Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    8.550
    Не паничи само, ако имаш симптоми на вознемиреност нема да знаеш дали ти е од страв или од вакцината тоа што го осеќаш. Мислам нема жив човек што не му било страв кога ја примил оваа вакцина за ковид, за разлика од сите други кои ги прима во животот и вакцини и инекции.. И мене ми беше страв за првата доза, сама плус отидов на пункт, со кола, зошто маж ми ме откачи дента за друштво. Ама џабе мислата и секирацијата. Ништо не ми стана ни таму ни после.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    i jas sama otidov i toa pes od pust strav vikam ke idam sto saka neka bide,a nadvor severov siba sto da ti kazuvam,inaku i ciklus mi ide vajda,sto ke bide neka bide

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    8.550
    Чувај се на топло, пиј течности, чајче нешто да те згрее. Нека ти биде вакцинава изговор за да се одмараш почесто оваа недела и така ќе си побара телото послаб ритам и relax. :)

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    na odmor sum taka da ke ja presedime doma nedelava,daj boze samo nisto da ne mi e,za detevo vaka bev isplasena ispanicena,sega za mene

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.503
    Допаѓања:
    39.120
    Њу Јорк, нови хоспитализирани (18+):

20220106_131643.jpg

* вакцинирани хоспитализирани на 100 000; невакцинирани хоспитализирани на 100 000; ефикасност на вакцините.

На Rose96, JoyJoy, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Lozanoska

Lozanoska Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    133
    Искуства со трета доза вакцина?

7. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.531
    Продолжуваш да живееш.

Исто како и со двете пред тоа.

На oblace1 и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.038
    Допаѓања:
    206.188
    Еве сум,ништо не ми е фала богу(две Синофарм+Фајзер)

На Tajnaotrovna, JuLleE и WildMk им се допаѓа ова.
  9. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Дали имате информации со кои вакцини се вакцинира во Битола ?

10. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Поминав ковид 2020, 2021 Април се вакцинирав со синовак, ревакцинирав во Мај со синовак, фатив ковид пак во Октомври 2021, сега натегаат со фајзер бустер доза, и не знам, на две страни сум замислена, нема испитувано антитела.

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Колку било реално прележувањето првиот и вториот пат? Само со позитивен тест, симптоми?

12. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    И симптоми и позитивни два теста и во двата случаеви.
    Сеа со постковид последици - голем замор и многу мала кондиција едвај 1 км и ме гуши, проследено со сува кашлица. Као после 6 месеци од ковид поминува

13. Анета125

Анета125 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Дали имате информации за вакцините со поминат рок во декември на кои им е продолжен рокот за 3 месеци? Во кои пунктови се ставаат овие вакцини и дали има и вакцини за кои нема потреба од продолжување на рокот?

14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.503
    Допаѓања:
    39.120
    Фајзер даде одобрување за продолжување на рокот на вакцините за +3 месеци, на глобално ниво, со што во моментов ние немаме вакцини со поминат рок.

Имавме вакцини чиј рок завршуваше на 01.10.2021, донација од Бугарија која стигна средина на 9. месец и беа уништени веднаш откако им истече рокот.

На Анета125 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Анета125

Анета125 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    А дали може во Србија пример Врање да се вакцинираат македонци со прва доза и кои се условите сега за влез во Србија?

16. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Папата Франциско денеска изјави дека вакцинацијата против коронавирусот е „морална обврска“ и ги осуди луѓето кои биле охрабрени од „неоснованите информации“ и одбиле една од најефикасните мерки за спасување животи.

Поглаварот на Римокатоличката црква (85) употребил силни зборови повикувајќи ги луѓето да се вакцинираат во говорот пред амбасадорите акредитирани во Светата столица, пренесува агенцијата АП.

Според американската агенција, папата избегнал да зборува за вакцинацијата како „морална обврска“, иако неговото советодавно тело за Ковид-19 го нарече „морална одговорност“.

Вакцинирањето го нарече чин на љубов, а однесувањето на луѓето кои одбиле да се имунизираат, го нарече „самоубиствено“.

Тој, исто така, истакна дека поединците имаат одговорност да се грижат за себе „и дека грижата за себе се преведува во почитување на здравјето на оние околу нас“. „Здравствената заштита е морална обврска“, рече тој.

Тој се пожали дека се повеќе идеолошки поделби ги обесхрабруваат луѓето да се вакцинираат.

– Луѓето честопати дозволуваат да бидат под влијание на идеологијата, често поткрепени со неосновани информации или слабо документирани факти – рече папата Фрањо.

– Вакцините не се магично средство за лекување, но секако претставуваат, меѓу другите третмани што треба да се развијат, најразумното решение за превенција од болести – додаде Папата.

©Makfax.com.mk

17. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Нека си ги средат страстите врз младите момчиња па нека делат совети. Одвратно глумење лудило. Нека си ги применат чиновите на љубов меѓу нив и да нека си го исчистат нивниот двор. Педо совети, не фала.

На dea.18, Askopje и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. Mrs. Poetic Soul

Mrs. Poetic Soul Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    За една недела треба да примам втора доза Фајзер. Но, слушнав дека од 1 Јануари наваму почнале да даваат вакцини со поминат рок и премногу се плашам да ја примам. Дали некој знае вакцинални пунктови каде што се даваат вакцини со валиден рок? Ви благодарам.

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.503
    Допаѓања:
    39.120
    Никаде не се со поминат рок, туку глобално рокот на вакцините е продолжен од самата компанија Фајзер.

На LejlaD и Mrs. Poetic Soul им се допаѓа ова.
  20. Mrs. Poetic Soul

Mrs. Poetic Soul Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Слушнав за тоа, меѓутоа кој ни гарантира дека нема да има несакани последици? Сепак, станува збор за хемија, а не за расипано јајце и сл. Како и да е, ви благодарам уште еднаш за одговорот.