Еве што туку прочитав дека во Србија одобриле 3 бустер доза за мак.државјани.И дека ќе може да се бира со која сакаш. Ваљда ќе може и за ние што првите 2 овде ги примивме. Ме сјаде сега јанза .Со Спутник сум па би ја примила пак неа како трета. Кажувајте ако разберето нешто...
Ова е супер одлука на Србија. Ќе можат да си примат кој сака од истата врста вакцина наместо фајзери да ставаат.
Ne znaev deka i drugite se odobreni za 3 doza.. Ako e taka super. Neka si imaat izbor lugjeto. Samo blamaza e sto treba da se odi vo druga drzava da si se zastitis od bolest.. Dno!
Тоа е. Кај нас освен Фајзер, нема ништо друго. Јас ако се решам за трета доза, пак ќе одам во Србија. Освен Синофарм, друго не ставам.
Оф леле Синофарм ќе ставала Пошто друго се' испита и не чини, ќе умираме, рак ќе добиеме, ама она се одлучила за Синофарм.. За греови кога ве читам со Косми, да не знае човек дали да плаче или да се смее.
Драго ми е ,бар те расположуваме дур си на форум Што сака ќе си стави @An-na ,нејзин избор, има можност ќе бира. Може треба да стави фајзер или модерна за тебе и на Јуле полесно да ви биде што немате избор.
Mozes da se vakciniras vo Zdravstveniot dom, Pance Karagozov, na spratot od drugata strana, ima natpis "vakcinacija na kovid 19". Od vakcini, jas se vakcinirav so 3 doza fajzer. A pred mene bea i nekoi decki za 2 vakcina so kineskite vakcini.
Статистиката подолу самата зборува за себе, јас нема да коментирам ништо. Вакцинација vs број на починати: Случаен примерок од секој континент: Балкан: Некои од највакцинираните држави споредени со некои од најмалку вакцинираните држави во однос на смртноста:
И во друга тема пишував и тука ќе напишам. Среќа моја имам контакти да прашам во УСА и во Европа доктори имунолози која вакцина да ја земам. Ова беше пред да се вакцинирам воопшто. Сите ми рекоа, за овај вирус стандардна вакцина не, само мРНА. Ми дадоа насоки што да испитам пред вакцина, и се вакцинирав со Фајзер. И јас и мајка ми која има многу коморбидитети. И за неа беше препорачано мРНА заради годините 66 години и коморбидитетите кои ги има. Почитувам секое мислење и сечиј став, ама не можам да разберам плукање по нова технологија која не е нова, туку на неа се работи уште од 70 ти години на минатиот век. мРНА ќе биде сега стандард за секоја вакцина.
Секој различни „експерти„ слуша. ТоВа е Бриџо Ти вакцинирај се со што сакаш, јас ќе се вакцинирам со што сакам. Ок? И сите мирни. @nena2010 Те читав и претходно кога викаше дека Фајзер е вакцина за богати а кинескиве за сиромашни. Тоа сигурно пријателите експерти ти го кажале или ти си го измисли? И после ние сме збореле против нови технологии. Јас немам основни познавања за да со сигурност тврдам нешто околу новите вакцини, самиот факт што се нови и недоволно испитани, кога знаеме колкаво е стандардното време потребно за испитување на вакцините, ми прави сомнеж. Или немам право на истото? Понатаму, хајката која се води против останатите вакцини исто така ми предизвикува сомнеж, тебе очигледно не, и ок е. Не сме сите исти. Еве некој е како мене (што би рекла другарка ми Бриџи) се правам паметна и не верувам во ништо и никого. Особено не во ова лудило кое сега се случува, во информациите кои ни ги пласираат и во главните играчи. Сакам да ги проверам информациите. Мене па, сите познаници медицински лица ми препорачаа кинеска вакцина, како најдобра за ковидов. Пошо најширок спектар на антитела развивала.
@An-na додека немаше кај нас Фајзер да. Така беше. На наши доктори да верувам, што ме имаат од памет извадено дека имам тешка дијагноза? За тоа што на мајка ми 10 години ја водеа со погрешна дијагноза? Нив за вакцини, за нови технологии да им верувам??
Sinovak mislam. No kolku sto znam, ne mozes da biras koja vakcina da ja primis, osven ako nemas vrski. Dokolku se vakciniras so kineskite, podocna ke ti treba i 3 doza na fajzer. Kineskite se poslabi vakcini kolku sto znam. A do sega po primeni 2 dozi na fajzer, mislam deka ne treba 3 doza.
Зошто неможе да се бира? Прв пат слушам дека неможело, можеби не сакам со фајзер бидејќи имам негативни искуства со таа вакцина, сакам со кинеска....Како може да ме ограничат со што да се вакцинирам, која вакцина да ја примам во телото... Боже сачувај