Јас што слушнав се вакцинираа и со Фајзер и Синовак. А нешто на влегување наслушнав некој праша дали работат утре, ама му одговорија дека не се сигурни дека сабота е празник (ова веројатно полицаец или од тие дечките на врата ред што правеа). Ако има утре некој да ги причува да провериш дали раб П.С. Инаку мислам дека и втора смена работат вака регулар денови, брат ми го фати промена на смена.
добро и јас сум вакцинирана , па не можам да се начудам што слушам секој ден какви компликаци ќе сме имале вакцинираните по 2-3-4 год од секакви коментари на луѓе и од фејзбук .
Здраво Сакам да прашам дали може да примам втора доза на вакцина во Скопје, а првата доза сум ја примила во друг град? Или мора да бидат во истиот град и двете дози?
Aj ve molam za pomos , roditeli moi napraia test za antitela posle 2 dozi pfizer primeni pred 2 meseci , aj kazete mi ve molam dali imat dovolno antitela?
Me zagrizuvat toa sto pred da se vakciniraat imaa poveke sega posle vakcina mnogu pomalku ili mozda deka se napraeni vo druga labaratoria se so drugi vrednosti… aj ve molam videte gi i ovie rezultati, ovie be nalraeni pred da se vakciniraat
Не можеш да споредуваш резултати во различни лаборатории со различни референтни вредности ама и двата резултати даваат одлични високи вредности. Во секој случај не треба да се опуштаат и треба да внимаваат иако прележани плус вакцинирани се, немаш потреба да се грижиш превише.
Ne znam zasto ne ni olesnat na site i ja napravat zadolzitelna valcinata nego vaka da igraat igrici, kako ne e zadolzitelna ama ne smeete da prdnete bez nea. Najnovo ne smee da se polaga gradska za vozacka bez sertifikat, vo crven krst isto dobile nasoki samo vakcinirani da slusaat casovi. Ondak i decava za skolo treba da se vakcinirani.
Се чека кој ќе е прв да ја направи задолжителна, потоа сите ќе ја направат. Засега вака ќе е индиректно задолжителна
Мислам дека се глупости. Овој е тој контраверзниот доктор што го лечеше Трамп со коктели од лекови, веќе обвинуван дека е дел од теориите на заговор и дека манипулира со проценти. Стопати ја нарече вакцината „Poison, death shoot“ ?! Да, еве гледам, сите умревме од вакцината ...
https://novatv.mk/prv-smrten-slucha...rot-za-sledene-na-protsesot-na-vaktsinatsija/ https://www.slobodnaevropa.org/a/japan-moderna-vakcina-koronavirus/31428925.html Колку и да бев за вакцинирање сега веќе не знам што да мислам.
Исто ко и претходно да си мислиш. Вакцините на модерна се повлечени од Јапонија ради контаминација, а смртни случаи од фајзер и од зенека имало и ќе има. Не дека се премногу, ама не и дека не постојат.
Ако беше толку многу за цакцинирање до сега ќе се вакцинираше. Има предупредување дури и на упатството на Фајзер сега за можна врска со миокардитис, ама статистички е многу мала. Ризикот од нус појави од вакцината е далеку понизок од ризикот од компликации од Ковид.