Така како што веќе прележан имаш антитела. Со вакцината додатно правиш шок во организмот, кој почнува сам против себе да се бори. Многу просто.
Да не мислиш дека јас верувам во надрилекарство? Многу ме вади од такт тоа што мислите дека сте просветлени, а сите ние вакцинирани изманипулирани. Точно е дека има многу нејаснотии ама знаеш зошто? Зашто секој си зема право да дава мислење. Ти можеш да си кажеш за себе зошто сакаш или не сакаш да се вакцинираш и ако веќе преземаш туѓо мислење како свое наведи го изворот за да биде релевантно. Овој горе докторот што си го постирала е демантиран околу бројката. Да, има починати после примена вакцина ама не починале утредента сите. Не е потврдено дека е од вакцината. Знаеш ли колкава држава е Америка и колку е 'незначителен' тој број? Нешто како сега во Мк да починат околу 15 вакцинирани луѓе, не дај Боже. И уште пострашно замисли сега да почнеме да слушаме муабети 'Абе му платиле 2000е да каже дека е од вакцината'? Е тоа е мојот проблем со вакви информации. Непотврдени, фрлени од ракав и извадени од контекст. Реков и претходно, сум за да се проверуваат антителата кај прележаните и да се вакцинираат по потреба ама вие што сте против вакцината генерално сте многу агресивни во пристапот и нападни. Не се вакцинирај ама немој да им ја полниш главата на другите околу тебе со манипулации. И уште нешто, дали сметате дека ако одредена особа одлучи да се вакцинира и почине (пошо нели вакцината може да те убие според овие), дали искрено сметате дека истата особа може да го преживее вирусот?
Стварно бе многу просто. Јас мислам вака треба и на медицина да го предаваат, толку убаво и просто го објасни, сите да разберат, што мислам дека и факултетот ќе им се скрати од 5-6 на 2-3 години вака убаво и едноставно ако се објаснува. Само ги мачат дечкиве да учат процеси цели, а тоа толку просто да ти било.
Добро се обратив до членката која веќе знае што е цитокинска бура, а прашува небулози (очигледно не знае). Да знаеше немаше да постави такво прашање.
Од каде информацијата за докторот? Незначителна бројката ако гледаш по геопопулација, ама не и кога се работи за вакцини. Преголема е таа смртност за да се каже дека е безбедна вакцината. Дај боже да си во право дека не е од вакцината. Ама ете зошто никој не не убеди во спротивото? И се забранети обдукции повторно? Ете дури ни Венко не ви кажува во статистика, колку од починатите се вакцинирани. А не па обдукција да прават, тоа е мисловна именка во моментов.
Правени се. И обдукции на починати од ковид (мхм, ДА ) -https://www.tctmd.com/news/german-covid-19-autopsy-data-show-thromboembolism-heavy-lungs -https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33031735/ па и обдукции на починати во релација со вакцина. https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(21)00364-7/pdf На кој му се чита, нека тумачи Друго сакав да кажам- https://twitter.com/airlady18/status/1423343007487639554 Медицински експерти се фаќаат за коса, политичари се фаќаат за коса, ние да си ја гледаме маската најарно ќе биде.
Ете почнале значи. Супер, знам дека едно време не се правеа датумот е од фербруари 2021 ва. Би било ок и кај нас да почнат.
Е кога да се прават кога вакцините на нова година почнаа? И дај малку реално- мк има популација колку еден поголем германски град, капацитети и стручност позната на сите. Еве сега одма обдукции ќе почнат да праат Да не умираат луѓе од негрижа и нестручност, доволно ќе биде.
https://kanal5.com.mk/dosega-izvrsheni-25-obdukcii-na-pochinati-od-kovid-19/a468796 Вест од 5ти април
ете кај тој вакцинираниот, дијагностицирани се: бивентрикуларна хипертрофија, исхемична кардиомиопатија, фиброза, акутна бубрежна инсуфициенција и што не. Кај луѓе кој починале од сообраќајќи и сл, значи каде што мора да се направи. Не за да се види дали е од Ковид. Ковидот бил пропратно утврден.
Добро во право си. Ама дај тогаш нека не ни кажуваат недокажани статистики, ради нивна неажурност. Нека кажат поштено, не сме спремни за обдукции уште. Ама битно се изнаслушавме последниве 2 години за смртност од ковид. И не само кај нас, сегде.
Ако не спречуваат да не се заразиш и да не заразиш друг, зошто тогаш тие што не сакаат да се вакцинираат ги нарекувате неодговорни и себични спрема околината? Ако вакцината штити само од потешка клиничка слика, излегува дека тие се неодговорни и себични сами за себе а не за другите.
Тазе вести од Израел: Во старосната група над 60, невакцинираните бележат 86 сериозни случаи на 100.000 жители, вакцинираните 16 сериозни случаи на 100.000 жители. итн... https://www.haaretz.com/israel-news...t-prove-covid-vaccines-are-working-1.10101640 As of August 8, the ministry recorded 85.6 severe COVID-19 cases per 100,000 people among the unvaccinated over the age of 60, compared to 16.3 per 100,000 people among the fully vaccinated. This makes the unvaccinated elderly more than five times as likely to experience a severe case than their immunized counterparts. For those under the age of 60, the rate of severe illness among the unvaccinated stood at 1.4 cases per 100,000 people – 2.8 times more than the 0.5 per 100,000 among those who received two doses of the vaccine. According to the data, while the risk of experiencing severe symptoms increases with age for both the vaccinated and unvaccinated, it rises much more dramatically among the unvaccinated. Спојлер: Графички Толкувајте како сакате. Прашање- на кого даваат Фајзер во МК?
На тој шо ќе му се погоди. Стварно не знам како одлучуваат. Кога се вакциниравме, знам дека имаше фајзер и некоја од кинескиве. Нам ни рекоа фајзер. Не ни објаснаа зошто. Спремни бевме да се вакцинираме со било која.
Мислам дека немаше врска то. Пошто паралелно со нас МВР се вакцинираа, нив сите ги вакцинираа со кинеската. А ги имаше на возраст од 20тина, до 50 и кусур.
Еве мене и сопругот не вакцинираа со фајзер, само таа вакцина беше достапна. Свекорот и свекрвата имале опција да бират вакцина пред 2-3 недели. Ова за вакцинација во Штип,а и имаше голем интерес.
Само за Астрата е тоа. Другиве како ќе ти се погоди. Сега може и да има избор повеќе. На некои моја возраст во сличен термин истиот ден давале избор, за некои не. Мене не ми дадоа избор пример. A и за тинејџерите е само фајзер.
Дали некој знае како можам да го симнам сертификатот за вакцинација на телефонот? На моите родители сакам да им го симнам, одам на вакцинација.мк и да се најавам ми кажува дека матичниот број е невалиден. Матичната е на одмор, постои начин сама да го симнам?
Па токму тоа е и целта на вакцинацијата. Тоа е постигнување имунитет на стадо, да се запре трансмисија на вирусот за да може сите луѓе да функционираат нормално во општествово. Кога сите би се вакцинирале постепено би запреле и мутациите а и ширењето. Деца кои од x причини не смеат да се вакцинираат за морбили или друга болест, и деца на родители кои одбиваат да ги вакцинираат сепак ене ги функционираат нормално затоа што генерално сите сме вакцинирани и вирусот повеќе не циркулира наоколу. Интернетот е меч со две острици, а кај нас на некои индивидуи што се мене тиче би им го забранила. Што е многу, многу е. Им нема крај на глупостиве.