Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,2%
  2. Не

366 глас(а)
    31,8%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.578
    Да ама не од партија. А оваа еднаш со едните после со другите. И да, поради нејзиното ангажирање не се направи депонија во тоа место, таа барем се бори за нешто. А што придонесе Софијанова со нејзиното политичко ангажирање освен членството во милион комисии и лапање големи пари?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Софијанова всушност лечи деца, а Бибан е "реална" на фб. Софијанова колку сака нека е политички активна, тоа не ја прави воопшто помалку одличен доктор. Ама вие се палите на "реално".

На flower30, Angie1432, emiliana и 8 други им се допаѓа ова.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.578
    А Тамара? Кој ја спречи да оди на лекување пред да се сече црвената лента на центарот кој планирале да го отворат а девојчето не издржа до тогаш? Чиј потпис стои на одлуката?

На simona_baby и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Јас Софијанова не ја спомнав, ништо не знам за активностите на жената, за Бибан знам.
    Не е точно дека заради залагањата на Бибан во Дебрца немало депонија, организаторите и лобистите се сосема други за депонијата, ама толку си прочитала. Или така ја пишале во некој квази портал.

А децата те молам објасни ми зошто ги вакцинираше ако веќе сметаш дека Бибан има толку голем кредибилитет? Знаеш дека целата нејзина "наука" е против СЕКАКВИ вакцини и СЕКАКВИ апчиња. Зошто пиеше аспирин кога имаше КОВИД? Што не си прележа без апче?

Секакви лајнарии ќе поддржите за да испаднете во право за коронава. Бибан јакот експерт бе. Забегано.
    Да му се згади на човек.

На emiliana, PaLaVa, Ahoy и 4 други им се допаѓа ова.
  5. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.578
    И мене ми се гади од доктори кои се п***аа на белите мантили за дебели пари. Каков доктор е тој што излегува и вели дека од прележување на болест не се ствара имунитет и дека МОРА да се вакцинираат? Од која причина го прави некој тоа? А да, и глуми дека ја вакцинира внуката... аферим за таквите од вас, нели?

6. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Абе одговори ми на прашањето зошто сметаш дека е експерт, не туку врти пошо немаш аргумент.
    Зошто ако ја сметаш за стручна не ја следиш таа нејзината наука за сопствените деца?
    Нели најубаво е да си прележи морбили? Оти си ги труеш децата според нејзина реторика?

На emiliana, PaLaVa, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Јас ти кажувам дека Софијанова е одличен доктор и не дај Боже да ти треба, неа ќе ја бараш и ќе заборавиш и на Бибан, и на Тамара, и на сите.

На flower30, emiliana, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  8. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.578
    Каде спомнав дека поддржувам антиваксерство.
    Во тоа ја поддржувам а не во антиваксерството.
    А вакцината за Ковид не може да ја ставаш во кош со останатите вакцини а за причините доста е пишувано.

Ајде ти одговори ми дали и колку од нашите "ценети" доктори се продадоа за пари? Тоа за мене е причина за дополнителен сомнеж во сета оваа приказна.

9. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Епа кажи дека имате ист став за ковид, а не Бибан била најстручна.
    Жената буквално промовира натурализам наспроти медицина во секој сегмент.
    Најстручна мај ес, кога е за вашите деца ви фуфка да ја следите, други нека се заебуваат.
    Лицемери.

На emiliana, PaLaVa, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Имунитетот се менува од ден на ден.
    Денес е добар ,нареден месец ти паднал.
    Али океј , Бибан.
    Ако била нормална немало да и ја искинат докторската лиценца али океј.

На emiliana и PaLaVa им се допаѓа ова.
  11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.578
    А тоа што Филипче глуми дека ја вакцинира внуката не го прави скептик за конкретната вакцина? Ти би му верувала на тој човек да го вакцинираш детето со вакцина за која тој глуми?

12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    63.332
    Не сте вредни вие величина како д-р Софијанова да ја споредувате со други персони и да ја навредувате тука. Еден од најголемите стручњаци кај нас, жена што ја реновираше детската клиника, жена што неонатологијата која е една од најкритичните гранки во педијатријата ја издигна на ново ниво. Не се добројуваат децата што ги има излекувано, срамота и врв на безобразлук е овие глупости што ги тресете тука. Таа и уште неколку доктори од стара гарда се задолжени што медицината во државичкава функционира колку толку и што пола од апаратурата на таа клиника е воопшто донесена.

А врв на башибозук и лицемерие е што ако се случи нешто лошо прво се трча кај овие доктори, се фаќаат врски, се тресе цела земја дури да ги најдете, иако гомна се јадат за нив на велико. Сите кога згусна од ковид се крстеа во тие бели мантили кои на +40 степени со скафандери прегледуваа луѓе кои буквално се гушат, за вие да сркате кафе со Бибан и да и ги споделувате мудростите.

Не знам како да ве наречам, ниеден збор не го објаснува феноменот дека кога тропа ковид не идете кај Бибанки во државава да ве лекуваат, туку кај доктори кои бај д веј ве советуваат да се вакцинирате. Ама тоа е, Хипократова заклетва и не смеат да ве вратат. Да ве тераат да се лекувате таму кај докториштава што ги споделувате друга песна ќе се пее.

Срамота, безобразлук, идиотштина, кретенизам, неписменост и недоветност е да се вреѓаат доктори кои ништо друго не направиле освен што лекуваат луѓе.

На flower30, emiliana, le.soleil и 21 други им се допаѓа ова.
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.578
    :rofl::rofl::rofl::rofl:За болдираново.

п.с никој не и ја скина лиценцата. Очигледно не си добро информирана во муабетов.

14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Како и да е.
    Посетете ја Исидора Станковиќ на Фб,млада србинка која работи на институт за молекуларна биологија и биохемија во Њу Јорк.
    Талентирана е и многу добро и прецизно односно народски кажано објаснува за мрна вакцините.

15. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Добро де ,не и ја скинаа и ја одземаа.
    Сејм шит.
    По ти е смешно со болдираното?

16. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Ама јас сум го поддржала ли Филипче специфично некаде? Што туку вртиш на доктори неспомнати во Бибан контекст освен од тебе? Кога ќе сфатиш дека за разлика од тебе мене не ми се поларизирани ставовите, едниот за да не го поддржам, другиот да морам да го поддржам.

Срамота е само врз основа не некој твој став ист со Бибан да ја величаш тука кога ништо добро нема направено за здравје, против сите лекарски и човечки начела за лекување е. Не знам како може да ти е нормално и здраворазумно.

Да си немате мака посебно со дете, брзо на Бибан ќе заборавите и на сите нејзини бљувотини.
    Барем се надевам дека децата не се осудени да имаат такви родители кај Бибан што ќе ги лечат.

На emiliana, Ahoy и NarCis@ им се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Плус ,да не заборавиме ,сакале или не ,Филипче е исклучително добар како доктор.

На elimkd и venus♡ им се допаѓа ова.
  18. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    Врска немам, фала Богу не ми требал, дај Боже и да не ми треба.
    Сум слушала дека е добар неврохирург ама само така од луѓе.

На Ahoy, Jana06 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Зошто ги коментирате докторите?
    Нели за вакцините е темава?

На daylight, elimkd, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Дај боже на никој да не ни треба.
    Исклучителен неврохирург е.
    Ги извршија за првпат најкомлексните операции во држвава.

На LejlaD, venus♡, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.