О Боже, ние никакви вакцини немаме овој премиеров будали во здрав мозок не прави. Да не случајно сме имале 3 милиони ваксајнс за 2 милиона луѓе. Бре, домаќин човек .
EU Држави од по 10 милиони жители, во моментов имаат вакцинирано 0,5 милиони дози. Германија 4 милиони дози. Вакцинирани отприлика 2% популација во период од скоро 2 месеци (секоја вакцина се дава во 2 дози така?). Да не кажете не сум ви кажала.
АстраЗенека на 3 или на 12 недели ја даваат? Иначе да, освен Јансен кога ќе ја одобрат и Спутник Лајт он иц веј. А Велика Британија дава само по една доза, за да вакцинирале што повеќе луѓе
Појма немам, со никого од ризичните групи не се дружам. Прочитав не сакал народ да се вакцинира со Зенека
Да. Вчера телефонирав. Ја ставија на листа и ми рекоа дека сеуште се кај тие 90+г. Додека стасаат до 60+, месеци ќе минат бидејќи огромни листи за чекање има.
Долг век имаат германциве. Тие им се најприоритетни, со нив почнуваат. Прашуваа дали имала трансплантација, тумор/рак дијабетис, шеќер, излив, срцеви, бубрежни заболувања... Ваљда колку поболен и постар погоре на листата и побрзо на ред. Просечен пензионер, со просечни здравствени проблеми, си чека неколку месеци. За нас младиве ич не прашав, можам да замислам кога ќе дојдат на ред. Догодина
Јас знам дека Австралија не сакаат и не се почнати уште Кај мене во болница во Германија има заинтресираност,веќе и втора доза примија.Јас не се пријавив. @duffi Во неговиот случај ништо не помага...
@JuLleE нормално е најстарите да се најприоритетни да се, кај нив се најлоши последиците од вирусот... и кај нас мислам од нив да почнат треба, одма после здравство.
Астра втората доза се дава 4-12 недели по првата доза, е сега за околу 90% ефикасност требало на 12 недели... Ама тие 3 месеци до втора доза си недоволно заштитен
На сила да ме седнат да се вакцинирам, нема да се вакцинирам. Некои тогаш ме караа како наводно ќе сум се вакцинирала кога ќе измислат, донесат. А нема.