Вакцина против коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Ahoy, Aug 20, 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 vote(s)
    53.3%
  2. Не

365 vote(s)
    31.7%
  3. Не знам

173 vote(s)
    15.0%
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Да беше Астра со најголема заработка пак ќе пишеше на темава зошто баш Астра, пак ќе читавме вакви смајлиња :?: :drunk:
    Као мистерија е од каде заработката, нешто мора да има во позадина. Да, вакцина.

2. An-na

An-na Форумски идол

Врти, врти... пак не кажавте зошто се форсира Фајзер, а не другите вакцини? Why? И зошто сосем солидна вакцина како Астрата ја пратија во заборав? За кинези и руси ич да не зборам. Нели вакциниве се спас од епидемијава? Како побогу фаворизирање на една вакцина придонесува кон ова?
    Воздржете се ако можете од лични напади, би сакала одговори на прашањава ако може.
    тнх

3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Да де,токму тоа побрзаа бустерот фајзер и модерна да бидат.
    И Астрата се покажа како одлична вакцина зошто не за трета доза со Астра или Спутник кај луѓе кои ги примиле тие вакцини.
    @bicycle
    Не замарај.
    @Lianna Anna
    Ти ми се чудиш на мене,а тоа баш и не ме интересира искрено туку не прочитав аргумент.
    Не збориме за потекло на полио или глупоста со споредување со вакцината за Вариола Вера,
    Зошто Фајзер и Модерна?
    А од друга страна Модерна поради ризици ја тргнаа за вакацинирање на млади лица во скндинавските држави.
    Со што ке ги бустираат нив?
    @Bridget
    Мастер трол си станала.
    Истото прашање од погоре и за тебе?
    Зошто не за бустер од истата вакцина што си примила.
    Туку мора фајзер,а фајзерот немодифициран по последни студии штити 3 месеци.
    Ако не е профит и монопол,што е?!

4. Bridget

Bridget Форумски идол

Еден пример да има со посериозен или смртен случај, некои држави веднаш ја отфрлаат таа вакцина затоа што народот не ја сака. На и така слаб процент на вакцинација, не им треба уште лоша реклама за вакцините. Астра зенека никој не сакаше кога почнаа со студии за тромбоза. Сите чекаа Фајзер.
    Ете ви Фајзер. Е сега - зошто Фајзер? |( Преку граници одевте за Фајзер, добар маркетинг си направила.

Last edited: Dec 2, 2021
  5. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Кој фактор си ти да кажуваш кој што да објавува ако нешто не ти чини во нечиј коментар не го читај, мислам и сите што сакаат да се вакцинираат може само да си ги затворат очите од страните и само напред да гледаат да не читаат ништо и нема потреба од страв да ги бие.

Нешто алфа и омега си во форумот? И не само за тебе и за сите овде важи што не се согласуваат со некои од читателите одма коментаторите ги напаѓаат а не изнесуваат свои аргументи? Зошто? Немате или?

6. bicycle

bicycle Форумски идол

@Cosmi не знам кој замара :rofl:
    Тоа е се што имаш да кажеш, не замарај?
    Не ми одговори, епидемиолог си, виролог?

Тебе истото ќе ти го кажам исто ко на членката :

Има овде луѓе кои сакаат да се вакцинираат, или се вакцинирале, а членкава им влева дополнителен страв.;) А сакаат да ја читаат темава.

Имаме аргументи, и сто пати е кажано:

Ако некој решил да се вакцинира, нека се вакцинира, ако не, нема потреба од цело време да вади линкови и да кажува зошто не треба.

Делот од нечитање на темата ти паѓа у вода, оти не е само на форумов, секаде ги има такви.

Нека им каже на тие што изгубиле свој близок колку е добро да прележуваш.:)

Колку е добро природниот имунитет на некој што има трајни последици.

fana, Mikha4 and Hisha like this.
  7. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Нека им каже некој на тие кои што откако примиле вакцина го изгубиле ближниот колку е добро да се вакцинира.

И пак ќе кажам, а прочита дека е "антиваксер" нека го прескокне цел коментар, не мора да продолжува со читање.

INNERBEAUTY likes this.
  8. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

@Cosmi Не дај боже да модифицираат. Уште повеќе пари, уште повеќе маркетинг, уште повеќе реторики зашо, зашо и зашо. И после шо прајме? Уште не можеме да се објасниме у делот зошто е потребна модификација, оти задни намери бараме.

Полио и останати, оти на еднаков начин биле пречекани. Еве ги сега, уште стресираат луѓе.

9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не не биле така пречекани бидејки не биле одобрени условно за 6 месеци.
    Пак не ми одговори на прашањето зошто не за бустер од ист вид вакцина туку фајзер?

AndyRad, Tanjamm and BloodElf like this.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Чисто за споредба, во Словенија ја тргнаа Џонсон после смртта на Катја. Веднаш. И утврдија дека вакцината е причината.
    Другите држави во ЕУ се уште поригорозни кога се работи за заштита и безбедност за здравјето на луѓето. Остајте што во Македонија не трујат со лекови од паралелен увоз.
    Се и сешто примате за терапија.
    Видов со свои очи иста терапија од ЕУ и Мк.

oblace1, Feminka22, Angie1432 and 4 others like this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Јас ти напишав мое мислење, ама ти очигледно имаш некоја теорија во глава и мислиш дека сите мислиме на исто ама не кажуваме :D Кажи де, зошто Фајзер?

12. bicycle

bicycle Форумски идол

Никој никого не го тера да оди да се боцка, ако не сака самата, не мора, ама да сее паника и страв, не е ок.
    Она целото време кажува колку е подобро природен имунитет, да, ама не размислува дека не секој ја има среќата да помине на нога.

А ако некој решил да се боцка, негово право, на своја одговорност е, шо не е јасно?

Паметам лани колку се паничеше за немање вакцини и зошто доцнат со набавка, чему сега ова дрндање?

Hisha likes this.
  13. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Тие што веќе ја примиле, не ви требало веќе имаат стекнато доверба во истата?
    Од каде тоа дека не ја сакаат?

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Каде тоа Точаче никој никого не тера да се боцка?8-|
    Во Македонија каде за да функционираш деловно/ во најмала рака да одиш на семинар, мора да бидеш вакциниран (45 дена после прележување(facepalm)) нели? Или во Германија каде за да купиш чорапи мораш да бидеш вакциниран? (6 месеци ќе ти трае вакциналноста).

Кај видовте страв и паника? Слабо гледам денес, да не сум пропуштила нешто8-| .Чуму сега ова дрндање?:smirk:

15. bicycle

bicycle Форумски идол

Ај врати се во периодот кога се паничеше на темава зошто немаме вакцини, како владата била неспособна зошто не обезбедила и дека доцниме.
    Се сеќаваш?

Спореди со ова сега како се наоѓа маана на се и сешто.

Одлучете се.

Да се едитирам, Косми и тие ко неа цело време сеат паника со линкови, а на некој што е лабилен малку му фали.
    Колку пати да се повтори?

Едвај се чека на темава да се случи нешто слично ко со девојката од Словенија што починала од Џонсон па да нападнат.

Last edited: Dec 2, 2021
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ама ти сакаш идеален свет во кој никој ништо не прашува и никој за ништо не приговара?:(
    О, душиче. Ај, ќе пораснеш можеби.

Кој сее паника со линкови имало копче ,,пријави,,.
    Ама не се проблем тие што сеат паника, проблем се тие што прашуваат, што коментираат без везе. Имало и ФБ, да гледате само луѓе што мислат исто како вас:mm:. Ова овде ФОРУМ, разногласие, баби и жаби и слични еквилибристики:wasntme:

AndyRad, Askopje and INNERBEAUTY like this.
  17. bicycle

bicycle Форумски идол

Ја само ве потсетувам колку кењавте шо немавме вакцини а сега друго, ајде, наврати се назад.
    Како некои многу паметни шо цело време какаат за се и сешто уште не најдовте вие решение како да излеземе од ова.
    Како што кажав, СЗО, виролози, епидемиолози дипломите у гз да си ги ставаат, греота е вакви ко вас да седат дома, таленти сте.

Ае разлаз.

oblace1 and fana like this.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Затоа што најдобро тераат бизнис. Затоа што имаат најсилно лоби, најспособни менаџери и најдобар пр. Затоа што први и единствени направија клинички студии за различни категории на луѓе. Веројатно затоа што имаат свои луѓе во регулаторните тела. Дали се ова етички чекори? Дури и легални? Веројатно не, ама добро утро, така функционира капитализмот. Тие се компанија која имаат финансиска одговорност спрема своите акционери и прават се за да им заработат пари. И толку е едноставно. Нема никаков заговор тука.

oblace1, fana, WildMk and 2 others like this.
  19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Машалааа цел свет ќе не дознае што смешен народ сме.
    Не е ни смешен до душа, бедно.

Feminka22, JoyJoy and bicycle like this.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Никаков заговор, криминал можеби:wasntme:. Клинички студии со сомнителни стандарди за квалитет, тајни договори и што уште не. Свои луѓе во регулаторни тела- мераци:mm:. Не дека ќе им биде првпат де. Капитализам убер алес. :rock: