Така беше,имаше што кажуваа. Но сега имаат насоки да препорачуваат вакцина во две дози без разлика на антителата. Односно воопшто да не се испитуваат антитела. Во конкретниов случај погоре,доктор што на оваа количина антитела ќе препорача вакцина со две дози треба да ја искине дипломата.
Јас денес се вакцинирав со синовак. Сега за сега имам само болка во раката, се надевам дека само на тоа ке остане.. Се плашам да не ми се задеси нешто, паничар сум..
Нема ништо да имаш уживај си, пиј течности повеќе и одбегавај да спиеш бар 1 до 2 ноќи ако спиеш на страна , на страната каде те боцнале да не го стискаш местото за да не те боли повеќе.
Во ЕУ Косми, крвна слика на болни од корона не прават, а не па антитела. Никаде не се проверуваат како кај нас. Овде имаш сертификат за прележан кој има важност до 6 месеци, одма следниот ден не те пуштаат без негативен тест и вакцина. Не е битно антитела имаш или немаш, битно после 6 месеци мораш вакцина или тест кој сам ќе си го плаќаш. Само ми е чудно еве како ќе усогласат сертификатите кога на апликација имаш за сертификат за прележан кој важи 6 месеци, а не 45 дена.
slobodno smejte se na ova i ovie luge i rekla kazala muabeti se za vas m realno samo toa znaete https://www.facebook.com/profile.php?id=100068922816380
Јас (21) денес примив втора доза Фајзер, ракции исти како и првата. Првиот ден раката ме боли и ме пецкаше на местото кај што ме боцкаа и неможам да ја кренам многу нагоре. Вториот ден, кога се разбудив раката ептен ме болеше, како што течеше денот до вечерта болката исчезна.
Па одредени луѓе различно реагираат на вакцината,ниту еден доктор не ти гарантира дека нема да имаш реакција на вакцина. Исто и кога го измислија пеницилинот немаше ваков медиумски притисок,исто така многу деца се вакцинирале со ммр вакцина а само некој % од случаевите реагирале на неа,ова се контра ефекти. Освен тоа,после ова објава и реакција на фб се ми е јасно.
Јее,многу знаат од читање СтојанкаЊуз,ПетранкаДејли и комшијата Трпе. Не ти чини тој линк.Дај веродостоен извор.
Еј па ти многу бараш Инаку, во едно видео една жена со плава виткана коса и наочари, не гледа во камера право туку зборува како да чита нешто отпозади. Се познава,мрда лево-десно со очите.
Не знам што очекувате да постигнете со ова. На странава колку што видов има случаи на луѓе што добиле тромб и некаква компликација од него , миокардитис и екстремно ретки состојби на инфламација на периферни нерви по телото. Ова е се познато и е документирано во можните несакани ефекти од вакцината кои се поделени во многу чести, чести , ретки и екстремно ретки. Значи ова се 100тина луѓе кои за жал имале таков ефект од вакцината и претежно колку што видов има доста на 70 години но и млади секако не е за негирање. Никој не ги негира нус ефектите од вакцината но кога ќе ги споредиш со КОВИД и пост-ковид синдромот кој не туку лесно се пребродува , ризикот е каде каде помал.. Еве тука си е наведено се што може да се јави како реакција на вакцината од треска , повраќање , дијареа. омалаксаност , кожни промени , отоци па се до ретки појави како миокардитис , перикардитис , апендицитис или воспаление на слепото црево , алергиски реакции и др. А и најдов на доста чудни видеа каде се вели дека некој починал од вакцината т.е од анафилактичен шок но 9 часа по вакцината. Анафилаксата е таква состојба која се развива бурно по апликацијата на вакцината или најкасно до 30 минути. Значи и тука има некаква манипулација со податоците или некој вината ја препишува на вакцините.
Па самиот фб реагира. Мислам дека треба да имаш малку осет и емпатија. Многу луѓе починаа, не е никаков изговор да шириш пропаганда.
И мене ме интересираше,па вчера кога се јавив кај матичната ми кажа дека Јане Сандански боцкале до 8,Битпазар ми рече до 3 ,а за другите не знаеше.