Мислам дека е релевантна информација. И на вестите го кажаа истото за Синофарм, дека не била доволно јака и тие што имале две дози со синофарм, трета ќе добиеле фајзер.
Ама и други статистики имаа споделено по темиве и баш добри беа резултатите. Што знам. Ако треба и бустер ќе земеме. Само ми е малку несигурно со мешање на типови вакцини.
Мислам дека малце се исполитизираа работите со вакциниве. Се форсира фајзер а спутник и кинеските не се прифатени во сите држави. А статистиките зборат друго. Особено за синовак и неговата успешност со делта сојот.
ziveam Gv i tuka bev da primam i pobarav fajzer. Doktorot mi rece mnogu tesko zosto ja davale na pomladi od 24 nadole. Pocekav demek da odluci I drugata doktorka sto bese tuka, ama ne sakaa. Samo sinovak. Zatoa prasuvam dali negde vo sk ima da vakciniraat so fajzer na moe baranje.
Локалното порталче има само преведена информација, истата ја најдов и на српски сајт. https://rs.n1info.com/vesti/jankovi...h-koji-su-primili-sinofarm-treca-doza-fajzer/ Утврдиле дека сите вакцинални комбинации се безбедни, ич да не се секирате Пс. Може треба и во Израел да почнат да комбинираат вакцини, не да им се заразуваат луѓе и после трета доза Фајзер. Кога извакцинираа, кога се заразија.
Утре ми е втора доза Фајзер и ме фаќа паника да не ми бидне нешто. И за прва едвај се убедив. Познавате ли некој кој поминал потешко и имал компликации? Милион негативни сценарија имам во глава
Без негативни сцентарија, познавам што беа со Фајзер, па без проблем поминаа втора доза, болка во рака, евентуално некои имале мала температура и поспаност.
Без страв, се ќе си е најдобро. @nena2010 и @WildMk исто Фајзер примија може да кажат дека не е страшно
Значи ич да не му ја мислиш. Имав нус појави ама ништо трагично. Ме болеа лимфите на препони, умор, малаксаност, и тоа.. Одмор, многу течности, парацетамол и тоа е.