Вакцина против коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Ahoy, Aug 20, 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 vote(s)
    53.3%
  2. Не

365 vote(s)
    31.7%
  3. Не знам

173 vote(s)
    15.0%
  1. 999

999 Активен член

dokazi? koj dokaz sakas za da sfatis deka ovie vakcininisto ne stitat i so i bez kako ke pomines virusot zavisi od organimot a ne od ovie vakcini
    ete go od stip 38 godisen zrav bez niedna bolest so 2 vakcini se zarazi i UMRE za edna nedela! znaes sto korist imas od vakcinite? ako organizmot ne moze da se izbori so virusot pobrzo ke umres, nevakciniraniot ke se maci malku podolgo
    ti veruvaj na kogo sakas ,na tie svetski naucnici, jas poveke ke veruvam na ona sto licno go znam ili nekoj blizok doktor mi kazal

mind_monsterskp likes this.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Пишуваш работи кои не се она кон кое што јас целам.Прво, моето мислење не е насочено кон тебе и цензурирани научници, туку кон навистина неинфрмирани и прости луѓе кои си дозволуваат да објавуваат секакви видеа, пропаганди и дезинформации со цел да ја прикажат вакцинацијата како најголемо зло.Тоа се еден куп луѓе, не се малку за да бидат игнорирани.Проблем со информациите е што ваквите антиваксерски пропаганди ги земаат изјавите на научници кои даваат алтернативни мислења и ги носат комплетно во своја корист, со хиперболизација и додавање буквални измислици.Извини, ама кога ќе видам како некој шири работи од типот - ако земеш вакцина преоѓаш на страна на сатаната и стотици луѓе го споделуваат тоа, не можам да речам ова е нивно право.Исто како кога грешно се преведуваат видеа од луѓе што зборат на странски јазик со цел кажаното да испадне поинаку од тоа што е, па потоа кога тие видеа се означени како дезинформации луѓето се бунат зашто не знаат да разликуваат што е вистинска цензура а што не.Да, информациите се корисни само ако се знае како правилно да се интерпретираат, како што пишав и погоре.
    Значи не знам зошто ми се пронаоѓате во мислењето кога очигледно не е за вас.:)
    Плус јас се сложувам со тебе тука, така што не знам ни што да ти реплицирам.

buba4e89 and BlackNight like this.
  3. mind_monsterskp

mind_monsterskp Истакнат член

Причините треба здравствените власти да ги одговорат, сигурен сум дека јас и ти неможеме да кажеме во што било проблемот

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Сега 3 саати сите ќе гледаме, како не бе:D.
    Фаст форвард- 1 саат и 08 минути од почетокот на видеото- Роберт Каплан, некаков си бивш директор на НИХ, изнесува некои ставови кои и мене ме загрижуваат. Ах бе, ваљда со староста иде смиреноста, како се кул, алал вера.
    Питер Доши, мхм, штознам, ќе го видам после можда 1 саат.18 мин.

@Angie1432 , не знам, некако се најдов навредена оти не сум студирала епидемиологија, грешно да не толкувам информации:tmi:. Ама од друга страна се разбирам малку во обработка на податоци, може тоа ме вади:wasntme: :).
    Види го докторот ако го немаш видено, одличен е на многу теми, и очигледно не е антиваксер, такви на ЈТ, ФБ, Твитер и остали платформи не постојат (божесачувај, со ова декларацииве- јас не сум антиваксер(facepalm), као ,,денес кога станувам пионер,, ми звучи):D

Last edited: Nov 8, 2021
  5. 999

999 Активен член

se znae koj e problemot , VIRUSOT
    no idealiziranje na ovie apolutno losi vakcini koi nisto ne stitat od virusot, od koi patem umrea mnogu luge i mnogu ostanaa osteteni i invalidi za koi realno nikoji ne pisuva i narekuvajki gi onie sto ne sakaat da primat taa vakcina prosta masa, stojanki, trajanki, negiraat mislenja od isto poznati svetki naucnici koi gi cenzuriraat
    da, da zdravstvenite vlasti ke kazat i ti veruvaj im slepo nim ne vo ona sto realno se slucuva okolu tebe,

6. mind_monsterskp

Поправка не мислев на проблемот - мислев на причините кои донеле до смрт. Исто така мислам дека кинеските вакцини не се така ефикасни како „западниве“ . Пак ќе кажам треба властите да кажат, нема друг извор.. Од Петко и Станко од ФБ верувај нема да добиеш поточни информации!

7. 999

999 Активен член

pa toa e i pricinata VIRUSOT ,se zarazi,organizmot ne mozese da se izbori i umre i pokraj 2 dozi fajzer onaa zapadnata "efikasnata" , sto e najloso razmisluvase da primi i 3 doza deka sekoj den patuvase za na rabota vo drug grad "da da ova" e od stanko od fb misli si ti taka ako ti e polesno da se zalazuvas i nemas hrabrost da poglednes vo vistinata
    slobodno misli deka filipce i zdravtveniot sistem ke ti kazat vistinata

8. Meddy

Meddy Истакнат член

Sto mislite z treta doza?
    İskustva ima li
    Dvete dozi mi se sputnik

9. mind_monsterskp

А според тебе која е вистината - од твоево мислење не сватив која ти е поентата?

10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Da , na 1.18 збори , интересно е што случни работи не мачат.:D
    Има и оштетени од вакцините во видеото.

11. Ano

Ano Форумски идол

На лицата кои се вакцинирани со две дози АЗ, која вакцина им ја даваат како трета?

12. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Не можев да останам рамнодушна на твојата далекувидност :rofl:. Никаде не реков дека сакам да дискутирам со тебе а и тоа беше прв и последен поздрав. (fingers)

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

14. mind_monsterskp

Да ама они не го гледале стариот господин на јутуб како ги искажува своите ставови, гарант сеа ќе почнат деца со 8 нозе да им се раѓаат.. хаха ее моја граѓанштино :)

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Е да, ама они (Јапонија) ги вратија назад вакцините од Модерна како неисправни, затоа:D.

Шо врска има ова со темата не знам:^). Вчера никој не починал во Јапонија од ковид? А во Џибути вкупно 200 починале за време на цела пандемија:o. Мислам каков куриозитет|(

16. mind_monsterskp

Отвори ја статијата и ќе видиш која е разликата и кој е куриозитетот, вау нели :)

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ја отворив статијата нормално, или копирај што е поентата или не знам...
    Мислам ај сега ќе го тумачиме врвното новинарство на порталот едикојси|(

Guns N` Roses likes this.
  18. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

ima li nekoj sto e prelezan i po mesec,dva vakciniran i iskusto me interesira

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И пак продолжија со вакцинација.
    Ај ќе спориме дека нема ефект вакцината овде.
    Пред да постирам прогуглав и навистина опаѓа бројот на заразени и вакцинацијата има ефект.
    И Јапонците ли намерно го боцкат својот народ?

20. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

mislam deka kaj niv isto se dava i Fajzer ako ne se lazam,A da gi zememe Izrael kako zemja mislam dovolno istrpija eden eksperiment od Mengele,cisto sumjam deka vtor pat se staveni na eksperiment so masovnava imunizacija