А утре Сабота дали работат пунктовите, зошто пред околу месец , бев во Сабота во Букурешт и не работеше пунктот..
Види, лекот нема игла, вакцината има, а знаеме дека здравје преку игла не влегува, затоа од лек нема последици, само од вакцина има. Е сега не знам за вакциниве што се пијат, ама тоа е веќе друга тема
Сѐ е измешано Анат. Во Германија таа сестрата ги освежувала со "вакцини" Ќе дојдат времиња, ќе викаат: "Не одете таму, ставаат вакцини во пијачките."
Не е веќе смешно, опасно станува. Ко ќе се турка нешто толку на сила, ќе се врати и ќе удри некого по глава- прв закон на бумерангот https://www.politika.rs/scc/clanak/485150/Razbili-sluzbeno-vozilo-sprecili-zaprasivanje Добро, ти си смешна, ама ти не си предмет на темава
Oва постоеше и пред короната, само се амплифицирало и сменило насока. Јас знам лично луѓе што се затвораат дома по 24 саата кога е најавено прскање против комарци Истите се паника ако видат млаз од авиони зошто Не ПрСкАаТ сО оТрОвИ. Постоела или не короната, ќе си најдат будалии луѓето да си се занимаваат. А исто така невремињата се предизвикани од луѓе ако не знаевте.
Ок, и 5г антени туркаа. Само ми се чини дека попрво народ ќе почне да се тепа по улици и маркети, оти тој носи/не носи маска (пример), отколку некое друго страшно сценарио. А кому одговара ваква поларизираност немам појма.
Требаше оддамна да им кажат дека нема да можат во кафана да идат, јер кафана е институција. Абе треба да си го познаваш народот, ќе забранеле патувања, забрани им кафана па како попчиња трчаат на вакцина. Народ кој секоја вечер е на турбофолк журки нема криза. ЈК синоќа распали, е сега со што, ќе видеме
Ова. Јас мислев луѓево се стварно исплашени од вакцината, кога отидов на ревакцина (после објавување на меркиве беше) еден куп луѓе ред, млади стари, уште во 7:30 сабајле. Отидов порано демек да не начекам гужва... И си размислувам дури чекам, дали ако стварно сметам дека ќе ми наштети и немам никаков бенефит би го ставила само за кафе и ресторан... И не знам, не ми е јасна логиката. Идеја: секое деливери соси трубачи да доаѓа.
Добро И за кафана да се вакцинира, нема тоа да го намали ефектот на вакцината. За тебе е битно другиот да се вакцинира, што зошто како...не е.
Што очекуваш од народ кој става инфузија да се освежи од корона и да прави свадба. Свадба! Овој месец се што беше регистрирано минатите две години направи свадба, со деца со све. Ама свадба мора. Кафана исто. Како ќе се пие и журка.