Србија мислам едина у свет нуди моженост да избереш вакцина. И тоа си има влијание. Кога би можела да бирам, можеби би верувала на традиционална вакцина, ама нема кај мене пребирање.
Веројатно да, преговараат. Филипче на Сител изјави мислам дека стапиле во контакт, а ќе набават во зависност од потребите. Ако добро сфатив, измеѓу редови. А ако ја гледаме тековнава заинтересираност, нема потреба. @Biljarkata и кај нас рекоа дека ќе може да се бира вакцина, ако има повеќе достапни. Еве баш @CameliaMiller вчера напиша дека некои колеги се одлучиле за Синофарм и им дозволиле. Значи може и во пракса ете.
Прееска прочитав нешто дека не ја планирале руската. https://www.slobodenpecat.mk/makedonskiot-premier-so-poraka-ne-ja-ignorirame-ruskata-vakczina/
Да де, имаат доволно нарачано, тоа е вистина. Ама тие доволно нарачаните ќе стигнат здравје за следна сезона на вакцинација
Многу ќе ни биделе! Па од вишок глава не боли тупане, биди фраер ко Вучиќ па раздавај наоколу ако треба. Читај:не смее ни да погледне накај Русија.
Па, да ја дадат руската како опција, да видиш како ќе рипне заинтересираноста. Едно чудо луѓе што ги знам би се вакцинирале само со руската. Дури и јас може ќе се кандисам да се вакцинирам ако ја донесат
Многу луѓе истражуваат опции да се вакцинираат во Србија ако можат. А овие нашиве „виша„ политика тераат
не бе, појма немаат кај тераат. https://kanal5.com.mk/zaev-se-vodi-...e-povekje-otkolku-shto-ni-se-potrebni/a461902
Итно на Заев да му се најде поарен ПР тим . Да престане човекот со глупи изјави од типот вишок да не ни се....
Вакцини преку Ковакс ќе стигнат најрано есеноска, гледајќи каква е состојбата. Овие од директните преговори со Фајзер којзнае кога, и секако нема да донесат количина колку што се надева Заев. Па во ЕУ битки водат да се снабдат, што ли ќе остане за нас? А да се договореа со Русите и Кинезите пред 2-3 месеци, сега наголемо ќе течеше вакцинацијата. Се виде уште лани кога колабираше Италија кој прв притекнува на помош. ЕУ ги остави на цедило и си свиркаше. Епа затоа рекле дека паметниот учи и од туѓи грешки (искуства), а тој без мозок... блазе си му. Еди Рама отворено ја критикуваше себичноста и негрижата на Европа за Западен Балкан. Барем му олесни на душата ако ништо друго не постигнал. Плус, платени се само 20% од (засега фантомските) вакцини на Ковакс, за другите само договор склучиле. Епа белки пишува во договорот кога треба да стигнат, а ако поминал рокот, поништи договор, кој ги врти, барај други реални алтернативи.
Sputnik V had been approved earlier in Russia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestine, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Hungary, UAE, Iran, Republic of Guinea, Tunisia, Armenia, Mexico, Nicaragua, Republika Srpska (entity of Bosnia and Herzegovina), Lebanon, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Montenegro, Saint Vincent and the Grenadines, Kazakhstan, Uzbekistan and Gabon. https://sputnikvaccine.com/newsroom/pressreleases/sputnik-v-authorized-in-30-countries/
Владата да нарача количини вакцини и од Руската за да можеме да бираме ако сакаат луѓи и со таа. Са Да има избор кој сака и со Руска да се вакцинира. ЗАтаа вакцини ке има поголема заинтересираност покрај К;инескката и Фајзер. И така преку Ковакс ке каснат. Вирусот мутира и мора што побрзо да има повечќе вакцини..
Па не им дозволија баш така, него се откажаа од вакцина сега затоа што знаат дека следно на Синофарм ќе бидат, не е дека тогаш ќе можат да одберат Ама ако има доволно и има избор, не гледам зошто да не може да се бира ако некој сака да бира.
А нели имаше скандал во Германија, преку ред што си се вакцинирале ако има слаб интерес чему тоа ај баш ќе го распрашам брат ми