Ова некој конкурс е отворен за наоѓање најфашистички мерки? Кажете ако не, да се вклучиме сите. Ама да вреди наградата
“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein. Да им го имаш мозокот да одмориш
Баш прашав за ова повозрасни луѓе, сите ми рекоа веза нема не е точно. Имало наредба да, ама не е точно дека леб не можеле да купат. Кај ги копате глупостиве, извадени од контекст. Монтирани, сечени, лепени
] Дај му власт да му видиш мозок...незнм кој го кажал ама е многу точно. Сите имаат право, ама не го злоупотребувајте. Сите ние си се цениме самите себеси...ама со што ти се одвои од нас капките не битни...што добро направи за општеството за да те пазиме и штитиме од вакцина?
И за тоа прашав. Исто ми рекоа, наредба имало, ама не те терале на сила или по кафани/маркети да те проверува. А тебе ти е криво што немаш? Ете ја имам од 1914
Испоумреа вакцинираните и ова сега нов поредок е, ама никој не збори за тоа, забрането е да се пишува.
Да не живееш ти бе во некој паралелен универзум,каде живеат 106 го дишници,дај кажи да се телепортираме. Пс .Кога беше Вариола вера ,немаше ни маркети ни кафичи,туку една кооперација и една биртија .Ела нека речеа дека нема да се вакцинираат,во рок од 24 часа ќе завршеа на Голи Оток.
Голи оток Дај ми доказ за некој невакциниран на голи оток, молим те? Строго било да, ама не забегувајте до толку Баба ми не е вакцинирана од Варила, им дошле во школо избегалле пола клас, никому ништо. Ете и тогаш имало антиваксери како што милувате да кажете
Браво за баба ти антиваксерка крвта не е вода.Те молам само да и кажиш да не пие таблети за притисок јер хемија
Пак лек споредуваме со вакцина? Ок, не рецилирам за да не се вртиме со муабети во круг. Иначе, ене читам Европска комисија набавила 1,8 милјарди вакцини Фајзер за до 2023та. Пресметај ако ти се пресметува. Тоа се 4 дози по жител, ќе ве боцкаат уште едно 6 пати. Пресреќна сум што не сум дел од глупостиве.
Шо 'да јаде цел свет'? Ако ги едуцираат сиромасите и им обезбедат контрацепција и пристапно здравство, што губиме ние?
@Anne Boleyn Премногу, ама од вакцината исто премногу за многу краток период. Нема точни статистики никаде. Плус многу мал период е поминат за да се знае точен процент и да се спореди.
Еве имаш статистика на популација во Велика Британија,зголемен број на заразени,но намалена хоспитализација и смртност .
Ова од кај нас,ама не ,пак оној што не верува , ќе рече лажат,ама верува дека даваа2000 евра за ковид починат .