И да ја набават на крај експертите пак мана ќе и најдат, пошто ништо не е доволно добро за специјалните снегулки.
Си ме помешала со друга.Не сум му фан. Критиките што ги пишував и пишувам за него се негативни.Само понекогаш пишувам дека и народот се однесува неодговорно.Криви се и власта и народот.
Уште не е одобрена. Се најавуваше за крај на мај, па јуни, па првите испорачани вакцини во третиот квартал на 2021……
Ќе ј одобрат до крај на годинава,штом почнала масовно да се нарачува. Ќе имале комбинација заедно и со сезонски грип. Хрватска има нарачано 300 000 дози.
https://thepulse.one/2021/09/07/isr...e-to-prepare-for-a-fourth-covid-vaccine-dose/ Israel's coronavirus czar, Dr. Salman Zarka, has expressed that Israeli citizens will need a 4th dose of a coronavirus vaccine. This is due to the waning effectiveness of the current vaccines. Zarka suggested citizens may even need one to two doses every year.
Многу интересно, како буквално сите „теории на заговор“ (колку и да не го сакам изразов) стануваат вистина. Тоа што го зборувавме пред неколку месеци „на смеа“ и се тешевме дека не може да се до толку отидени за да ни го наметнат сево ова. Пред да ми се нафрлите, вакцинирана сум со две дози. Сметам дека штом вакцините не спречуваат заразување и пренесување, треба да се остави на поединецот да одлучи. Само гласно си размислувам, до каде ли ќе се стигне вака?
Covid-19 vaccine candidate NVX-CoV2373 works differently than the other vaccines that have made it this far. It’s a protein subunit vaccine, which means that it uses a lab-made version of the SARS-CoV-2 spike protein. This spike protein alone can’t make anyone sick. But to make sure that the body still generates the protective antibodies against it, Novavax has inserted an ingredient called an adjuvant, which acts as a hypeman for the immune system to signal it to spring into action. Nesto slicna e kako dosega primenetite vakcini za hepatit b i hpv vakcinata. Okolu 93% efikasnost ima vo treta faza.
Конгресмените се изземени од задолжителната вакцинација во САД https://www.poynter.org/reporting-e...-exempt-from-the-biden-covid-vaccine-mandate/ А УК и покрај високата бројка од 8000 хоспитализирани (највисока во последниве 6 месеци), не планира да го врати ковид пас. Е до кај ќе стигне не знам, многу конфузни се политиките, Америка едно, Англија друго. Мк секако со Америка оди, сојузници ли се, што ли се.
Што ќе кажете за Џонсон Џонсон вакцината, ја нема кај нас, една доза е, ја има во ЕУ? Мислам дека е најиспитана и е позитивно што е една доза , има ли шанси да дојде кај нас или во соседна Србија?
Не се вакцинирам со нешто што не е испитано уште, а особено поради тоа што и луѓе со 2 вакцини умираат. Не се вакцинирам и поради притисокот што ни го прават. Не верувам во политиката на оваа влада и тоа е. Одбивам да бидам експериментален глушец П. С не сум антиваксер
Испитани се вакцините 2 и пол милијарди луѓе на планетава се вакцинирани. 2.500.000.000 - во бројки. Не е одлука на владата вакцинацијата, туку е светска политика.
Какв врска има тоа што се вакцинирани 2 милијарди со тоа каков ефект имаат вакцините на долгорочен план? Дедо ми после вакцина имаше проблеми со срцето и доби удар, пред тоа не е имал проблеми со срцето. Коинциденција? Не би рекла. И овде читав една членка после вакцина добила срцеви проблеми кои пред тоа ги немала. Нека се јави ако чита, а ако не веруваш провери во тие темите за ковид. Не верувам во оваа вакцина и не може никој да ме убеде.
Секоја вакцина и секој лек, секое паче носи ризик. Другарка моја, за малку ќе починеше од антибиотик. Имаше анафилактички шок.
Ако ја преживееме пандемијава. 97% од сите врсти живот, кои некогаш постоеле на планетава, се изумрени. Статистички, не ни се големи шансите, да опстаниме 'вечно'.