Вакцина против коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Ahoy, Aug 20, 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 vote(s)
    53.3%
  2. Не

365 vote(s)
    31.7%
  3. Не знам

173 vote(s)
    15.0%
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Кај нас е чудно што многу од фелата молчат.
    Во Хрватска во моментов има огромен скандал и конфликт.
    Протести се организираат во 41 град.
    Томислав Лошо,доктор по генетика од Институтот познат во СФРЈ Руѓер Бошковиќ со имунилогот Тробоњача .
    Од институтот излегоа со мислење дека тоа е негов став.

Tomislav Domazet-Lošo, doktor genetike, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i sin umirovljenog admirala Davora Domazet-Loše, upozorio je narod da su mRNA cjepiva iznimno opasna. 'Moja poruka je vrlo kratka, ovdje sam da obranim znanstvenu istinu. Cijeli život se bavim mRNA molekulama. Ja dobro znam da se one ugrađiju u genom i da su cjepiva na bazi mRNA vrlo opasna genska terapija i mogu izazivati tumorske bolesti i mijenjati genom naše djece. Cijepljenje je molekularno tetoviranje i uništavanje budućih generacija. Svi koji vam govore drugačije nemaju pojma i nisu to studirali', tvrdi znanstvenik.
    https://slobodnadalmacija.hr/vijest...a-koja-hrane-antivaksersku-ideologiju-1142243

А од почеток лажат.
    Затоа нема доверба во никој и ништо.
    Лажеа дека маските не штитат и не се потребни.(Сзо):drunk:
    Лажеа дека вакцината спречува зараза.
    Лажеа дека ке го отстрани вирусот.
    Лажеа дека спречува трансмисија.
    Лажеа дека спречува хоспитализација 95%
    Лажеа дека спречува смрт 100%
    Се воведоа бесмислени ковид потврди.
    Се воведуваат рестрикции кои немаат смисла.
    Се обвинуваат деца од 12+ зошто не биле вакцинирани.
    Се затвораат со луѓе ссо денови,месеци здрави/прави( Австралија)
    Зарем никој уште не се запрашува зошто?
    Еве вчера се боцнав со вакцина за сезонски грипови, за неа не даваат пасош:|

2. An-na

An-na Форумски идол

На ова само ќе надополнам:
    Зошто се форсираат вакцините од запад т.е мрна вакцините? Останатите на овој или оној начин се маргинализираат и уништуваат. Една по една.
    Кога ќе го најдеме одговорот на прашањево, можеби и сите останати работи ќе ни станат појасни.
    (иако јас лично мислам дека отприлика знам што се случува, ама ај, да не шпекулирам тука)

3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Да,тоа го заборавив.
    Со месеци Ема ги анализира Спутник и Синовак,без одобрување.
    Фасцинатно е колку луѓево се слепи при очи.

4. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

За манипулација и дополнително наметнување страв, како и настанување дополнителен конфликт и помеѓу вакцинираните лица, оние со фајзер со тие со синовак или спутник. Плус, за експеримент за мешање на вакцините.

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ова е од твојот линк па да додадам дека има и контрааргумент од имунолог си го испуштила. Исто така и институтот не го поддржува неговото мислење.
    Иначе за хрватите имаат и здружение дека е земјата рамна и прават протести против не знам кого. Не им се крстете многу.

Volio bih da mi netko objasni kako ona može ući u jezgru i onda tamo mijenjati genom. Ukoliko netko tvrdi upravo to, neka mi, ja ga lijepo molim, za to podastre dokaze, nekakav znanstveni rad, bilošto... Ja sam uvijek za konstruktivni razgovor i sučeljavanje argumenata - dapače! Dok se to ne dogodi ja, nažalost, moram utvrditi da su to samo nesuvisla naklapanja koja hrane antivaksersku ideologiju.

Mikha4 and Nena Jovanova like this.
  6. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

zatoa imam golema smrtnost i se edna od naciite koi se protiv imunizacija,isto kako bracata blgarceto i Rumuncite

Mikha4 and Milkiway like this.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Ај не лупај глупости жити се,имале здружение (facepalm)секаде има здруженија каква има врска со темава.
    Напишав дека има конфликт,некој ке верува на доктор генетичар некој на имунолог.
    Што ако е во право?!
    Има авторитет за да му се верува.
    И барем зборат , не климаат со глава сите.

Last edited: Nov 13, 2021
    Snowflake97 and lale22 like this.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Секако затоа го додадов и другиот дел за тој што ќе влезе на темава да знае дека нема поткрепа или научни докази. Бар така кажува имунологот. Па сега кој што сака нека верува понатаму.

9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Живеев во хрватска и хрватите се доста конзервативни во размислување и доста кон религија свртени. Доста ладен и чуден народ поготово северот..е далмација е друга приказна.
    Ама вакви ги има сегде и на балкан и во америка. 10 кажуваат дека треба вакцина 1 се појавува што е против и секако одма наоѓаме начин да се свртиме кон него. Иако нема ниту еден доказ за тоа. Ние и секогаш на балканов сме биле самоуништувачка нација.

Nena Jovanova likes this.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Интересно... Експерти кои одат во прилог на вашите тези се стручни, а другите се шарлатани, религиозни итн.... :?:

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Точно.
    Ја овде еднаш не видов пример да ставите вие што контрирате, реномиран поддржувач на вакцината со линк дека е добро вакцинирање. Со научна поткрепа, дискусии итн. И вие гледате што ви одговара. Така и јас.
    За мене овој е само еден од истине оние што викаат земјата е рамна во Хрватска и праат протести секој година ко лудаци.

Mikha4 and Annath like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

А убаво е ако постирате нешто да го ставите линкот или целиот текст, а не само тоа што ви одговара.

13. An-na

An-na Форумски идол

Па на пример, јас никогаш не сум рекла за некој стручњак кој е за вакцинирање дека е шарлатан, неписмен, нестручен итн... додека од другата страна има еден куп примери на етикетирања.
    А што е најинтересно и покрај страшната цензура која владее по медиумиве, сепак вистината како/така излегува на виделина. И сите теории на заговор кои важеа како такви во минатото, сега се вистина.

Едно прашање: Зошто се форсираат само мрна вакцинте, а другиве се маргинализирани? Самиот овој факт не ви буди сомнение? Не ве тера да се замислите? М?

Иначе... јас сум вакцинирана ;) Не сум антиваксер, а уште помалку па да се правам постручна од стручњаците, само ете, гледам логично и разумно да размислувам. И, не сакам да се правам слепа за некои нелогичности. И покрај тоа што сум решила да се вакцинирам, сепак гледам дека нивната ефикасност е под голем знак прашалник. Додека вие...

Kitten, Snowflake97, Askopje and 2 others like this.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Линкот е поставен,секој може да го отвори и прочита.

15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Значи овој научник пред се е лудак затоа што тебе не ти одговара приказаната.:lol:
    А другиов кој не нуди никаков одговор освен нема докази,и го следи наративот не е.:lol:
    Не ви се јавува ? над главата што ако е во право?
    Не ја гледате војната за пазар на мрна вакциниве и не запрашувате зошто е така?
    A прашањата и сомнежите кои ги отвори Доши уредникот на Лансет,и тој е лудак нели?

Last edited: Nov 13, 2021
    Kitten and Snowflake97 like this.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Кај хрвативе е поприлично разгорено,кај нас мирно.
    Еве уште еден хрватски доктор анестезиолог раководител на оддел за интензивно лечење од болницата во Вировитица, во писмо до хрватската докторска комора.

Ivan Ganjto, dr.med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, subspec. intenzivne medicine

U najmanju ruku ova izjava me frapirala iz jednostavnog razloga što sam anesteziolog , i subspec. intenzivne medicine koji svakodnevno radim i liječim COVID pozitivne pacijente, te sam do sada vidio mnoge slučajeve tromboembolijskih incidenata nakon cijepljenja (CVI-ja ili AIM-a, DVT-a, PE itd …) koje su mnoge pacijente stajali života. Nemojte mi samo govoriti o tome kako smo sigurni da je od cjepiva, jer mogao bih vam postaviti isto protupitanje, “kako ste vi sigurni da nije???
    Molim lijepo doktorice, od kuda vama takva sigurnost o neškodljivosti ovog cjepiva, ili možda implicirate da se vama javi rodbina pacijenata koji su naglo preminuli nakon cijepljenja, kako bi im vi objasnili zašto su umrli ili zašto su unatoč cijepljenju dobili COVID pneumoniju i ARDS te nakon toga završili na respiratoru.
    Jako ste neozbiljni i doista nonšalantno pričate o nečemu o čemu doista nemate pojma.

целото писмо тука:
    https://croativ.net/sok-anesteziolo...bol-a-koji-pricaju-o-cemu-pojma-nemaju-25496/

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ај јас сум медицински неписмена, не сум доктор, ама во светот научници, имунолози, генетичари примаа Мрна вакцина. Цела ЕУ е со Мрна вакцина, евреите, САД. Претседатели примаа Мрна вакцина.
    Дали да беа волку штетни, да менуваа геном и слично, цела медицинска фела ќе се боцкаа?
    Не ги спорам досега појавените нус појави, свесна сум дека ги има и ризикот е тој, ама да излегувате со вакви тврдења дека менуваат геноми и предизвикаат болести, треба да имате сериозни докази, а не од типот на некој си хрватски доктори. Сериозно.
    Затоа што имаме далеку понапредна медицина од балканската.
    Или поентата ви е да ширете страв, еве не знам.
    Ако е така и вирус знае да биде тригер за било каква болест.
    Тоа е докажано во медицината.

18. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Анимирано и илустрирано видео кое објаснува како ковид нѐ напаѓа и како вакцините функционираат. Поткрепено со истражувања, наоди, студии, докази, поткрепено од докажани доктори и научници на vaccinemakers.org каде секој што вистински сака да се информира и научи нешто плус, ќе му биде објаснето на наједноставен начин.

*Еве и линк до самата страна https://vaccinemakers.org/resources/videos-animations

Milkiway and Ahoy like this.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас не видов доказ некој дека има микробиологов? Што докази има? Нема линк во статијата од негов научен труд, статистики некои?... бар ја не видов.

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Нц ги боцкале со вода нив нели знаеш

Nena Jovanova and JuLleE like this.