Bring antagonism into harmony - ubavo pise (citaj) "mislam". Letoto koga se vakcinirav vo salata Jordan Mijalkov ne prasuvaa. Bocni se pa odvoj malku vreme i pisi sto si napravila. Treba tamu da potpolnes eden formular vo pismena forma, kade pise da ne si alergicna na nesto, dali zimas nekakva terapija (iljache).
Што сте се исплашиле од Фајзер? Еве јас сум со две дози, па се е во ред. Инаку имав реакции од неа 1,2 дена.
Не би бирала вакцина,искрено, таа ја имаше, со неа се боцнав. Имам блиски и со кинески вакцинирани се е во ред. Извини, за другово, грешно сум рабрала.
Како испушти таква информација дека во Сло, јас барем кога ставив прва доза имав опција и за Џонсон и за АстраЗенека. Можев и да идам до Мк и Белград, или пред да дојдам да ставам кинеска. Не сфаќаш дека оддамна ги премина сите граници?
Јас сум со две Синофарм. Исто и сопругот. Од мај сме вакцинирани. Избрзавме може.. Не ни ги признаваат за патување. Матичниот препорачува трета доза Фајзер. Сопругот не сака да чуе за Фајзер, сака пак Синофарм. А јас се мислев за Џонсон, дека една доза е и може да се патува скоро секаде. Кај нас нема ни Синофарм ни Џонсон. Сопругот по неколку месеци планира во Србија да оди за Синофарм бидејќи сега прележавме, уште не ни завршила изолацијата. Јас каде да барам Џонсон? Имало во Бугарија, ама како е процедурата не знам. Матичниот ме запнал да одам во Бугарија и две Фајзер да ставам, кај нас само една ќе сум добиела, а за патување две треба..
Како тоа вакцинирана си со две дози Синофарм а те праќа матичниот не на трета туку на четврта доза фајзер? Јас не би. Патувањето претпоставувам може да почека, како и да е за некое време и четврта ќе бараат ама сега рано е мислам.
Епа така. Вели кај нас во систем ме има дека сум комплетно вакцинирана и се што можам да добијам е трета доза Фајзер, а бидејќи не ми врши работа за патување вели во друга држава да се вакцинирам со две фајзер. Не препорачувал Џонсон да ја примам како трета доза. Во смисла подобро две фајзер отколку една Џонсон. Несакани ефекти имало од Џонсон, слична била на АстраЗенека.
Добро, не сте вие уште позитивни на ковид уствари? Или пред 5 дена бевте? И со матичниот за трета доза зборите?
Да уште сме позитивни. Матичниот ни јави дека ни доаѓа време за трета доза, но со оглед на тоа што се заразивме препорачува да чекаме 2 месеци, па потоа. Па разгледуваме опции, не тргнавме да се вакцинираме. @Alishan30 Рано е. Ама секако ќе треба по некое време.
Јас тој матичен без размислување би го сменила. Искачаат нови истражувања дека со прележување си заштитен бар година дена, ама таа ќе ве боцка за 2 месеци
На вас воопшто повеќе и не ви треба вакцина. Вакцинирани и прележани, подобро здравје. Што ќе ти е Фајзер?
Знае ли некој дали има Синовак или Синофарм некаде во државава? За прва доза прашувам, невакцинирана сум и сакам со некоја од тие 2.