Една доза вакцина и два пати прележана. Ете тоа е специфично. Од кај знам што сака да прави жената. Ако сака само во Данска да седи ОК, а ако сака да патува што правиме? И да седи само во Данска до сега самата Данска сто пати смени што важи што не. Денес важи едно, ако тргне нагоре кривата пак ќе почне да важи друго. Веројатно јасно ти е тоа нели?
Една доза- во моментов сеедно што ја примила, два пати прележана- заштитена за подолго време. Баш затоа што во моментов е се' попуштено не мора да си го става здравјето на ризик. Се' додека не е "нож до коска" и не и' треба сертификат, не гледам причина за втора доза. А може и нема да сменат ништо данците, постои и таа опција, или не?
Секогаш постои секаква опција, ама лекар се прашува за специфични работи. Не форум. Каде некој како тебе ете мисли дека има златен имунитет со едно прележување. А некој како мене не мисли така.
Џабе да примаш и пет вакцини кога тие не штитат од вирусот, гледаме и слушаме дека помеѓу новозаболени има и комплетно вакцинирани а исто и меѓу починати има исто така комплетно вакцинирани. Значи вакцинираните слободно можат да се шетаат и да го пренесуваат легално вирусот на здравите луѓе. Затоа едно големо НЕ за бизнис со вакцини!
Точно. Само што и лекар ќе и' каже исто, да почека со било каква вакцина сега за сега. Колку и да е форумот субјективен, на крајот на денот и сечија одлука за свое здравје е субјективна. Секој решава за себе без разлика дали му кажал стручњак или не. Нема ништо лошо некој ако сака да чуе мислење и искуство на форум. Каде и некој како тебе мисли дека златниот имунитет се стекнува само со вакцини и го анулира природниот.
Дали пред да се вакцинирате правевте некои испитувања? Дали може да се прими вакцини кога имаш добиено? Сакам следната недела да се вакцинирам па да знам што како.
Јас не правев( нити луѓето околу мене пријатели ни моите) ако имаш некоја состојба што треба посебно внимание… но матичен најдобро ќе ти каже и процени, можеш да се вакцинираш и да имаш добиено
Нешто промени или? И мене ми е за во странство. Дали ќе ми ја признаат ако две се Синовак, а трета Фајзер?
Вака значи за овде за да добијам тоа што е Green pass сертификат нивни имаше потреба да ми испитаат анти тела преку крв да видат дали имам дека имам премено две дози синовак во мкд и ми ставија бустер фајзер и чекаме резулатите од антителакта доколку немам доволно антитела ке треба уште една фајзер за да ми дадат пропусница така докторот ми рече
Сега ја прочитав вчерашната статистика: Од 28 починати, 17 се целосно вакцинирани Уште мислите дека вакцинте ве штитат?
Теорија на завера? (Во 39.20 минута) https://dailyexpose.uk/2022/02/12/injection-secret-ingredients-whats-the-aim/ Austin Fitts believed their plan to microchip the planet would fail because “you’re shifting the planet to a slavery model where literally your electromagnetic field has no sovereignty, your intelligence has no sovereignty, your spiritual life has no sovereignty and you have no physical sovereignty,” she told Knight. Позитивен поглед на работите.
Да, и? Треба слепа да се правам пред фактите само затоа што сум решила дека треба да се вакцинирам. Иако не бев сигурна и тогаш дали треба или не, ама ај... Плус, јас со кинези сум. Не сум американка со вакцини за богаташи како фајзер Сиромаштија
Ме интересираат мислења од постручните во однос на примање booster shot по прележување на COVID. После колку време од прележување би требало да се прими? Дали имаме директни искуства тука од членки кои се/биле во истата ситуација?
Не сум стручна ама многу гледам го поставиле истово прашање ко тебе и по групите. Зашто сакаш да примиш бустер ако си прележана?