Само 102% и кока-кола. Дали само Шведска има правилна личност на правилно место и дали Тегнел си е уште на местото? @green.eyes ? Интервју од 23 септември https://unherd.com/thepost/anders-tegnell-sweden-won-the-argument-on-covid/ ...we’re going to have spread of the disease during the winter; we’re definitely going to see a few cases that are going to need hospital care… So it’s going to be, I think, a time to understand, to learn what Covid-19 is going to be in the long run for society and for our healthcare, so that we can adapt to that in a good way...
Зошто не можам да се регистрирам на системот за вакцинација ми вели дека мобилниот телефон на корисникот не се совпаѓа со внесениот мобилен телефон иако го пишувам точниот број. Дали некој имал ваков проблем?
Мислам дека без разлика која вакцина е прва, трета доза се Фајзер, Модерна или Џонсон. Патем ме интересира зошто и другиве вакцини не се одобрени за трета доза?
Планирам антитела да мерам ако немам и не го прележам 1г после вакцинација ќе ставам 3та доза. 6м ми е некако малку време. Околу мене луѓе со 2 дози што прележаа многу на нога го поминаа..секако индивидуално е ама така размислувам некако.
Вика, која е разликата меѓу вакцинирани и не вакцинирани? Може ли и вакцинирани и невакцинирани да се заразат? - Може. Може ли и вакцинирани и невакцинирани да пренесат Ковид? - Може. Може ли и вакцинирани и невакцинирани да се разболат од Ковид? - Може. Може ли да завршат во болница? - Може. Може ли да завршат на респиратор? - Може. А може ли да умрат од Ковид? - Може. Епа тогаш која е разликата меѓу вакцинираните и невакцинираните? - Невакцинираните не може да имаат нуспојави и евентуално да умрат од вакцина. Пола виц, пола вистина.
Da prasam nekoj sto ima posigurno info dali stvarno vakcinive od fajzer sto se kaj nas imaat rok do dekemvri kako sto se zbori ili ne e vistina?? Zosto sakav nedelava da se vakciniram ama nastinav i sigurno nema da mozam, pa kje treba ponataka i 2doza kje fati dekemvri pa sube mi e...
А колку ти беа? Јас не сум проверила антитела по 2 дози фајзер, 6 месеци правам овој месец од втора доза.
@Alishan30 Не мерев после вакцина. А пред да ја примам мерев и немав ич. Јас се вакцинирав во мај и јуни, а во март ги лечев дома маж ми и син ми од ковид. Стварно не знам како немав антитела. Ко да не сум била во контакт со вирусот. Син ми и маж ми имаа над 200 пред еден месец. Уште не се боцкаат.
Ако се под 200 ќе се боцнам. Така решив. Овие во болница што работат викаат реинфекции има обично кај луѓето што им паднале антителата под оваа вредност а не се пазеле, мислеле дека се заштитени. Не знам како знаат, ама така ми рекоа.
И јас исто би играла. Секојдневно доста ми поминуваат низ раце, мислам дека внимавам, ама сепак би испитала пред 3та доза и јас антитела.