9 nedeli po vtora doza po nekoe pravilo. Sekoj imunitet razlicno reagira. Nekoi lica ni so Fajzer ne sozdavaat imunitet, nskoi so kineskite imaat super titar na antitela. Zasega seuste e rano za zaklucoci. So srekja
Од кои сте задоволни вакцини? Не знам кој е подобар да се вакцинирам ... и какви вашите беа реакции и со која вакцина?
Што знам, некако нема логика да збориме за трета доза или да се прими, а некој да нема примено ни прва. Моментално сум for НЕ за трета доза, нити некои од моите би отишле да примат. Моментално….
Дали е ова вистина или има некој апдејт во меѓувреме? https://www.cnbc.com/2021/09/19/fau...-to-reject-third-doses-for-all-americans.html FDA advisory committee on Friday voted against giving third shots of Pfizer’s Covid-19 vaccine to all Americans, although they recommended booster doses for people 65 and older and those with underlying conditions. Федералната агенција за лекови гласаше против трета доза за сите американци, бустер е препорачан за луѓето над 65 и тие со извесни здравствени состојби. (19ти септември, 2021) Македонија по УСА или по ЕУ регулативи се води?
Вчера примав ревакцина од Фајзер, ме болеше малку раката, ми кажаа дека може да имам симтоми како нс грип, денеска ептен ме боли грло баш како пред грип,и многу сум омалаксена. Сега ќе се напијам Далерон,се надевам ќе ми помине