ОК. Ова е до техниката на вакцинација. Врска нежа со безбедноста на самата вакцина. Веројатно помалку боли раката после тоа.
Нц. Велат дека голема разлика праи, баш со безбедноста. Барај др. Џон Кемпбел, баш има резиме видео пред некој ден. Со линкови со се.
Едно прашање, доколку се качат Д-димери како реакција после вакцина а не реагираат на терапија, односно не се намалуваат, дали после некое време ќе паднат сами од себе?
Јас имав многу покачени д-димери во бременост и немав таква болка. Да не направев испитувања ич немаше да знам. За жал кај д-димерите нема некој очигледем знак. Ама па и никој не знае колку му се. Јас имам на пример покачени д-димери понекогаш (малку над) и не чувствуцам ништо. Знам дека се покачени ради испитувања поврзани до забременување не ради друго. Д-димерите сами по себе не значат нешто многу. Битни се и други фактори на хемостаза за да се донесе заклучок дали има или нема проблем.
Мојата мајка има еден здравствен проблем цел живот, и докторката и рече дека не смее да се вакцинира. Каде да се обрати за да земе потврда дека не смее од здравствени причини да се вакцинира? Можеби грешна тема, ама не знам каде да пишам. Благодарам.
Takvite dokumenti nikoj ne gi izdava koga treba za kovid vakcina da primi pogotovo za fajzerot kolku poveke zdravstveni problemi ima tolku poveke dozi ke treba da zeme
Не е вистина, мојот дедо боледуваше од проблеми со шеќерот и докторката му рече да не се вакцинира за коронавирус.
Мојот дедо е исто така хронично болен и доктор му рече да не се вакцинира,нема уште извадено такви потврди ама пошто свекрвата кај мене е исто доктор ми кажа дека треба потврда од специјалист во случајов за дедо тоа е доктор интернист,и потоа таа потврда се испраќа во Скопје да ја разгледа комисија за да се усвои....
Fala na Gospod me cuval mene i semejstvoto ne sum vakcinirana ni semejstoto ne ni planiram ni ponatamu
Decki da prijavam se ,,fajzerosav’’ i jas pa ke vidime sto kako,od strav pulsov mi e 110 i uzasno mi zeze ,iako nadvor e minus so sneg i siba severov
Ваш избор. Јас немам мислење дека болестите се казна од Господ, а здравјето е награда. Нашата здраствена состојба јас ја гледам како еден континуум со два краја: смрт-здравје. Во животот сите идеме наваму-натаму по него, некогаш повеќе сме здрави од болни, некогаш обратно, се додека не ни заврши животот и телото не умре. Тоа е неизбежно за секоја органска материја - да тежнее да се врати во она што била претходно-неорганска материја. Така да правам што е во моја моќ да се одржам на половината со здравјето колку можам.