Така де.Никој не им вика да се против.Ама немаат аргументи.Немаат лични субјективни. Пр ја сите женски шо ги знам неќат пошо им е страв од стерилитет.Не е дека неќат никој да се вакцинира, они не би ради тоа.Или некои шо праеле операции на сензитивни места. А овие.Умрел некој, умрел 1/2000 , умрел по втора доза..,дрндрн Добро де, сите ќе умреме еден ден.Потресување синкир они бесмртни ќе се ако не се вакцинираат До сеа као сте се вакцинирале или сте вакцинирале дете. Еве баш наредна понаредна година поише ќе се испитани, да видиме тогаш шо ќе кажете
@Feminka22 три мои се вакцинираа додека беа трудни баш со Фајзер, ништо немаше, дете здраво. Две вакцинирани со Фајзер останаа трудни. Тоа со стерилитет е толку глупава работа, господе боже на кој му текна таа глупост да ја избаци. Поарно нека одат по гинеколози да лечат кламидии и други инфекции од кои докажано може да има проблем со забременување а не вакцина против Ковид.
Баш затоа дека е мРНА вакцина,и кога веке тие не се должни да преземат одговорност за несаканите последици од сопствената вакцина,зашто морам јас да бидам должен да образложувам зашто не сакам да ја примам баш таа мРНА вакцина.Каде што има чад, многу е вероватно дека има и оган
А знаеш што е мРНА вакцина? Илк си слушнал, вау мРНА, нова не е по старо направена бегајте луѓе сите ќе изумреме??
Абе да, ама ете кај некои тоа е стравот.И ги сфаќам до негде, и мене ми беше страв прво ради тоа.После прочитав.Седнав читав.Сфатив дека е безбедно и се боцнав. Ама сакам да кажам.Не им се веродостојни аргументите.Не се субјективни cons зашо не би, туку пошо умрел некој у Африка, у Америка од вакцината.А од короната шо испоумре народ?Од загаден воздух ко шо кажа @Ahoy горе?Од неухранетост, цигари, инфаркт колку луѓе годишно умираат? Гледате Си умира народ еве ако сте неписмени на англиски, на македонски Сѐ е ферски објаснето Врвррр врр https://graphics.reuters.com/world-...ps/countries-and-territories/north-macedonia/ https://ourworldindata.org/covid-deaths-by-vaccination
Значи @Lianna Anna дали ти воопшто го погледна видеото ?! Не , нели? Ке сфатеше инаку дека смета дека не се безбедни зошто тој аспект е не е истражен и треба да се истражи за да бидат безбедни. Институтот си кажа тоа е негово лично тврдење,ништо повеќе, што е нормално. Не рече овој нашиов вработен изнесува невистини,глупости. итн Научникот и понатаму си истражува и работи и ако го отвореше текстот ке видеше дека е пишува е објавен како вработен во Руѓер Бошковиќ. За да го демантираш и да му ја спориш стручноста треба да имаш со што,ти немаш. Обични есејски наклапања ко твоиве не го прават тоа. Ама,Океј будала е овој,ништо не знае. И Мирослав Радман академик исто светски признат научник отворено изрази силна резервираност против мрна вакцините,и тој ништо не знае. Види,ти можеш силно да веруваш во службената пропаганда дека се безбедни, И нека испадне во грешка Лошо и другите,проблемот кој во твоето слепило не го гледаш е што овие вакцини кои се факат експериментални ,може да се даваат само доброволно,не под присили и уцени како што се даваат. Затоа напишав потребно е соочување на спротивставени научници и струката,па да видиме,а не слепо едноумие ,мрак и форсирање мрна вакцини. Премногу контраверзи,премногу. А како ке испаднат мрна вакцините,ке видиме особено на фајзер ке почекаме околу 55год толку бараа да ги објават, нели? И тоа воопшто алармот не го вклучува?
Нормално дека незнаев,ниту пак имало до сега некоја потреба тоа да го знам,ниту пак е тоа моја обврска да го знам.Изгуглав како и повекето од нас.
Никаде не реков бегајте ке изумрете,никаде! Но реков само дека оној кој што ја создал таа вакцина за која ти како голем експерт гарантираш и се знаеш за неа.За разлика од тебе тој кој ја создал за неа ниту гарантира ниту пак има намера тоа да го стори некогаш
Знаеш разлика меѓу лек и вакцина? Или треба да ти се црта? http://needtoknow.nas.edu/id/prevention/vaccines-medicines/