Вакцина против коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Ahoy, Aug 20, 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 vote(s)
    53.3%
  2. Не

365 vote(s)
    31.7%
  3. Не знам

173 vote(s)
    15.0%
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

И за грипот е така, па шо?
    Секоја сезона, има нова вакцина.
    Пошто мутира

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не сакам повеќе да разговарам со луѓе кои мислат дека се нешто над другите и една дебата не може да ја тераат во нормален правец без да се испревртат мислења во нечија корист. Имајте убав ден

ElenaOfRivendell likes this.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Во Скопје кога бев во Сити Мол ми побараа, во кафиќ ми побараа, во маалските кафиќи само прашаа не го ни погледнаа. Во Србија на пасошка ми побараа излез, на Бугарска пасошка излез ми побараа. И нашите бараат.
    Сега не знам.

vitamina and Feminka22 like this.
  4. Hisha

Hisha Популарен член

Не не жали, мораше некој разумен да биде и да превземе ризик. Нема фајде од вас шо типкате само и држите катедра и споделувате линкови. :)
    Еве имаш и поздрав од мајка што ја земаа да лечи ковид болни,( како и други колеги кои не се по професија инфектолози) која патем од 2019 години до денес има земено 1 месец само.
    Лесно е да пишува, оди тамо кај шо се лечи да видиш какво им е вистинското искуство и вистинската ефикасмност на вакцините од секој произведител. Колку од пациентите завршиле со пост ковид компликаци и корелацијата на текот на лечењето, со бар 1 примена доза.

Adi888, LejlaD, Tajnaotrovna and 6 others like this.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Па ти го правиш тоа (facepalm) Буквално ги кривиш другите за тоа што ти го правиш.

OmilenataZaNego and Angie1432 like this.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

А не сме секако сите жртви на експеримент со вирусов? Знаеш колку луѓе имаат долготрајни последици.Мене не ми личи на случајност.Не се преценувај, сите сме во лоша ситуација.;)

7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Да беа две дози разбирам. Ама трета? Не ве става малку во мисла? Јас сите други вакцини ги имам и сите по 2 дози сум примала

Bebce1 and OmilenataZaNego like this.
  8. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Треба орден за заслуга да им се даде за жртвување за спас на човештвото... освен на тие што се "жртвуваа" само за пасулче да добијат (не се мал процент, можда и најголем процент се) ... демак за другите го направиле тоа а сега другите не сакаат да го сторат истото за нив, какви себичњаци значи(facepalm)

вистински жртви се само тие што се вакцинираа под уцена/страв дека ќе ја загубат работата и дека нема да можат на децата леб да им купат.

Last edited: Nov 12, 2021
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Па еве јас лично сега за сега не би примила трета доза, едноставно сметам дека не е потребно, особено што сум вакцинирана со кинеската па сега фајзер да ставам.
    Инаку трета доза може по потреба да се прими и за други вакцини колку што знам.Ама искрено ме става во мисла форсирањето на најновиве вакцини по секоја цена, тоа да.

10. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Мајка ми е со синофарм 2ра доза прими почеток на јуни и сеа пред 10 дена прими фајзер, планирам и јас ама чекам да помине уште малце време:D

11. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

А да гледав сега Вене светињата вика да се боцкате и со оваа за грип и за корона- одличен микс и само напред, може и некоја нова сега ќе се донесе за отворање на третото око па пак потепајте се.

И не знам како ја споредуваш оваа вакцина за грип што се прима сезонски и башка е повеќе од 50г присутна, со вакцина што вчера ја измислија, плус фактот што за ковид вакцините се врши присилно вакцинирање и луѓето се принудуваат да се боцкаат, додека за оваа е исклучиво кој сака од повозрасните лица.

Далеку од тоа дека се преценувам нешто, свесна сум уште од самиот почеток на пандемијата дека позади ова стој нешто друго и не е туку така, се е плански направено и вирусот и вакцините и се буквално е со задна намера спроведено, ама жалното ми е тоа што некој слепо верува на тоа што му се сервира на тацна.
    И да сега ќе испоскокаат тука дека има милион теории на завери на нет, ама на страна тоа секој се може да напише на нет и не се водам според тоа, самата човечка свест и психа треба да ти зборува и размислува, да расудува, сам да си ставиш на вага некој работи.

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Од некои вакцини се примаше и трета доза.За дтпр мислам беше
    Ниедна вакцина на светов НИЕДНА не е доволна една доза.Отвори си вакцинален картон види колку пати си примала ревакцина од одредена.Така и со коронава.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти ги кривиш и шириш омраза,не знаеш да испочитуваш едно мислење. Никако не ти одговара и продолжуваш бесмислено да тропаш. Не знам што ми се закачи,ама дај откачи ми се.

ElenaOfRivendell and Feminka22 like this.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не се објаснувај,на темава не вреди да пишуваш,од едно прашање драма направија. Се додека се збори “вие сте експериментални глувци,ве уценуваа”, и се користат секакви изрази наместо подршка и почит и взаемно почитување е само доказ дека во душата на невакцинираните тлее омраза. Нив ги навредува да ги нарекуваат антиваксери и не можат да се помират со тоа,им извира себичлукот. Полесно им е да читаат 24/7 на нет студија од некои квази доктори што никад не ги чуле претходно,а сега ги величаат. Тоа е равно на истата секта што го предвидуваше крајот на светот па луѓето масовно си ги продадоа домовите и плакаа на сектата. Еве сме живи и здрави уште чекориме,Земјата уште се врти.
    Не ми реплицирајте, нема ни да ве прочитам.

Човек ништо да не праша на темава.

Adi888, Tajnaotrovna, Hisha and 2 others like this.
  15. Acronia

Acronia Истакнат член

Дечки, фактите се тие.
    Нема да се заврши на трета и четврта вакцинална доза.
    Ефикасноста од вакцините е таква што и вакцинирани со трета доза заболуваат, и деца со 22 години умираат од мозочни удари и медиократен инфаркт осум до дванаесет недели после вакцинирањето.

Дали е безбедна вакцината?
    Апсолутно не.

Главното научно и медицинско правило гласи дека вакцина не смее да се пушти во употреба пред да ги заврши сите експериментални лабораториски процеси.

1. Процес на теориско создавање/дизајн

2. Процес на практично создавање

2. Клиничко тестирање во времетраење од 3-10 години.

Секое медицинско лице, биохемичар, ќе ви го потврди последново.

Така што реалноста е таа. :)
    Имате сведоштва и докази на проектор од медицински лица и сведоштва од директори на гробни претпријатија, кои укажуваат дека голем број починати млади луѓе пред триесеттата година се од самата вакцина.

На кој му требаат доказите нека ме контактира во ПП ќе ги добие.
    Од мене толку.

16. WildMk

WildMk Форумски идол

И вакцината за грип еднаш била нова.

Кога ќе стигни короната на ниво на грип по смртност, тогаш ќе биди по желба и оваа вакцина.
    Ама то тешко е да се сфати.
    Оти во основно се учи!

ElenaOfRivendell and Feminka22 like this.
  17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Леле колку си смешна ау урлам :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: да не знаев дека имаш 30 години ќе мислев 10 имаш

OmilenataZaNego and Just.do.it like this.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Апсолутно НЕБЕЗБЕДНА ќе беше да умревме сите после вакцинирање.Така што Е безбедна.Да, за да кажеме дека некоја вакцина е 100% безбедна треба да поминат повеќе години.
    АЛИ, немавме веќе време, сите баравте лек или вакцина, ви најдоа вакцина, не чини, сеа лек пуштија Фајзер ни тоа нема да чини.Епа сега..
    Никој не ви вика дека нуди 100% заштита не знам зашто сте буквалисти.

19. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Знаеш на колку проценти е падната ефективноста?

Snowflake97, Feminka22 and Acronia like this.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Астронаутите од вчера што влегоа во Собрание немате гз да ги пријавите?
    Ама овие со фејк сертификат да.
    Океј...
    Првите се поголема опасност бај да уеј.