Во мкд. Имав закажано на фризер, кој не е во склоп на трговски центар, кога влегов ми побараа сертификат, имале дојава за инспекција. И јас се зачудив, не знаев дека требаат сертификати за на друго место, освен угостителски објекти.
znam ali vie dancive se ludi ,uste odma me prakase na vakcinacija mojov doktor ,a togas samo sto prelezav
Ima mnogu frizeri koi ne go Baraat toa bitno ti ne potkleknuvaj odi na drugo mesto ja mestea 3 doza za 12 dena po vtorata celta I'm e druga Napisi mi za koj frizerski salon stanuva zbor da Proveram bas
Ти нели две вакцини имаш примено? Во Данска бустерот е со ред, се почнува од најстарите, помладите дури 2022. Чудно ако ем дупла имунизација, прележана а прекуред за трета
koga mi dojde redot da primam se razbolev od kovid i zatoa sqmo jas sum neimunizirana vo semejstvotot,odea po starosni grupi ,a sega sekoj koga saka moze da se vakcinira
И јас тоа ќе го кажев @Nena Jovanova уживај и свиркај си. Ако кај вас важи сертификат за прележаност 6 месеци како во други држави, незнам зошто се потресуваш воопшто.
vazi ali posto jas go prelezav na odmor vo Turcija,mene ne mi vazi zasto Turcija ne e vo EU,ludaci,a korona e korona sekade
Здравственото осигурување нели ги покри трошковите околу преглед/третман. Мора да е евидентирано истото. После враќањето од одмор матичниот лекар што рече?
nisto,se na privatno si plativ,nivnoto zdravstveno vazi samo za zemji vo eu ,nazalost,a za evidencija ne sum tuka evidentirana kako prelezena ,a vo Turcija sum
Вакцинирај се. Лекар другар на моите прележа ептен тешко Ковид минатиот Ноември. Во Февруари се вакцинираше со две дози. Сега си стави и трета. Мајка ми е прележана и вакцибирана со три дози зашто сите лекари така ја советуваа. Ризична група е зашто има тромбоза. Сите се со Фајзер и се над 60 никој немаше ништо значајно од нус појави.
Пред некој ден прочитав на статија дека производителот на фајзер најавува четврта доза. Каков е вашиот став околу тоа?