозираш може да биде и отров. Кој како сака нека прави сепак сите сме возрасни и треба да делуваме одговорно и да бидеме пример за останатите. И секако случаите што болни си правеле свадби и слично треба да бидат што помалку. Се знае дека ако си болен дали корона, стомачен вирус, било што си седиш дома. Дали би сакале некој што има стомачен вирус да ви дојде на гости и да фатите и вие? Сигурно не. Па така и за коронава, само што тука е покомплицирана работата. Секое добро и чувајте си го здравјето.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.310
    Напротив. Не одам нигде. Дома сум. И кога одам до дуќан ставам секогаш маска без разлика што сум вакцинирана.

18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.097
    Оди тестирај се.

19. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.310
    Ве молам доколку на форумов има некое стручно лице да ни објасни за поврзаноста на ADE и вакцините.
    Тенкс
    Како што можев да видам досега не е пријавено ни еднаш со ниту една од вакцините.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.460
    Допаѓања:
    190.878
    Немам поим кој е заговорот?
    Не би да го тупам оф-топик, ама логиката Блумберг тукушто ни ја кажа;). Еве го, 9ти август, ти само прашај,ќе ти биде брзо одговорено:e:
    ...The Covid vaccine is on track to be one of the best-selling drugs of all time, with Pfizer saying last month it may generate $33.5 billion in sales this year.
    ...BioNTech’s second-quarter sales climbed from 41.7 million euros last year to 5.3 billion euros this year

Од милиони до милијарди:doh: Ех, колку златни маски би си купила со тие пари;(

На jacqueline.s, lovestoneddd и orevokrsacka им се допаѓа ова.