Posle kolku vreme od primena vtora doza se zarazeni dali znaes? Drugarka moja sega ima kovid,skoro 2 meseci posle 2 doza..simptomi 5 dena temp i zatnat nos ima.
Ne znam dali e soodvetno na ovaa tema da pisam tuka, ali nekoj da ima iskustvo so tolkuvanje rezultati po vakcina. Jas sum so Sinofarm pred 2 meseca, Igg 150, ref vrednost 20 e. Ne znam kolku sum zastitena?
Kaj kolegi moi se pravese ispituvanje posle edna doza Az koja ja primija vo mart vo nis i rezultatite bea od 250 do 350 posle 2 nedeli od primanjeto...samo kaj edna koleska bese 1400 i taa zabole posle primena vakcina 10 dena so kovid so simptomi izguben miris..kaj kolega sto preleza lani vo avgust i primi vo mart Az edna doza posle dve nedela antitelata bea 40.000.
40.000??? Колку треба да е во "нормала" бројот на антитела? Јас значи ништо една трошка не разбирам и само си верглам по моја логика ( не онаа дека од вирус сме настанати ), а така ме закопка сега да ги откријам финтиве на имуниот систем. Ѓаволест еден. Чекај ако имал толку антитела, а бил заразен во август, значи до мартот се` уште си имал солиден број антитела, па откако се вакцинирал му се зголемиле олку?! А имаше реинфекција во меѓувреме?
Da,pred vakcina imase dosta antitela no sepak odlucil da se vakcinira.posle vakcinata se zgolemija enormno mnogu
Си се пријавил доброволно, а тоа доктор комотно го дозволил? Е сега ништо не разбирам. П.С Како го помина во август вирусот? Лесно /тешко...
Aj ve molam kazete mi sto ste se napiele za temperatura ? Ibrufen ili blokmaks e podobar za vozrasni lica?
Не треба, затоа и прашањето треба да се наметнува онаму каде ќе се даде одговор поткрепен со факти и соодветно образование. Ете како што може да забележиш, над мојот пост повторно има прашање кое е наменето за доктор, а не за тебе или мене. И нормално, од моето искуство јас можам да одговорам што е подобро, а со тоа нечија состојба да се влоши или подобри. Но, вината повторно не би ја гледала во мене, туку во оној што прашува гаталци и паталци, а не стручни лица. Јас не би пропагирала некој со сила да се вакцинира, но оние што пишуваат конкретно во оваа тема, не се дојдени со мислата, имам хронично или автоимуно заболување, ми е страв да се вакцинирам, што би било далеку оправдано. Туку доаѓаат здрави, прави, со изветоперени ставови, наметнуваат црни сценарија и споделуваат небулози никаде докажани и покажани. Оттаму и мојот искажан револт.
Dobrovolno se vakcinirase,zasto vo avgust bese na infektivna 2 nedeli na kislorod.tesko go pomina virusot zdrav,prav 43 god.
Како е законот за тие што се вакцинирани само со една доза со една доза во врска со забраната од 16ти??
Не е закон и само еден господ знае. Го менуваат во од, неспроведливо е и ќе служи за мачката на опашката. Една доза доволна е, според последната варијанта што ја знам.
Па ми кажаа демек ако си вакциниран со една доза ти важело само 45 дена од примената доза. Ама не знам колку е релевантна оваа информација затоа што јас разбрав дека не е важно кога си вакциниран .
Тоа со 45 дена е за прележаните. Од кога ќе им заврши изолацијата можат со сертификатот за прележаност да влегуваат во објекти исто како вакцинираните во следните 45 дена. А инаку за вакцинирани и само една доза да имаат примено е доволно за влез, макар и истиот ден да ја примиле.
Еве јас се вакцинирав во јуни, ама не се реавакцинирав, дали така важи или не. Не се изјаснија убаво во врска со ова.
Не им е тоа уште размислено/ измислено... Јер први у свет измислуваат ковид мерки Ни да препишат не знаат, како бе да не им пишеш кец
Мене ме интересира некој со слично искуство, затоа што не сум запознаена со ова. Јас се вакцинирав со фајзер во јуни, но не се ревакцинирав, е сега немам целосна заштита, плус со сертификатот за вакцинација изгледа ќе воведуваат и дополнителни мерки да не може да се патува со автобус ако не си вакциниран, да не се оди по молови и сл, така кажаа на вестите дека можно е вакво нешто. Мене ме интересира дали би можело да примам друга вакцина сега т.е кинеската и дали ќе мора една доза или две дози? Секако ќе прашам и стручно мислење, но ме интересира дали лично некој имал вакво искуство.