Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.143
    Допаѓања:
    257.952
    Омикрон не дава тешка клиничка слика. Да внимавате единствено, оти навистина не знам колку штитат против новиот сој. Некои велат дека сепак и со овој сој вакцинирани минувале лесно.
    Во моја околина минуваат баш ко настинка.

2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    Невакцинираните ги држи подолго и со малку потешка слика. И непрележани, ни вакцинирани.

На Adi888, Rose96 и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    671
    Добро луѓе што е ова со смртноста кај вакцинирани луѓе? Ме фати страв искрено

4. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Моите се вакцинирани со 3 дози, плус прележаа еднаш во во јуни, еве пред 3 недели беа по втор пат позитивни и тоа се тешка клиничка слика. Свекарот не вакциниран сега втор пат позитивен лесно го пррлежа бирусот. Така да мислам дека вакцините не вршат работа, се си зависи до организмот.

На AndyRad, Askopje и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    Токму така. И моја вакцинирана блиска личност го собра вирусот од друга вакцинирана личност. Заврши во болница со пневмонија. Немаат некое дејство вакцините, на крајот сѐ е до борбата на самиот организам. Сите да се изборат само, дај Боже.

На AndyRad и Askopje им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Фајзер бустер - полошо се немам осетено,едвај гледам. Вчера ме тресеше, на парацетамол сум цело време, после почна да ме боли грло и снагата и да кашлам.Па глава ме фати и на крај цело тело. На раката имам огромно топче.

Значи ме утепа тотално. (facepalm)

7. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.177
    Сите околу мене се заразуваат периодов и се вакцинирани и не минуваат баш лесно јас сум вакцинирана со синивак и баш се плашам да не се заразам и лошо поминам :(

8. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Со синовак се вакцинирав во Август минатава година. Немав никакви последици, ниту рака ме заболе ни ништо. Корона прележав сега на почетокот на Јануари, делта сојот, прилично лесно поминав (ако не ги рачунам неколкуте панични напади што ги имав на крајот од нигде никаде) а од последици сѐ уште имам затнат нос. Мислам дека вакцината игра голема улога и се си мислам дека ако не бев вакцинирана немаше да поминам така лесно. Иако на почеток бев решена дека нема да се вакцинирам, се премислив гледајќи се лошо што се случува, а искрено во моментот кога дознав дека сум позитивна посакав да бев вакцинирана со фајзер. За бустер размислувам ама не можам да се решам.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.177
    Не ти треба бустер заразата ти е ко бустер.

На SexyDarling му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Па сега веднаш не ама... Понатаму зависи како ќе се одвива пандемијата. Јас стварно се исплашив, светов стана страшен на некој начин.

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.177
    Јасно ми е сите сме исплашени ама ме дека нешто и бустерот ќе ти смени секако со посигурна сега откако си прележала него само вакцинирана :)

На SexyDarling му/ѝ се допаѓа ова.
  12. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    651
    Како си? дали ти потпоминаа симптомиве? те читав претходно дека се спремаш за бустер доза со Фајзер.Ме интересира претходно со која вакцина беше вакцинирана? Дали го имаш прележано вирусов? Јас исто минатиот вторник на 22 Јануари примив бустер доза Фајзер и освен првата вечер малку болка во раката ништо друго не почувствував, но претходно бев вакцинирана со 2 дози Синофарм во Србија исто никаква реакција.btw го немам ни прележано вирусов па може и тоа да има некаква поврзаност со реакција од вакцините.Којзнае ова само претпоставка од тоа што го гледам од луѓево околу мене

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас немав план да ставам бидејќи добив информации дека нема веќе Фајзер, случајно отидов да прашам во истата клиника каде што ги ставив претходните две Фајзер исто, дали имаат останато Фајзер и се погоди баш истиот ден да вакцинираат со таа вакцина. Не се ни спремив ама два дена добро ме утепа.
    Подобро сум сега,се чувствувам енергично.

Инаку се немам заразено воопшто и се молам така да остане, јас си пијам витамини секое утро после јадење. Многу пазење треба, водење хигиена.

Чувај се.

14. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.402
    Дали третата доза е за сите или има некоја старосна граница?

15. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Третата доза е за сите коишто сакаат да се вакцинираат,нема старосна граница ниту некое друго ограничување,се става по шест месеци од втората доза.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    26.929
    Знае ли некој зошто до 25/30г (ако си со фајзер 2 дози) те вакцинираат со фајзер а ако си над таа возраст со Модерна?

17. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    199
    На татко ми сите 3 дози му беа со фајзер, и на мои роднини што се околу 30-40 само со фајзер се. Зарем не треба да си кажеш дека со фајзер треба ?

Можеби снемале фајзер:|

На Polnoletniot му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    20220131_190548.jpg

На blablabla1234 и WildMk им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Зошто волку црни сценарија си правиш? Многу луѓе прележавме разни соеви корона и без вакцина. Ајде малку попозитивна биди :) посебно треба да ве радува омикронов што полека го замени делта сојот, така што и за невакцинираните ќе пројде без посериозни проблеми.

Денес баш бев кај матичната, ми вика нема кој не е болен од омикронов, глава неможам да дигнам од работа, луѓево се толку испаничени од секаков симптом, вели ми доаѓаат само со затнат или растечен нос, џабе ми одземаат време.

На AndyRad и mKdevojce им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    На Ahoy и blablabla1234 им се допаѓа ова.