Појма немам што праат јапонците, уште тие ми фалат. Низ едното влегло, низ другото излегло. Пошто нас се погодено ни е во Европа Ништо не е под контрола, ќе глумиме лудило. Ок. А кога јас сум рекла дека нема ефект? Да се повторам- го нема ефектот кој ни треба. Оние кои и онака би поминале, сега може не го сетиле. Ама имаме хоспитализирани со 3та доза веќе. Ај доволно беше, ко муабет на глуви е муабетов
Баш напротив, во Израел многу голем број на граѓани се вакцинирани со 3та доза - истиот тој Фајзер, и имаат супер резултати. Ова не е рекла-казала или мое мислење, него пренесувам разговор што сум го имал со луѓе што живеат таму.
pa jas istoto go tvrdam,me razbravte pogresno,ne bi bile povtorno opitni gluvci megutoa kaj decava me buni se ova so problemi so srce itn,a i oni se del od svetot,fakticki za roditelite oni se svetot
Прочита по колку луѓе имале дневно болни во бранот во август? По 25 000 луѓе на ден. им помина бранот тогаш и нормално сега се смирува.
Не знам што те буни. Некои луѓе им веруваат на властите, некои се скептични, некои не им веруваат. Нема правило, ама ризик поготово кај млади и деца постои. Израел свесно влегоа да бидат тест полигон за фајзер. Излегоа нус ефектите, беа доволно темелни со истражувања, и доволно гласни за тие нус ефекти бидат впишани во формалните документи за вакцината. И толку е, после секој со своите убедувања.
Косми, и во Јапонија ли ќе велиме прележале? Значи они велат дека ова е од вакцините, ама ние на феминава повеќе знаеме. Ок, прележаа Јапонците. Читаме како ни одговара. И овде имаа 200000 прележани, па сега е пак секој втор заразен.
Јапонија 76% вакцинираност. Завчера имала 0 починати, првпат после 15 месеци. А Данска од вчера пак ковид-пас, делта бран, 76% вакцинираност.За што воведуваат рестрикции? Во Шведска уште нема бран (71% вакцинираност). Биди Швед Јуле, нема друго чаре.
restrikcii zasto se ponasaat kako prethodno,maski jok,distanca jok,sobiranki,klubovi,zurki i ocekuvano bese
Па нели треба еднаш да се понашаат веќе како претходно? Цел живот ли живот без журки? И во Шведска журки имаат ваљда?
vajda,videcemo i tamu so ke bide megutoa mislam kaj so imaa lrethodno mn zaboleni,prelezuvanja seca nemaat veke
Не знаеме,ама Јуле имаш официјална статистика,не ги вадам броевите од ракав,само кажувам кога имаа бран so 25 000луѓе,на ден,дневен биланс им беше тоа. Словенија да очекуваме да се смири после ова,ама лоши резултати имаат,покавалитетен живот,почист воздух,подобар здравствен систем,а резултати крш и со мерки и со се. Еве го Исланд 80%вакцинирани,и проблем со капацитети во болници,зошто? Ова не смееше да се случи доколку вакцините беа ефикасни. https://icelandmonitor.mbl.is/news/...umber_of_new_covid_19_cases_in_iceland_on_th/
Косми сега немаат мерки, се е отворено. До вчера немаше речиси никакви ограничувања, школите им се отворени. Имаат по 3000-4000 позитивни дневно, но смртните случаи се околу 12. Во Мк беа над 30. До вчера се славеа родендени, работеа ноќни клубови. Има мали рестрикции сега, ама нема затварање.
Читај официјални информации од министерство, не весници. Нас од денес ни ги сокриле официјалните информации, грешно сме толкувале. Отприлика 45% посто од хоспитализирани и починати беа вакцинирани, нормално грешно ќе толкуваме.
inaku dami i gospoda ,kolku sto mozam da zabelezam brakata blgarceta ,eden narod-dve drzavi sto sum skroz protiv toa,ma da i ne e vazno samo da si kazam jasse popara,najgolem br imaat na pocinati na balkanot ,a i opsto vo evropa ,a se prvi vo najmal procent na imuniziranost
@JuLleE Имаше некој од минстерството за здравство во Сло,кој изјави дека затварањето ,карантините и ковид потврдите во Сло имале минимален учинок на ситуацијата. Ова значи едно,дека ни 101 %вакцинирани нема да бидат доволни. Со 86% вакцинирано население да вракаш ковид потврди Ова нема врска ни со здравје ни со заштита ни со памет,кога секому е веке јасно дека тие потврди не го спречуваат ширењето на вирусот. Ја чекаме и Норвешка за едно месец дена,а може и помалку.
Еве Португалија ја кажуваат сега како позитивен пример. Висок процент на вакцинација и полека враќање кон нормала без брзање. И неколку написи има дека КОВИД сега го третираат како ендемична болест зашто не им оптоварува болници како претходно. https://www.traveldailymedia.com/portugal-changes-from-pandemic-to-endemic/.