Мнра вака, мнра така? За што уствари била развиена и користена мнра пред да стане славна вакцина? Првиот хинт на пребарувач ми ја најде табелава. Во последниве 15 години, тестирано на експериментални животни, ДАРПА финансира развој на вакцини (Втф?)... оп, итно одобрено за широка употреба на луѓе? За оние кои не знаат, Дарпа е америчка агенција која развива технологии кои ќе бидат користени од војската. Премногу информации за денес, за утре https://www.nature.com/articles/d41586-021-02483-w Вакцините може да функционираат супер, безбедноста на долг рок може да ја потврди само времето. Дотогаш никој не е ни во право ни во криво.
Биљо, од менување на геном и предизвикање на тешки болести, до проект на војската? За што, за оружје, експеримент итн. Премногу забегуваме со теориите, дали оти имаме интернет итн. Едноставно не може да прифатиме дека има пандемија, дека воопшто не е наивна и дека вакцина мора. Епа нови биле, епа се, ама со целиот тој развиток и на медицина и на технологијата, што не чуди. Али види интересно е изгледа да го паничеш народот, кој едноставно сакал да се заштити или да ги заштити своите најблиски. Или сакал да шета. Па и да е тоа, живот би рекла. И да прележеш е сосоема непознато како во иднина ќе се одрази вирусот. Јас од ротата имам целијакија, а рота прележува секој. Така да, не, не знаме што би и како би. И паники не ни требаат. Не е розово, побогу сите гледаме и читаме, ама го бираш помалото зло.
Сосем легитимен извор цитирав, никаква теорија нема. Види, да не беше ДАРПА ни интернет немаше да имаме, немој па ти одма да се паничиш. Пандемија имаме, треба да имаме и лек и избор на вакцина. Ни второво ни третово го имаме баш.
А вие не напнавте со секој втор пост како од вакцините ќе умреме? Дека геном ни се сменил, тешки болести, удари. И со теориите на заговор, од почеток на пандемијата. Јас мислам дека скроз треба да ви се отстапи местото на вас, а ние еве да чекаме да ни се случи нешто. Еве, препорочитајте се вие, која паника ја ширите. Толку.
Види Биљо, да, кога ќе ве прочита човек и ќе испаничи, ама потоа ќе ти текне дека експертите на форумот не се ниту лекари ниту научници, немаат работа изгледа па се занимаваат со теории и заговори. У право сте, напнав, се одјавувам од темата оти мислам време е квази ликови кои се умислени дека имаат поима, да престанат да ми влијаат врз расположение и здравје. А вие продолжете да истржувате, може ќе дојдете до некое фамозно откритие. Вие, од Фемина
Премногу одите во крајности. Нити ќе умреме сите од вакцините нити нема да умреме од вакцините. Колку побрзо прифатиме дека моментално најразумно е да бидеме во златна средина, толку подобро за нас. Ионака ефектите од вакцинирањето или невакцинирањето на глобално ниво ќе ги видиме подоцна. Времето ќе покажи кој е во право. Нити научник кој директно не работел на вакцините ќе докаже дека не се добри, нити слепо верување на медиумите и тоа што го пласираат ќе докажат дека се добри.
Доволно луѓе изумреа, и луѓе што не смеат да се вакцинираат се вакцинираа. Кажав јас наназад дека не ме занима кој се вакцинирал,кој не. Но изгледа многу ги здоболе некои. Ја заборавате Италија, Австралија со локдауните и енормната висока смртност, ги заборавате брзо паничните видеа од светот како луѓето молат за помош. Брзо заборавате сѐ, ви одговара пандемијава. Научи прво да дебатираш без да навредуваш,а не обратно,порасни!
Мојот легитимен извор е PhD на Харвард кој е специјализиран за истражување на гени и работи токму на еден институт на Харвард. Последната година баш MRNA вакцините и вика дека зборувате глупости и дека е безобразно да се развиваат теории на заговор и да мешате работи кои не се мешаат. Многу лекоумен поглед на работите. Ама шо знае он, вие и вашиот гугл со "релевантни" извори знаете се. Невакцинираните се себични зошто мислат дека ако умрат ради вакцината светот ќе пропадне, вирусот мутира и умираат уште полесно од порано. Она кое е подобрено се само протоколите и полесно се менаџира болеста.
Ај те молам кажи ми со што те навредив? И прочитај си го мислењето што ти го цитирав. Невакцинираните ги споредуваш со секташи! Ги ставаш сите во еден кош! Биле себични, од душата им извирал себичлук Ако не те интересира кој се вакцинирал, кој не, зошто ги напаѓаш невакцинираните?
Никого не нареков секташ,зошто испревртуваш? Направив споредба има разлика. Ниту пак ги напаѓам невакцинираните, врати се наназад и прочитај ми ги убаво мислењата. Пред да пишеш нешто прочитај убаво, освен тоа поголеми навреди прочитав од невакцинираните кон нас вакцинираните и од таму заклучокот за омразата во душата. Сега и ти со твојата навреда и испревртување го докажа тоа. Плус зборувате дека сме биле експериментални глувци, не уценувале. Ти баш до мене беше да видиш дека не уценувале? Срамно и жално е така да не нарекувате, ние сме направиле наш избор и наместо да почитувате вие не плукате. Ако не се вакцинираш со оваа, тогаш немој со ниту една. Ако имаш време за дрска дебата до сабајле,јас немам. Добра ноќ.
Си ги помешала работите и тоа многу. Ниту реков дека си експериментален глушец, ниту дека те уценувале, ниту некако те навредив! Си одлучила да се вакцинираш, ок. Твое тело, твој избор. Ама и обратно нека биде. Почитувај ги тие што одлучиле да не се вакцинираат. А не да ги споредуваш со секташи и да велиш дека се себични. И ти си таа што треба да прочита мислења. Уште не ми одговори, со што, со кој збор јас те навредив?
"Неефикасноста" на вакцините на дело во Саксонија, Германија: Прикажан е развојот на инциденцата таму од средина на октомври до 8ми ноември, со споредба како таа се развивала кај вакцинирани и невакцинирани. Видете и споредете сами. * ungeimpft- невакцинирани geimpft- вакцинирани
За жал како најслаби за овај вирус се покажаа конвенционалните вакцини. Најголем процент од вакцинираните кои завршиле на клиника се со Синофарм и Синовак. Има и од другите но најмногу од овие. Најголема грешка беше што се дадоа најслабите вакцини на најранливата категорија, постарите. Затоа сега се дава трета доза Фајзер. Пазете се луѓе, има прележани и плус вакцинирани кои се заразуваат по втор пат. Лесно минуваат некои некои не. Ова е чудо од вирус. Не пишувам да ве плашам, ова од луѓе кои работат на клиника ми е кажано, дека ваков вирус досега немало.. Секоја мутација е позаразна.
https://www.hallo-muenchen.de/muenc...nfektionen-lgl-alten-pflegeheim-91114635.html Нешто за ефикасноста на вакцината во Германија: Скоро 30% проценти од умрените од Корона во Баерн се двапати вакцинирани, затоа треба да се прима трета, бустер доза.