Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

364 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    и јас многу лошо ја поднесов и затоа останав и со една доза ,ма да и кога требаше втората пак ме фати ковидов

2. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Neznam ne sum imala takov virus bar ne kolku sto znam jas.no za vakcinata otkako ja primiv bev pred smrt mi se kocese vilicata.ladna pot od noze.race.mi potece vratot.rakata na mestoto Kaj bev bocnata.a na desnata raka dobiv crven osip nesto ko izgorenici.edvaj zemav vozduh.mnogu loso.bev da im kazam vo boris trajkovski.mi.vikaat ne e od vakcinata.im vikam vaka jas nikogas ne sum bila.uzas.i da umrev.nikomu nisto.po cena glavata da mi ja secat ne bi primila poveke nikogas duri ni.bilo kakva veke.kamoli fajzer

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.089
    Допаѓања:
    87.759
  4. Егеецот

Егеецот Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    107
    Доцнам малку со темава али се надевам не е предоцна.

Не се вакцинирав и покрај целиот притисок и заплашување, како од медиуми и институции, така и блиски членови од семејството, али сега некако ми е жал, се каам што не бев дел од оние кул луѓето што се сликаа на инста и тик ток како ја примаат вакцината и глумат совесни граѓани, не го фатив тој тренд. Дали се уште постои шанса да бидам прифатен од општеството?

Ве молам одговорете, еве веќе со месеци не спијам како треба.(дали можеби е тоа некоја нарушена здравствена состојба како резултат на непримањето на вакцината?)

П.С.
    Исто никогаш не го искористив оној стикерот за профилна на фејсбук - Здравјето на заедницата е и мое здравје или слично, не памтам како беше точно, НО затоа веднаш ставив знаме од Украина кога почнаа Русите да влегуваат со тенкови, ваљда и тоа значи нешто нели?(ова го спомнувам затоа што баш тој период короната некако ја снема)

Ве молам без осудувања.

На Букерко, Cinnamon Bun, Askopje и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Ништо готово, нема ти спас :D :rofl:

6. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.369
    Допаѓања:
    11.989
    Сериозно или тролаш?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.353
    Допаѓања:
    20.325
    Wtf:drunk::rofl:

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.940
    Допаѓања:
    36.069
    Помина возот.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.026
    Готово, и од членовите на форумов веќе ќе бидеш игнориран.

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Ги жалам тие што не можат да спознаат сарказам

На BlackNight, joy1, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.597
    Не примив ниту една доза од вакцинава и во ниту еден момент не сум се покајала.

На Crnookata, Егеецот, dea.18 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Човек никогаш не треба да се кае за своите постапки поради тогаш во тој момент тоа најдобро решение му делувало.

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.151
    Абе колку си интересен значи...

14. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
  15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    15.358
    Исто јас. Чувствувам грижа на совеста што не бев општествено одговорна личност и не се жртвував за општото јавно здравје.

Сега се чувствувам како предавник/измамник кој ги ужива благодетите од жртвата на другите/масовната имунизација со други зборови исчезнувањето на пандемијата преку ноќ што ни го врати слободниот живот без сертификати. (Кога ќе ми текне само колку пари заштедив на кафе и ресторани :wasntme:).

Ама никогаш не се знае можеби ќе имаме прилика за поправен испит.. некоја нова пандемија можеби ќе излезе од супата со лилјак на некој друг невнимателен Кинез. :emo:

На LoneWolfGuy, dea.18, Spicy Senorita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    986
    Не знам дали е за тука прашањево, но..јас откако се вакцинирав ми се промени животот. После два дена од примената на втората доза се разбудив со вртоглавица, не можев од кревет да станам и од тука почнаа проблемите. Почнав да имам проблеми со видот, се ми беше замаглено, ми се случуваа на неколку месеци такви напади со вртоглавици, некои чудни главоболки, со срцето проблеми, екстрасистоли, тахикардии, проблеи со желудникот гастритис итн. Во овие две години имам направено некои основни испитувања во врска со моите симптоми и сите наоди биле уредни. Ден денес имам мака со сите овие симптоми. Исто така развив и анксиозност. Дали некој се соочил со вакви последици после вакцината, стварно не знам што да мислам, здрава права бев пред тоа и наеднаш како се од таму да ми почна:)

17. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.597
    Се ова што го опиша (освен проблем со видот) ми се има случено после прележување на вирус. И тоа не беше корона, оти тогаш корона не постоеше. :)

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Во периодот кога се вакцинирав бев пола човек. Така да не знам дали од вакцините имам последици. Од прележување на вирусот долго имав последици. Не знам, нема ни да дознаам веројатно.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.597
    Ај уште ова, денес на почетна ми излезе видео. Од некои Амерички новинари беше, ама јас првпат ги видов, иако следам. Наводно, Фајзер откупил компанија која се занимава со правење на лекови кои ги олеснуваат последиците од вакцинирањето со оваа вакцина. Последиците ги знаеме сите, долго и широко е пишувано. Ова не е фак лоџик, ова е дупли профит. Пошо пишувате за монструми во Македонија, не ги оправдувам, ама секоја шема им е украдена од странција.

На LoneWolfGuy, marchi-cool и Malesia им се допаѓа ова.
  20. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    166
    Бидејќи си направила прегледи и се ти било уредно, ова ти е на психичка база. Самата кажа дека си добила анксиозност што во последниов период е многу актуелна, некој свесни сме за тоа дека ја имаме некој не. Гледај на психа проработи, опуштај се, прави тоа што те исполнува... избегнувај да читаш црна хроника итн...

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.