Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.395
    Друго нешто.од Фб експерти:
    767BE307-3648-4319-9CB8-B9D5BC8777D3.jpeg Ние знаеме сВе научниците ништо!
    A8FF8108-2BB9-43E0-803A-B92C4F9CE9DB.jpeg Овој копуков неписмен, не знае една проста реченица да состави, камо да користи интерпункциски знаци, ама затоа знае дека вакцините се направени да нѐ умрат
    После имаме друг експерт што мисли дека ковид е ГРИП.Дада грип.Досега знаевме дека постојат свински и птичји, ама да не беше он, немаше да дознаеме дека и ова е грип. 29BE8ACE-44E8-4376-8F91-C3D9BDE194C6.jpeg
    Он македонски не знае да збори, ама сѐ друго знае
    CB806F1A-9623-44E5-9365-F84A4F841609.jpeg
    другооо хм
    А да уште еден паметен
    DFD6E948-E108-48F9-9011-769EC01C3EDF.jpeg Значи кажете кој свески политичар подчина од корона.Абе на сопствената држава името со голема буква не знаат дека се пишува, ќе ми паламудат за вакцини

Со ваков народ?
    Само Хитлер.Само Хитлер.

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.254
    Допаѓања:
    124.632
    Оффф што трпи земјава.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.254
    Допаѓања:
    124.632
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    17.191
    Јас и пред да се вакцинирам несакав со Фајзер, а сите ја сакаа баш Фајзер, отидов со цел да се вакцинирам со Синофарм. Како за моја несреќа дента кога ми беше терминот беа потрошени Синофарм и ај со Фајзер. Не ми се допаѓа начинот на кој го активира имунитетот, одма, нагло, поради што се појавуваат и поголем број несакани ефекти. Особено кај тие што се посензитивни, како јас. А сега па ич не би ја одбрала Фајзер затоа што веќе доволно знаеме и која вакцина колку е ефикасна, кинеските вакцини се одлични кај помладата популација и прележаните, а ризикот за нус појави е многу помал.

На Billy Idol, deskarada и Biljarkata им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.254
    Допаѓања:
    124.632
    Нус појава имаш од буквално се. Да, побурно реагира, и јас имав нус појави, ама тоа поминува.

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Гаранција нема ниту кај детските вакцини, иако се дел и задолжителни.
    Ок беше тогаш да се ограничува право на градинка и образовни инситуции за невакцинирани деца, сега не е ок ограничување на правата на невакцинирани возрасни особи.

На Stephen Amell, WildMk, nena2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    90.730
    Како тоа имаш од се?
    тоа е оправдување некое?
    Немаш.
    Примив четиривалентна против грип без никаква нуспојава.
    Ни рака ни температура ни бакрачи.

На Reina.Gitana, Billy Idol, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.304
    Допаѓања:
    189.916
    30 години се прават и сега првпат имаме ин виво студија на стаорци која потврдува дека мнра предизвикува мио-пердикардитис? Во август 2021?:?: Претходно немало?
    Да ја отворам ли темава воопшто?:smirk:

9. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    17.191
    Точно. Јас сум алергична на се и сешто, прво алергична сум на пеницилин, и на многу други лекови, алергија сум добила и од витамински суплементи. Можеби и тоа имаше некое влијание што имав толку бурна реакција. И не се осмелувам да ставам втора доза затоа што не знам како мојот организам ќе реагира, плус сеуште сум под терапија.

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.254
    Допаѓања:
    124.632
    Во ист ден со Фајзер јас и другарка ми. Јас нус појави она не. И со втора доза така. Јас од вакцина за грип имам развиено нус појави. Од апче за желудец Нолпаза имам развиено нус појава што ја пишува многу ретка. Ај те молам. Секој од нешто може да развие нус појави.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    Епа ај да сумираме.
    До вчера не си знаел што е ама сега наеднаш со едно гуглање си заклучил дека може да има некакви страшни негативни последици кои се кријат?Зашто за да дадеш мислење за ефектите на вакцина/лек треба да имаш и познавање од дејството на истите врз телото.

Во ред, не се вакцинирај.Ама дај успорете со ширење сѐ и сешто.

12. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Е сега ми е сосема кристално јасно како ден,дека воопшто ништо не ми е јасно :D

Последна измена: 13 декември 2021
  13. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    17.191
    На почетокот докторите кај нас не го земаа ова во предвид т.е не беа запознаени не пратат едноставно што се случува во светот, особено матичните.

14. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Ке одам утре и ке се вакцинирам со Фајзер.Поагам од она Христијанското секое зло е за добро,па и оваа пандемија,колку и да звучи нелогично :).

Последна измена: 13 декември 2021
  15. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Нити пак ќе имаш избор за неколку години. Сега за сега имаат само најдобри зборови освен, некоја рака умрени и сл. За 55 год ќе дознаеме што како, тоа е ако не остареме или нешто друго. Како и да е одговорноста е твоја, а одлуката ќе биде на државата. Ти ќе си ги носиш последиците.

На Vraloma и Markian им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    90.730
    Подобро не .Најарно било климај со глава ,се супер,нема ништо.

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.304
    Допаѓања:
    189.916
    Докторите во мк ми беа, како да кажам, последни на памет . Друго мислев. Сега значи знаеме. И што прави во врска со тоа производителот, телото за одобрување вакцини, националните влади? :?:
    Препорачуваат пократок интервал меѓу дозите, задолжителна вакцинација и вакцинирање 5 годишни деца:|

18. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    17.191
    Знаевме уште во мај, јуни со првите случаи забележани во Израел. 1 на 1000 не е многу :?:.

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.304
    Допаѓања:
    189.916
    За друго зборам. Прашав дали имало претходна ин виво студија, пред таа од август. Ама ете, Косми вика да свиркам, па ај, ќе свиркам:wasntme:

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    Паа што ќе се прави веројатно зависи од фреквенцијата на појавување?Ковид вакцинава не е единствена за која е пријавен миокардитис после примање, па веројатно не може цела вакцинација да се прекине, туку ваљда да се направат дополнителни испитувања .:?:

Океј, еве вака размислувам.Најголем процент на вакцинација имаме во најразвиените земји воедно и најмоќни.Дали навистина мислите дека ќе ризикуваат да се изгуби огромна работна сила поради смрт од вакцини и негативни последици кои ќе ги онеспособат луѓето? Бидејќи кој ќе страда најмногу во тој случај? Капитализмот, нели? Значи според логикава - "сакаат да нѐ убијат со вакциниве" , испаѓа дека моќниците сакаат сами себе да се убијат со тоа што ќе губат пари во иднина.

Од друга страна, ќе ја земам за пример Африка, таму никој ниту се замара да се вакцинирани луѓето ниту ништо.Пошто сите си знаеме дека расизмот си е жив и си опстојува и на никого од оние на врвот не му е гајле за просечниот црнец таму, дали мислите дека ќе ги штедат луѓево од најнеразвиените земји и ќе ги чуваат здрави, додека паралелно убиваат белци во најбогатите земји?
    Еве и за нас од Балканот, т.е Македонија.Дали мислите дека тоа што на почеток едвај добивме пристап до вакцини е поради фактот што сакаат да опстоиме како нација и да не умреме од вакцинава?Бидејќи сме пребитни за економијата?
    Еве најозбилно прашувам.Што мислите, од перспектива на оној што ја има моќта во свои раце, чиј живот е побитен, на Германецот или на Македонецот?

На Kailani, WildMk, Ambitious и 6 други им се допаѓа ова.