Тироидната ја имаш проверено TSH е на крвна слика. Кај нас е интересно, маж ми се вакцинираше, јас одлучив дека нема, и откако само тој се вакцинираше почнаа моите здравствени проблеми, и тоа прво ми падна на памет дека да се вакциниран и јас ќе речевме дека е од вакцината. Кај мене тахикардија и анксиозност поради тироидната се појавиле:
Се проверував по неколку пати, грдни пари испофрлав и по приватни клиники, освен гастритис што си имам од мала друго ништо. Ги немам нон стоп симптомите ама ете на неколку месеци се појавуваат.
Проблемите со главата можеби се само мигрена. Главоболка, вртоглавица и проблеми со вид. Обиди се да забележиш кога ти се појавуваат симптомите, на пример кога времето е лошо, или после пијана ноќ во диско, или ако заборавиш кафе да пиеш, ако си пиела многу малку вода. И дали сите симптоми одеднаш ти се појавуваат на неколку месеци? Или неколку симптоми на неколку месеци. Гастритис кажа од мала. Главата од мигрена може да е. Уште проблемот со срцето остана. Освен тахикардија имаш друг проблем? Можеби од сите претходни симптоми добиваш симптоми на анксиозност и затоа и тахикардија. Сепак доколку е се испитано и се е ок значи само до главата е. Така ми викаше мојата матична дека се ми е до главата, резултатите се ок.
Фала ти за интересот, и срцето ми е во ред, носев холтер и ехо правев лани, за видот носам наочари од мала. Се што требаше се испита, знам дека е и од анксиозност ама некако така се поклопија работите баш после вакцината и тешко ми е да поверувам дека не ми е ништо ама до главата ќе да е
Зошто се измачуваш? Јавна тајна беше дека дел од вакцините беа контаминирани. Затоа кај дел се јавивја нус појави, а дел немаа ништо. Инаку, самото прележување на вирусот даде вакви симптоми.
Се измачувам зошто две години ги имам симптомите, го прележав и вирусот па немав вакви последици, сепак тоа е нема назад веќе.
https://nezavisen.mk/astrazeneka-ja...nekolku-meseci-po-priznavanjeto-za-nuspojavi/ Астразенека ја повлече целосно својата вакцина по изговорот поради комерцијални причини но причината е големиот број на тужби со кои се соочуваат поради појавата на нуспојави. Колку беа застапени кај нас нивните вакцини дали се сеќава накој?
Да над 60год беше. Инаку уште тогаш имаше проблеми со различни производители. Вујко ми го имаа вратено на патување дека била произведена во Индија и ниту била одобрена
За над 60 беше. Си објаснување дека најмалку згрутчува крв и е само за најризичните. Сите над 60 беа со оваа.
Слично нешто се случи и со Pfizer и Moderna вакцините. Сите стари би-валентни вакцини ги повлекоа и веќе не се авторизирани да се користат, под изговор дека сега направија нова, подобра бустер варијанта која е поефикасна со новите типови на Covid 19 Bivalent Moderna and Pfizer COVID-19 vaccines no longer authorized On September 11, 2023, the FDA approved and authorized the emergency use of “new booster” COVID-19 vaccines that target current circulating variants, providing better protection against the serious effects of COVID-19, including hospitalization and death. The Bivalent Moderna and Pfizer formulations that have been administered at HSC Health are no longer authorized for use and will not be administered. The vaccines have been removed from clinic refrigerators, effective today, 9/13/23. The updated vaccines have been preordered and HSC Health leadership will send out a notification once they’ve been received in the clinics. А од друга страна причината за такво нешто е огромниот број на нус појави кои се јавија од овие вакцини. На Novavax пак не ја одобрија новата вакцина целосно. An updated Novavax vaccine has not been approved thus far. Current formulations may be used until further notice.