Спутник нема трета доза. Кај Спутник двете дози се разлини една од друга и не знам која би ја ставале како бустер (првата или втората). И логистички ако ја дадат едната доза другата треба да ја фрлат. Инаку ќе им останат распар дози.
Здраво, не сум сигурна дали ќе може некој да ми одговори во оваа група, но да пробам. Каде во Скопје боцкаат со Фајзер во моментов и до колку часот трае вакцинирање, можам да се вакцинирам попладне?
https://www.nytimes.com/2021/10/27/...s-molnupiravir.html?smtyp=cur&smid=tw-nytimes Мерк со коректен потег. Дали Фајзер ќе дозволи конкуренција во облик на таблета.
@jovanalina, @Fifi84 имате три поликлиники каде вакцинираат во СкопјеЧ Букурешт, Јане Сандански и Чаир. Мислам дека смао Фајзер има во Скопје. Нема други. Кинеските се потрошија.
Дали некој помлад примил 3 доза? Моиве примија и немаа реакции ама не знам дали кај помладите исто е и дали се препорачува кај помладите да се брза со 3 вакцина.
Vakciniraat i vo Gorce , Dracevo i Cento. Pred nedela dena vo ovie imase po nekoja Sinovak. @Fifi84 @jovanalina
Белгија 74% вакцинирано население со многу високи бројки на заразени 8,711 Данска исто. Холандија исто Норвешка исто високи бројки повисоки од цел период од лани. Сега за неефикасноста ке ги обвинат невакцинираните деца под 12 год.
A хоспитализирани колку има? Смртноста? Со Фајзер се? Косми се додека на глобално ниво не бидеме 80 %, џабе се поединични случаи. И друго зошто форсираат вакцинација, ако е неуспешна? Само немој со теориите дека сакат да не чипират и уништат.
Фајзер него што. КАкви 80% 95% не не оправаат. Какви чипови какви бакрачи,само реалност ништо повеке.
Ке видиме зимава,неефикасноста моментално се пресликува и во хоспитализирани тешки случаи,оваа вакцина со ефикасност под 50% не би требала да биде опција. Ако не се модифицира за новите мутаци,џабе ке ја боцкаат . Повеке имам надеж во таблетите на Мерк. Ако Фајзер ги дозволи. Да се лечат луѓе. Ионака ни зараза стопира ,ни трансмисија ни хоспитализација.
Јас знам дека Модерна има висока заштита, а маж еве и Синовак го заштити. Фајзер не штити и овде. Ама сите се луди за Фајзер. Има и други вакцини.
Фајзер е машинерија. ТУку СЛовенија ја гледам октомври 2020 =1117 случаи ноември 2021 =3181 случаи Па после од каде се муабетите дека заразата се шири меѓу фајзеровците.
Лани имаа строг локдаун тој период? Децата одеа на училиште или не? Замисли, може затоа имале помали бројки. Смртноста намалена? Замисли, може заради вакцините е. Лани делта сој беше?
Vo Danska se hospitalizirano samo 200dusi,smrtnosta e mn mala skoro ic,dali eden na den ,a ima i denovi koga nema smrten slucaj