Не се бара нит за излез од Македонија, ниту за влез во Бугарија. Бев пред недела дена. На ниедна граница ништо не ни побараа.
Ништо не се бара повеќе исчезна короната....да е жив Путин инаку и ден денес ќе се плашевме со кого сме биле во контакт
Да возвишуваме убијци и силувачи на деца затоа што некои од вас се посебни снегулки, попаметни од сите дали имаш два грама мозок и зошто не?!
Покрај Путин, исто така и вакцините е ред да се спомнат, воедно покрај корона, лечат и други болести, т. е. Све лечат
Вакцината помага , али не е 100 посто ефикасна зависи од кој производител , највеке заштитува до 70 , 75 посто.
Неодамна е објавена студија од Airfinity која анализира колку животи биле спасени од која вакцина против КОВИД-19 во 2021 година. Статистиката е следна: Според ова, АстраЗенека и Фајзер се на врвот со спасени животи, со тоа што АстраЗенека се покажа како поуспешна вакцина со проценети спасени 6.3 милиони животи, додека пак Фајзер 5.9 милиони спасени животи, според проценките. Потоа следува Синовак (и покрај тоа што Кина не е вклучена во истражувањето, а не се ниту земји со помалку од 90 000 жители популација), Модерна и како петта најдобра се покажала Синофарм. Интересно е да се види како АстраЗенека сепак се најде на врвот и покрај сета пропаганда против неа, а истото важи и за двете Кинески вакцини: Синовак и Синофарм.
прво не сакав да се вакцинирам, ама изгледа прележувам по 2ри пат, не е толку лошо. Се вакцинирав во Септември 2021 со СиноВак, прележав во Февруари-Омикрон, сега имам пак слични симптоми ко Февруари, ама поблаги.... Јадев и сладолед паралелно, а мене ме убива грло после сладолед, па не знам дали е Ковид, моментално
Se e obratno.astrazeneka I fajzer se najsmrtonosni I rizicni.so milioni nus pojavi porano ili pokasno
I nemoj nisto da pravis.jas edvaj ziva ostanav po prvata doza na smrtonosniot fajzer.nikako ne go preporacuvam.zboruvam za moe iskustvo.