Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

612 глас(а)
    53,2%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Прашај во групата на ФБ. Има неколку доктори таму што одговараат. Тие ќе ти кажат најточно како да направиш.

2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    da da,sestrami bas prasa ali sepak e potrebno krvna slika,so doktor razgovor,pregled,antitela,ovde ovie nisto samo ti vikaat ako ima eden mesec od prelezanost idi buckaj se

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    11.065
    Каде тоа е така? Ако сакаш да споделиш

4. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Cim prelezala neka ne se bocka nikako ako ima antitela moze da si napravi eden kup zdravstveni problemi nedaj boze I smrt

5. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    vo Danska

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    ova go kazuvate od iskustvo ili?me interesira zosto samo jas sum bez vakcina vo semejstvoto

7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ова на основа на што го тврдиш?

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    31.503
    Не го кажува зошто сака да заплашува луѓе беспотребно. Јас ти пишав за мајка ми ама и ти изгледа повеќе сакаш да верувап на заплашувања. Три дози прими жената зашто со КОВИД помина многу лошо и не би сакала пак низ истото да поминува зашто вториот пат може и многу лошо да заврши. Правеше антитела пред трета доза и лекарите и рекоа нема врска ништо антитела. Оди и боцни се. Барем тие со кои таа се консултираше (трансфузиологот, матичната и двајца други лекари: едниот пулмолог кој работи во КОВИД центар и еден рентгенолог кој снима КОВИД пациенти). Ако бараш влакно во јаЈце слушај си антиваксери и немој никогаш да се вакцинираш.

Инаку еве мислење на лекари за висината на антитела (викаат ништо лошо нема да се случи од високи антитела): https://www.fakulteti.mk/news/27102021/dali-mozhe-da-imate-previsoko-nivo-na-antitela.

На Lianna Anna, Ahoy и Mikha4 им се допаѓа ова.
  9. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    thank you my dear ❤️

10. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Na osnova na toa sto zboruvaat doktori imonolozi na tv ti do sega nemas gledano na TV kako kazuvaat vo zemjava I svetov doktorive I deka prelezanata korona dava pojak imunitet nego vakcinite??

11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Немам слушнато ниеден доктор ова да го каже.

Знам за луѓе кои докторите ги советуваа да се вакцинираат еден месец после прележување.

Еве и официјална препорака.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 23 декември 2021
    На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.094
    Допаѓања:
    26.937
    I za rizicnite grupi podobro e da se zarazat nego da se vakciniraat, taka?

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    179.333
    Во Данска од неодамна, во препораките за аплицирање на вакцина е препорачана аспирација. Тоа би требало да го минимизира ризикот. Не дека ти прави голема разлика, пошто природниот имунитет е потраен, ама ако сакаш да се вакцинираш, гоу фор ит.

Denmark has changed their national guidelines https://en.ssi.dk/news/epi-news/2021/no-19-21---2021... Based on a precautionary principle, we recommend aspiration before injection.

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Каква аспирација?

15. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Uff definitivno nisto ne ste videle treba poveke da istrazuvate na taa Tema no dokolku veruvate vo toa mozete da se pridrzuvate do nivni pravila vase pravo

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    39.011
    При секоја инфекција посилен имун одговор се добива после природна инфекција отколку вакцина.Ова само како факт, без други околности, ама апсурдно ми е да дискутирам и уште помалку да испадне дека се согласувам со некој што не верува во ковид и праќа статии од коловрт, така што ќе застанам овде само ова да го напишам.

На Lianna Anna, Ahoy, GirlRose и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    А зошто треба да ти поверува тебе некој за нешто што наводно со слушнала на тв, а не на докторите?

18. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Pa na tv doktori zboruvaat a ne jas a koj rece mene da mi veruvate go procita dobro tekstot?doktori epidemiolozi imunolozi zboruvaat e taka ajt pozdrav

19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.110
    Допаѓања:
    88.002
    Znanstvenik Gordan Lauc oglasio se na fb-u:

Ovdje je nešto jako krivo.

Postupak u kojem svakih nekoliko mjeseci morate ponovo dati određeni medicinski proizvod kako bi ostvarili zaštitu od teškog oblika bolesti ne možemo zvati cijepljenjem.

Cijepljenje je priprema imunog sustava na susret s opasnim patogenom. Veliki sam pobornik cijepljenja i smatram da je ono jedno od najznačajnijih otkrića u povijesti čovječanstva.

S druge strane, ovo što nam danas nameću je nešto potpuno drugo. Nitko ne zna kakve će biti posljedice stalnog, u velikoj mjeri potpuno nekontroliranog poticanja proizvodnje protutijela antigenom koji se proizvodi na različitim mjestima u našem organizmu. Osobno mislim da je lako moguće da će naš imuni sustav taj antigen početi tretirati kao “self”, tj. da će ga prestati napadati. Dugotrajno izlaganje velikoj količini antigena jedan je od načina kojim suprimiramo alergije i to sigurno nije način za zaštitu od zarazne bolesti.
    Cijepljenje u skladu s kliničkim studijama provjerenim protokolom sam jako podržavao. To su bile dvije doze. I za treću dozu postoje dokazi da je korisna, no sve od četvrte na dalje je doslovno “ruski rulet” i oni koji donose takve odluke su se jako zaigrali…

Kako sam osobno prebolio covid i primio dvije doze cjepiva, odbit ću treću i svaku daljnju dozu, a ako bude potrebno, zaštitu svojih prava tražit ću sudskim putem. Baš me zanima kakve bi dokaze mogli iznijeti odvjetnici druge strane u tom hipotetskom sudskom procesu…, napisao je Lauc.

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Никој доктор на тв нема изјавено дека се умира од вакцините. Доста лажеш

На Lianna Anna и JoyJoy им се допаѓа ова.