Дали некој има проблем со сметнување сертификат деновиве.Се регистрирано, најавено, генерирај ,преземи и на крај преземањето е неуспешно. За нас сите успеав претх. период сега кај пријатели им помагам ова испаѓа.
Да, јас вчера се намачив да симнам. Преземи го неколку пати, евентуално ќе се симне. Или пробувај на секои 5 мин.
28 потврдени од 452.000 , му доаѓа околу 6% сосема прифатлива бројка и не би требало да претставува грижа за вакцинација. Парезава што се јавува на лицето може да трае месец до неколку месеци и спонтано ќе пројде барем како што прочитав. Не е некој опасен нус ефект.
А бе сега не е опасен, ама ете и тоа има. А не е баш пријатно да имаш пареза, особено што после треба мноогу време да се вратиш на нормала.
Eвропската комисија го усвои националниот дигитален ковид сертификат на Македонија што значи дека со ова се избегнуваат сите ограничувања во патувањата како што се дополнително тестирање или карантин, соопшти Министерството за здравство. „Ние сме прва земја во регионот за која сертификатите за ковид-19 ќе се сметаат за еквивалентни на дигиталниот сертификат на ЕУ“, велат од Министерството. Во пракса, носителите на овие сертификати ќе можат да ги користат под истите услови како и носителите на ЕУ дигиталниот сертификат за вакцинација. Во неопходни случаи, како што е заштитата на јавното здравје, земјите членки можат да преземат дополнителни мерки. https://sdk.mk/index.php/zdravstvo/...nki-pak-mozhe-da-pobaraat-dopolnitelni-merki/
20 000 ? Те молам консултирај се со повеке доктори по можност на имунологија,пред да одлучиш за вакцина,ако не, се надевам ке се погоди некој на пункт што ке ти рече дојди за најмалку 4 месеци.
Zdravo, dali nekoj se ima vakcinirano so Sinovak ili Sinofarm da mi kaze koi nus pojavi im se pojavile? i dali ima vakcinirani od 20 do 30 god vozrast? koj e vasiot stav? se vakciniravte, so shto, kako projdovte?
Јас 20 имам, уште малку 21, со втора доза Синовак сум вакцинирана на 27ми Јули. Немав никаква реакција, освен што после првата доза, еден ден, сосем малку ме болеше надлактот, поточно не целиот надлакт, туку кај бицепсот, ама сосем мала, скоро непостоечка болка при мрдање. По втората доза немав никаква реакција.
Сите се во моја околина или со Синофарм или со Синовак. Од реакции лично јас немав никакви, освен болка во рака првите 24 часа кај што е боцнато тој предел. Кај другите имаше поспаност и омалаксаност како најсилни реакции, и кај помладите и кај постарите. Став некој посебен немам, индивидуално е, но искуството од моите блиски е тоа. Антитела не сум испитала, сега скоро примив втора доза.
Има објавено некакви резултати или уште не? И нека и смислат пофино име Вака не знам зошто, ама ме потсеќа на некој алкохол
Faza 3 sega ja testiraat. The vaccine will be tried on thousands of volunteers and experts say the whole process can be concluded by November. If its approval is fast-tracked, it will be fully available for the Turkish public by the start of next year. The trials will be held in more than two dozen centers across Turkey. The country also plans to export the vaccine once it is approved.
Јас имам 20 години , се вакцинирав со Синовак втора доза на 24 јули. Единствена реакција е болката во рака која трае во првиот ден два и после поминува. Синовак е одлична вакцина за младите вака кои не сакаат бурни реакции а и се здрави без хронични болести. Се што е во енормни количини е штетно. Значи и самите доктори кажуваат дека лице кое што прележало КОВИД може да прими една доза но и не мора зависно од титарот на антитела. Во случај каде што организмот има енормни количини на антитела има потенцијална опасност од создавање на имуни комплекси кои после се таложат во органите и ќе предизвикаат повеќе штета него корист. Не знам како е сметано тоа 20.000 антитела и како оди со референтна вредност бидејќи секоја лабораторија има свои реф.вредности но консултирај се со доктор пред да примаш вакцина која повеќе штета ќе ти направи него корист.