Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,2%
  2. Не

366 глас(а)
    31,8%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.021
    "Ако сте вакцинирани, пак може да фатите КОВИД и да го ширите" кажа човеков, е добро утро , не знаевме. Кој знае која будалетинка е овој што се прави паметен. Не е прв не е ни последен што ќе шири пропаганда така да ова пропаѓа во вода.

Не сме антиваксери пошто сме ги примиле сите вакцини до 18 години wow , демек ти многу си знаел во пелени каде те носат и што ти прават. И ниедна вакцина не е неповерена и не може да се пушти во употреба ако не е проверена.

Многу сте напорни веќе со овие 5 аргументи што ги вртите со месеци и се правите експерти покрај толку стручњаци што не можат да се пробијат и да искажат став од македончиња доктори на науки по сештологија.

На mKdevojce, Cicatrix, Lavender4 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. san2nj-a.

san2nj-a. Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали сега после неколкуј месеци се добри?

3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Да,сега се во ред.

На san2nj-a. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.505
    Допаѓања:
    191.311
    Ако ме бараш мене, тагни ме:)
    Заради психосоматски причини заминав на твитер, убедувајте се колку е црно и колку е бело без мене:hai:

5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Чисто информативно, дали некој проверил антитела после вакцинација? Ме интересира колку е бројката.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ниеднаш не сум проверила ни антитела, ни д-димери, ни сум се тестирала за ковид.
    Вакцинирана сум.

Кога ќе ги вакцинирате бебињата од полио, им проверувате после тоа антитела?
    Или било која вакцина for that matter...

На kolovoz и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Јас проверив пред втората доза и ми беа покачени, океј бројка(34 AU/ml, сега не знам дали да кажам високи или просечни зашто ми е релативно :D).

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    1.160
    Другарка моја провери после поминати 6 недели од втора доза Синофарм, има антитела.

На x-MajaEsposito-x и daylight им се допаѓа ова.
  9. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    da da epten "se provereni " ili tek sega gi proveruvaraat
    znaci ne zboruvam za kineskata tuku za novite fajzer i slicnite i odma sme 'antivakseri"
    milionil iuge po priem na tie vakcini se osteteni i so uprpasteno zravje i iljadnici mrtvi nesto sto so vakcinite sto dosega sme primile ne se slucilo
    kazii im tvoite prikazni na ovie luge od fb linkot ili ke mi recete "izmislica e" rekla-kazala ili sekoja vakcina ima nus efekti ,vakvi linu efktie bezbedni? i mrtvi ima
    izvini i ti i femina "ekpertite" i "pocituvanite" ni doktori i naucnici no poveke im veruvam na licnite iskutva na lugeto i onie naucnici koi se cenzurirani otkolku vam "ceneti" "presveti naucnici" https://www.facebook.com/profile.php?id=100068922816380

Последна измена: 15 август 2021
    На Traveler91 и LoneWolfGuy им се допаѓа ова.
  10. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    da, jas znam dvajca,maz i zena i dvajcata vakcinirani ,sega zarazeni i vo bolnica so teski simptomi

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Остај ги антиваксериве.
    Ама и тука и на други места имаше сосем нормални прашања од типот: " Луѓе имам дијабет/ хашимото/целијакија/ризик од тромбови/сум оперирана од рак, дали смеам да се вакцинирам?"
    И нормално одговорите едното исто - "абе што има везе, било каква нус појава е помалку страшна од ковид". И ова на секој, ама секој се кажуваше.
    Да океј, вакцината има ретко компликации, ама не е ни обично ментол бонбонче, сепак прави некаква промена у телото и не треба баш на секој здрав и нездрав слепо да се дава.
    И некој алергичен да праша ќе му речат гарант - "ае бе, за една анафилакса. Ќе ти шибнат еден епипен и ко нов си. А ковид да фатиш, знаеш ли колку е полошо?"

На Traveler91, deskarada, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Чекај малку, како вината ја гледаш во оној што одговара на такви прашања, а не кон оној што ги поставува? Да имам здравствен проблем и да сум загрижена за исходот, нема на Фемина или Фејсбук да прашувам. Ќе се упатам кон соодветната институција. Патем, тука на Фемина, никој не дал таков одговор. Може искуство да ти пренесе, со болест од X причини, како прошол и што е сугерирано. Олабавете од социјални мрежи кога вашето здравје е компромитирано. Некој завршил факултет за тоа, некој работи и вложува за да даде одговор. Или полесно е да го отвориме гугл или да веруваме на Стојанка со завршено второ одделение?!

На Ang_ela, Mishela, le.soleil и 4 други им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    Guilty, признавам. Ама не можам да останам имуна кога се пишуваат дезинформации кои можат трагични последици да имаат. Сета моја логика и познавања не ми дозволуваат кога ќе видам дека некој пишал дека не се тесторани на животни, дека има микросуостанци кои предизвикуваат фертилитет, дека има чипови и слично да не искоментирам.

Премногу дезинформации се пишуваат тука, премногу. А инаку се согласувам дека треба да се дисктура само за темата, вирусот, вакцината и самиот процес на вакцинација. И навистина се трудам кога некој ќе праша нешто логично, логично да му одговорам. Ама на глупости не можам да не вратам, извинете.

За другото си се во право.

На joy1, Glowy, PaLaVa и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Не знам за другиве болести, ама лица со дијабет се едни од најпогодените и со најмногу последици од болеста. Сите што ги знам беа советувани од ендокринолозите да се вакцинираат што поскоро. Сигурно и зависи може и од индивидуалната состојба, ама затоа не се тоа прашања за форум.

На Glowy и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Oд многу близок пример, медицински лица креваа раменици за личност со авотоимуна кај што вакцината би можела да искомплицира. Или пак различно кажуваа. Сирота ми вика што да правам, не знам и велам, не знам.
    И да у право си. Ама кога некој праша, барем ништо не кажувај. Оти и почитувани членови, дури и медицински лица (значи не некои тролови) го повторуваа едното исто. И нормално фрчат тука подршка и лајкови од сите вакцинирани јунаци. И ја се боцнав, ама здрава сум. И сосема сфаќам некој да има страв да не му се влоши веќе постоечката болест. И он неќе да заболи и умре од ковид, океј е. Ама не е работата ни да плати прескапа цена за таа заштита од ковид.

@Celltica не е битно која болест е. Кажав пример
    Зашто сосема разумно е прашањето. Не се работи за антиваксети у случајов.

На deskarada, Guns N` Roses, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Точно. Затоа и викам. Не знам како јас ќе речам на форум нешто релевантно, кога можам да кажам само од опкружување или некоја генерална слика. Индивидуално, ни сама не би прашала на форум. Може би прашала за совет кој лекар е добар и слично, ама другото ми нема смисла ни па местото му е тука. Исто, често луѓе прашуваат за искуства со вакцината пример кај дијабетичари и тоа е во ред. Пример имало немало сајд ефекти и слично.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    Финтата ќе беше оние што се здрави да се вакцинираат, за да не дојде другарка ти да прашува и да нема одговор, односно да биде заштитена со колективен имунитет.

На Glowy, Amellie13, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Пановски.

На Traveler91, ivi1987, deskarada и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    1.160
    Затоа се прашуваат и слушаат лекари. Ние дома заради одредена состојба на член на фамилијата, го прашавме матичниот лекар, кој долги години не води, рече слободно вакцинирајте се. На форум се поставува прашање од каде да си купам тренерки или препорачајте место за одмор и сл., не дали да се вакцинирам.

На L.i.n.a.a, Alishan30, Glowy и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Поентата ми е дека реченицата - "било каква нус појава е подобра од ковид" (меѓу кои спаѓаат и сериозни нус појави) не треба да се пишува за секој.

На Celltica, Glowy, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.