Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Јас сум со ризик од тромбоза. Мајка ми има развиено тромбоза после подорување со мене, јас цела бременост ја поминав со клексано два пати дневно и така ги примав до 6 недели по породување (значи ептен споро ми паѓаа). Прележав КОВИД тогаш кога уште не беше фама за испитување се живо и диво и никој ниѓто не ми кажа. Испитуваше д-димери тогаш само мајка зашто секако има дијагноза и беше покриена со терапија. Кога дојде време за вакцина сите лекари ѓто ги прашавме ни рекоа слободно вакцинирајте се, нус-појавите се многу ретки. Вакцинирајте се со било која вакцина. Јас се вакцинирав со Спутник и немав никаков проблем после тоа. Д-димери не испитав после вакцина, ама ако имаше нешто ќе имав симптоми. Мајка ми се боцна со Фајзер и неа псоле вакцина и се јавија мали проблеми ама со корекција на терапијата се среди се.
    Вакцинирај се слободно. Не знам како може матичен лекар да крева раменици. Побогу.

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.424
    Допаѓања:
    125.474
    А бе по мене пукаше зашто сакав со фајзер а не со кинески, ама ете си легна на брашно па не со фајзер со модерна. Карма јеби га. Од мРНА судбина не се бега :D:D:D:D

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.313
    Допаѓања:
    259.509
    Нена морав, нема друга. Требаше во Мк да се вратам, и така нејќев ич мРна и на крај ставив повеќе и од Фајзеро :D
    Тоа од многу читање ми е(facepalm)
    Ако, ако нека ми е :D

Туку, добив циклус одма после вакцина и го имав најдобриот циклус. Ни болки имав, а вообичаено пијам ефридол, ни некое крварење. Чудно.
    Ова од вакцината изгледа :D

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.424
    Допаѓања:
    125.474
    Судбина Јуле. Тоа ти е .. А за циклусот и јас супер бев. И тироидна испитав, и све се си е ок.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    206
    jas se imam vakcinirano i nisto ne mi bidna ushte na pocetokot na letoto godinava ....
    Vo Makedonija ima 800 iljadi vakcinirano do sega i toj broj dnevno raste , nisto ne stavaat ni toa so paricka e vistina ni so cipiranje isti sum kako pred vakcinata samo lupate gluposti ne veruvajte vo se i seshto . Vakcinata ne e za da ne se zabolish od korona , vakcinata e ako se zabolish od korona da nemash nikakvi problemi da ti pomine najlesno sto moze primer samo so tecenje na nos i nisto drugo

6. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    kaj decata dali se kacivaat d dimerite posle vakciniranje so Fajzer,dali imate nekoe soznanie za toa i sto e simptomstika kaj pokaceni d dimeri??

7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    jas prelezav kovid preventivnonpiev kardiopirin 150mg no tuka nikoj ne mi ispita ni d dimeri ni nis,samo ednas trombociti i koagulacija faktor striktno d dimeri nee

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.344
    Допаѓања:
    190.187
    Велиш така е?:?:
    Во периодот од 6 август заклучно со 4 ноември регистрирани се 48.955 новозаболени од кои 13.886 лица или 28 отсто биле вакцинирани...
    Во овој период регистрирани се 1.688 смртни случаи како последица на компликации предизвикани од Ковид -19, а посред официјалните податоци на здравство, 1.376 пациенти не биле вакцинирани а 18 отсто или 312 пациенти починале и покрај тоа што примиле вакцина. Од министерствот нагласуваат дека починатите имале повеќе хронични заболувања
    .
    Од 13.800 вакцинирани, починати 312 :|.

... Кај мене на 48.000 позитивни, вакцинирани отприлика14.000, починати вакцинирани отприлика 100. Просечна возраст 70+, ако нешто значи.

И рековме лек кога?(waiting)

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396

Според статистика за изминативе два месеци, 35.069, граѓани, односно 72% од позитивните на Ковид 19 не биле вакцинирани“, стои во анализата на здравствените власти.

Соодноснот меѓу невакцинирани и вакцинирани кога станува збор за хоспитализации е 4 наспрема 1

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.344
    Допаѓања:
    190.187
    Можеби, не знам, не го дискутирам тој аспект.
    Ете се вакцинираат да не умрат од ковид луѓе и вакцинирани умираат. И со бустери кај мене хоспитализирани има. Не е или-или, вакцина или лек, туку и-и. Срамота е после 2 години еден антивиротик да не се најде.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    https://www.slobodenpecat.mk/fajzer...amalat-hospitaliziranjata-i-smrtnite-sluchai/

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.344
    Допаѓања:
    190.187
    На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Дали даваат сертификат за бустер (трета доза Фајзер) и ако не како се патува низ земјите? Како очитуваат дека имаат трета доза примено?

Прашувам за моите бидејќи сакам да ми дојдат на гости.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.787
    Допаѓања:
    41.874
    Даваат, после примање на третата доза ќе имаат опција исто на vakcinacija.mk или кај матичен лекар да генерираат нов сертификат, претходно бришејќи го стариот.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.084
    Допаѓања:
    17.355
    Никој ништо не ти кажал затоа што никој ништо не ни знаеше за вакцините, а за нус појавите од вакцините па ич. Не знам кој доктор, било да е специјалист или матичен може да ти гарантира дека нема да имаш никакви компликации, никој. Ако се вакцинираш ќе си биде на сопствена одговорност, а дека кај лицата со автоимуни заболување е зголемен ризикот од комплилации после вакцинација е.

16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    На мајка ми трансфузиолот кој редовно ја следи и кажа вакцината нема да направи проблем. Прашавме и за мене рече не е проблем. Се консултуравме со многу лекари пред вакцина (дел од нас ради тромбоза, дел дијабет, еден онколошки случај и еден со јака алергија имаме во пошироко семејство) зашто се сее страв и паника и сите рекоа нема да е проблем (матичните, инфектолог, пулмолог, алерголог и имунолог).

17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.084
    Допаѓања:
    17.355
    Ако си прима антикоагулантна терапија не треба да има проблем, тогаш е заштитена. Не се сее страв, тоа е факт што не може да го негираме.

18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Факт е исто дека Ковид има многу повеќе шанса да дадњ компликации со коагулација од вакцините. Ама тоа некако не одговара на целата реторика. Вакцините имаат ризик ама ризикот е многу поголем пру самата болест.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    Каде се вади тој Дигитален европски ковид сертификат?

20. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    koj ja prelezal najubavo znae na negova koza :worried: