Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

364 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Кај се тие што ме блокираа на форумов оти не се согласував со нивното мислење дека мора сите да се вакцинираат?

Ги нема нешто да зуцнат . . .

На Букерко, Anyshka, LoneWolfGuy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Да не се од оние со нус појави па немаа лице да те погледнат.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FM303

FM303 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    A sto im ostanuvalo vo toj moment? Bitno e dali bil nekoj vo pravo? Pa imase lugje sto tretina od familija im pocina od kovid, pod takvi pritisoci pocnuvajki od dnevni truenja na vesti na pocinati, karantini i uste zgora bliski lugje da im umrat. Pa da im kazale od most skokni i ke se zastitis, ke skoknale, mislis vo takvi situacii sposoben si da pravis nesto? Ne sekoj imal prisebnost da donese vistinska odluka i dosta veke so toa deka onie so se vakcinirale se ne znam kakvi. Site kolektivno se snaogjavme kako znaeme i nema potreba od glupavi komentari koj sto napravil vo takva haos-situacija. Ne sum vakcinirana po svoja volja, ama znam dobar del sto se vakciniraa od strav da ne umrat ili ubijat nekogo - dali jas go opravduvam ova ili ne moj problem si e, ne im slakam u faca ako razvile nus pojavi. A da ne zboram za delot od nevakcinirani zdravi pravi so kovid gi ubi za pomalce od 10 dena. Dosta vise so vakcinive, aman.

На KuklickaSk, Ravenn и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  4. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Луѓе и пред "ковид" си умираа од грип и инфлуенца. Само што не беше медиумски покриено. Со никаквата медиумска покриеност на гриповите немаше ни страв. И така магично исчезнаа сите видови на грип додека траеше ковидот кога постоеше, и знаеа кога удира втор трет бран со топна прецизност до ден пред три четири месеци пред да удри новиот бран. Тоа беше планирана и спроведена завера на светксо ниво за богатење на веќе богатите и уништување на економијата односно осиромашување на веќе осиромашените.

На Anyshka и Wideperpetual им се допаѓа ова.
  5. FM303

FM303 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    Za mediumskata pokrienost se soglasuvam. Trebase da sme vo tek, no se pretera. Fakt e deka imase zapostavuvanje na drugi bolesti, ali tie so si stradale si znaat najdobro za toa. Branovite sepak gi predviduvaa soglasno rasprostranetost na soevite vo okolnite zemji i niz Evropa (pr. britanskiot soj koj se pojavi vo noemvri vo UK se ocekuvase da dojde i kaj nas za nekoj mesec) a i ima matematicki epidemioloski modeli koi strasno precizno predviduvaat pikovi, pa vo prv moment ova mi e poverno otkolku nekoj na kopce da stiska i da proglasuva bran.

Ne navleguvam vo serioznosta na kovid, mene ako (fala bogu) ne mi se desilo nisto i na moi bliski, greota e da go generaliziram i za site. Isto so gripot. Nekoj 10 pati prelezal kovid umira od grip i obratno. Dodusa, komplikacii so totalna bilateralna pnevmonija, trombovi, udari, avtoimuni komplikacii kaj grip mnogu poretko gi ima, i zatoa kovid zasluzuvase pogolemo vnimanie.

Jas poveke za vakcinive iskomentirav, posto cesto slusam neosnovani osuduvanja kon vakciniranite. I da se pokaze posle 5 godini deka vakcinive se otrov, ima lugje koi vo toj moment taka odlucile od x pricini i ne im treba doplnitelen pritisok, posto i samite se svesni za posledicite od svojata odluka, i dokolku se sigurni deka im se desilo bas od vakcina, sekako deka se pismanat.

На KuklickaSk, daylight и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  6. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.331
    Осудувањата кон вакцините не се неосновани
    Доста следиш само наши вести, следи малку и што се случува во странство.

7. FM303

FM303 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    Neosnovani osudi kon vakciniranite, ne kon vakcinite - bitna razlika. Opisav pogore, deka od x pricini moze nekoj da se vakcinira. Toa ne gi pravi glupi ili naivni, vo toj moment toa bilo. Inaku vo Britanija ziveam i rabotam i sledam vesti od sekade.

На KuklickaSk, daylight и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  8. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    148
    Kako neosnovani? Кога и ги укинаа , таа од Астра призна дека се смртоносни , фајзер и модерна ги тужат милиони луѓе умреа или се разболела
    Неосновани како да не!

9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Треба да се разбере дека ние бевме експериментални глувци за вакцините, ништо не истестирано шибај брате, ваму психички притисок, ваму удри со тоа ковидот да го снема човечкиот род, катастрофа.
    Бришете темава да не ја гледам повеќе.

На Anyshka и LoneWolfGuy им се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.046
    Допаѓања:
    6.536
    Нека си стои темата. Да си знам дека имав право со протестите. 8)

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    112.814
    Мене 12 души што пријатели што роднини ми заминаа од Ковид.. Не вакцина, отров дами речеа ќе боцкав ако ме заштитеше. Сега после војна сите генерали се ама да имаа они период кога на секое звонење телефон кажуваш сочувство или плачеш да ги видам..

На Cosmic Girl, Milobebence и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.780
    Испари магично надменоста на оние кои го нарекуваа невакциниран лудак, кои му предвидуваа крај на спортската кариера, кои се исмеваа со неговиот јасен став дека не сака да прими никаква непозната материја во својот здрав организам, а и не сака да лаже дека ја примил, што е уште позначајно.

Ми се чини дека ништо не е заборавено толку бргу од она " дечко мораш вакцина ".

Браво Ноле . Освен што си најголемиот тенисер во историјата на тој спорт, докажа и нешто памет и многу слободарски дух.

На Букерко, Sielo❤️, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.180
    Невакциниран лудак и обожувач на бабини деветини.

14. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    148
    Вчера читав над 200 луѓе во Словенија поднеле тужби и бараат оштета од вакцините
    Луѓе останаа со тешки болести доживотно како последица од вакцините А и многу луѓе умреа од нив

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.180
    А и многу луѓе останаа со долг ковид? Тие кого да тужат? Овие шо не знаат раце да мијат и да си го покријат лицето кога се рикнуваат од кашлање. Баш една јутуберка што ја гледав, физичарка, остана со долг ковид, еве трета година жената нема станато од болнички кревет. Тие луѓе кого да тужат?

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    179.015
    Тие што го напраија ковид?:wasntme:
    https://oversight.house.gov/release...-science-evidence-point-to-a-wuhan-lab-leak/

На SummerGirl и Wideperpetual им се допаѓа ова.
  17. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.180
    Треба да се учи критичко размислување и читање во училиште оти тешко нас со вас. 5 сведоци кои шпекулираат како Ковид-19 станал Ковид 19, а не потврден научен факт.

И јас со 5 другари може да се собереме и да кажеме Биљкарката е Баба Рога, ама ако немаме конкретни докази, тоа ќе биде само рекла казала.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    179.015
    Добро. Еве Фаучи вели, теоријата за лабораториски потекло не била инхерентна теорија на заговор. Никад таква дебата не заташкувал, еве жими кучињата од Биглгејт.
    https://www.reuters.com/world/us/fa...leak-theory-before-us-house-panel-2024-06-03/

US house of Representatives е државен орган на некоја држава колку што разбрав, не некои од кајгана или фемина собрани на викендица, штознам:wasntme:
    Ај, ќе почекаме уште 70 години, и нда да им помине на вакциналните договори:o:

На @oneday и sonuvana им се допаѓа ова.
  19. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    148
    Temата колку што гледам е вакцини против ковид, оние вакцини кои требаше да сопрат вакцинираните да не се заразат и шират вирусот што не се случи, па имавме вакцинираните полесно да поминат , а вакцината служи воопшто да не се заразиш
    Жал ми е јутјуберката но И мене тетка ми 10 дена после примена 3 доза ,првите 2кинеска , третата фајзер зошто не ја пуштија со кинески да иде да си види првото внуче од син и кој живее во Германија доби мозочен удар еве ја повеќе од 3години е неподвижна не стигна да види ни внучето , а беше многу активна немаше никаква болест ,49 год имаше тогаш
    Жена до нас во комшии 20 на минути по примена вакцина умре во ходникот на амбулантата,
    Маж и жена на подолната улица и двајцата во рок од 2недели по примена вакцина починаа а не беа стари околу 50 и некоја Немој да ми кажеш случајност е не е од вакцините
    И уште полно луѓе кои на фб сами кажуваат дека по вакцината тие се стално болни
    Нема потреба да се толку дрско однесуваш и браниш она што и самите признаа, бар тие од Астра главната си изјави дека вакцините против ковид се смртоносни
    Јас Зборувам за луѓе што ги знам а не за јутјуберки кои за прегледност се може да кажат , да може да има последици и од вирусот ннод вакцините се уште потешки , оние вакцини кои требаше да спречат вирусот а гледаме се уште го има

На Anyshka, Bitter-Sweet и forumce им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.593
    Допаѓања:
    39.617
    Зарем има некој кој уште верува во вакцините против ковид?

На Букерко му/ѝ се допаѓа ова.