Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    kako nikoj?
    pred edna gdina vele 65/70% sega ripnavme na 95%

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    Не знам, еве ти си по гуглањата и бројките, сега ќе извадиш некое ново инфо.
    Јас немам време да се објаснувам, едно па исто, едни па исти ликови.

3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @An-na Анче бананче ја зедов Италија за пример зошто таму страшна беше ситуацијата, локдауни, пазарувања само со дозвола, страшно беше по болниците, баш братучеда ми работеше тој период со болните од ковид, било многу лошо за гледање.

Мене ми одговара ова да заврши, а и на сите, така да...
    Само зедов Италија ко пример, и сега рипаат бројките на нови случаи, ама смртноста многу опадна.
    Ама таму имаше и казни, високи, а не ко тука.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Да не нагласеше дека си чипована ќе те ставев во антиваксери
    Него дечки, ви дадоа пасворд за чипот? Ја сабајле почнав кинески да зборам загрижена сум
    Да одам на доктор?

На Mikha4 и bicycle им се допаѓа ова.
  5. UmaThurman

UmaThurman Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Здраво
    Вакцинирана сум во Србија со 2 дози уште летово. Не можам да го превземам ЕУ дигиталниот зелен сертификат ниту преку македонската страна вакцинација.мк ниту преку српската е-управа. Дали некој има слично искуство и ако може да ми каже како го решил?

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.309
    Допаѓања:
    189.940
    Мори Јуле, немаш време, а по три пати на секоја страна те има.
    Мислам, исчезнувањето на ковид во Јапонија не е нешто што се случува секој ден, како да ти објаснам, колку и зошто е битно да се знаат фактите. Другото е сосем рандом вест, ко што можеш да видиш, нит гуглам секој ден, нит пишам секој ден.
    Ботом лајн- ништо не е решено сеуште. Ако сакаш можеш антиваксерите од Кореја да ги обвиниш, мислам еве, ако ти биде полесно:|

@Feminka22 да одиш на доктор у Србија:!:, таму поише кинези има, може ќе ти најдат и преведувач, да разберат шо е проблемот:D

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не знам кој ви кажувал помалку од 95%, кога ова е општо познат услов за успешна имунизација од било која болест, не само ковидот. Ама вие мислите ако повторувате лаги, никој нема да примети, па ќе се повторуваме до недоглед.

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.147
    Па добро сега нема да се преправаме дека сите доктори и Филипче не велеа потребна е имунизација на барем 80% од населението.Т.е не, прво се целеше кон 70%, потоа кон 80%.Да беа подиректни од почеток подобро ќе беше.Претпоставувам дека така се зборуваше за да се ублажи ситуацијата.

9. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Е па они се за ќотек, затоа што досега немало вакви неуспешни имунизации, ама ете и тоа ќе го видиме. Сите бараат права, а одбегнуваат обврски несвесни дека сме колектив и носиме одговорност. Цитираат уставни и човекови права, а немаат општи познавања кои се задолжителни за да добиеш уверение дека имаш завршено основно образование.

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    Немав денес, а и се едно исто зборуваме. Ти едно јас друго.
    Врска немам што прават Корејците, не ги пратам нив.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    90.734
    ЕК со нарачка за по 11 дози за секој човек во ЕУ.
    Британија.
    Е така нарачки насекаде ,а новиот Омикрон масовно си се шири меѓу бустираните и вакцинираните покрај невакцинираните.
    Е сега прашањето е ако Омикрон е блага настинка,зошто толку многу нарачки за фајзер?
    Зошто бустирање за сите на 3-4 месеци ?:)

За антиваксерите.
    Според новите дефиниции за антиваксери кои медиумите ги пуштаат,ковидантиваксер е личност која не се сложува дека луѓето треба да се присилени квартално да примаат ковид вакцина.
    Колку од вас проваксерите ке се боцкаат со мрна квартално,Пребројте се кој во кој табор е.:D
    А не сте примиле вакцина пред 6- 9 месеци и сега проваксери изигравате(facepalm),треба ракавот неколку пати да се заврти за таа титула.:makeup:
    Да се навратам за кај нас.
    И покрај некакви црни пресметки,ноември и декември е многу стабилна состојбата и на заразени и на хоспитализирани. ,а особено стабилна во градови кои прегореа први.
    Е сега ке ни дојдат вакцинирани дијаспорци од Европа и ке го имаме и Омикронот некаде во Јануари,кога ке се заразат и бустирани,што и не е така драматично.
    Грипот исто тогаш може да биде многу поголем проблем,па кој сака има вакцини за грип,нуспојавите се благи,а вакцината класична четиривалентна,само некако ковидпрваксерите не се боцкаат против грип,грипантиваксери.8)

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    @Cosmi пак дијаспората ќе ти е крива:D

Инаку јас не се бустам, си завршив работа, евентуално после пораѓај ако може, ако ја одобрат би ставила Новавакс. Модерна е појака, така да доста ми беше.
    Плус сум прележана.
    Ниту пак дете вакцинирам.
    Ама ниту сум против вакцини, ниту ширам антиваксерски теории и паники.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    90.734
    Не ми е крива.
    Реалноста е таа.
    Кога ке почне да доѓаат луѓе од надвор за празниците ке дојде и Омикронот,ке му отвориме врата и тоа е.

На deskarada и AndyRad им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    А нашите не шетаат по Европа?
    Имаш отворени граници и слободно движење, така да не, не можеш да ги обвинеш само нив.
    Плус летово нели ја донесоа делтата, како пак истите луѓе ќе се разболат и ќе донасат пак.
    И друго, нели дијаспората ја донесе Делтата, а Делтата бранот низ ЕУ го имаше после Мк.

На bicycle и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Проблемот е во тоа што ти најмалку ке бидеш прашана дали твоето дете ке прими вакцина или не.

16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.458
    Допаѓања:
    41.023
    Речиси сите ноќни клубови во Скопје се затворени и добија пломби на влезовите во полициската акција која траела речиси цела ноќ, дознаваме неофицијално.

Ноќните клубови „Терминал“, „Мистик“, „Меззо“ и „Станица 26“ се само дел од затворените клубови. Според информациите на МКД.мк, во некои од клубовите биле затекнати малолетни лица, многумина биле без сертификат за вакцинација, а многу имале лажни сертификати. Но, без исклучок, во сите се пушело. Сите тие лица биле приведени во полициските станици низ Скопје.

Акцијата на полицијата што се спровела во текот на изминатата ноќ била во координација со Државниот пазарен инспекторат и со УЈП. Според неофицијалните информации, неправилности во повеќето од клубовите детектирале и пазарните инспектори.

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.309
    Допаѓања:
    189.940
    Ваљда може, штом не мора.
    Знаеш до кога ќе имаш право да бираш? Дури постои право и некој се бори да се почитува правото. Е сега, тој некој можеш и антиваксер да го наречеш:wasntme:

Од изворот на факт-чекирани вести иде инфо- Словенија ја отфрли како неуставна задолжителна вакцинација
    https://www.reuters.com/world/europ...tion-rule-public-sector-employees-2021-12-06/

Иначе тоа појака-послаба не постои, исто се брои:D

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.269
    Допаѓања:
    124.757
    Нема пасворд, и мене не ми дадоа ама нетов ми шиба навелико. @JuLleE со лесно не знаев дека си бремена :) Гали мешко и не мисли на вакцини.

На Ahoy, Feminka22 и JuLleE им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    Не, тебе ќе те прашат.
    Ова е мислам е одлуката за задолжителна вакцинација на јавната администрација.
    Словенија има на секој чекор бесплатно тестирање. Се тестираш и влегуваш кај што сакаш.
    За какво "морање" зборуваме?

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.412
    Фала Нена, само убавини да ти се враќаат:hug:

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.