Ви реков ќе се предомисли и тоа за два дена Дал инструкции да се направи порачка од 100 000 дози од Спутник вакцините @Ahoy ете и Спутник ќе има
Зајко ти е кажав после пу пу не важи... Дур донесат вакцини за сите кој сакаст да се вакцинираат ќе излезе Македонски сој...
Дедо ми викаше "дур не видам шарен сандак и два попа не верувам". Не ви ја разбирам возбудата за "ќе биде", ѓоа не знаеме со какви патологии си имаме работа. Засега имаме само цртање во воздух, како во скечовите на К 15, и реален грст милосрдие од Србија. Толку. А во Швајцарија се шпекулира дека е можно да ги откажат петте милиони дози од Астра Зенека. Чекаат да видат резултати од истражувањата за нивната ефикасност, а најмногу се замерува тоа што производителите немаат вклучено испитаници кај категории луѓе над 65 годишна возраст, која е и најранлива. https://kurir.mk/svet/vesti-svet/sh...rachanite-5-3-milioni-vakcini-od-astrazeneka/
Израел почнува да се враќа во нормален живот !! Браво за Израел 1 држава снабдена со најмногу вакцини Импресионирана сум !
Jas zavcera se vakcinirav so Pfizer, ja zemav prvata doza i nemase nesakani efekti.. Imav malce pokacena temperatura i glavobolka sto e normalno koa ke primas vakcina...
А се разбра оти сам си се пофалил правникот, роден 1980 та. Да не се пофалил на ФБ, никој немаше да знае. Којзнае уште колку се вака...
Кај нас беше побаран список од медицински И немедицински персонал што е во директен контакт со пациенти. Така не' вакцинираа и нас администрација, хигиеничари, ракувачи, разни мајстори што влегуваат во просториите каде има пациенти. Само управата не беше на список.
Само 100.000 од руската? Таа се примаше во две дози така? Ах да, на Заев му беше страв вишок да не имаме па затоа...
Кравче, 200 000 од кинеската, плус Астра Зенека. А имало само 90 илјади пријавени. Верувај и ќе останат. Јас не познавам човек освен овде на форумот што сака да се вакцинира. А имам широк круг на познаници, плус работам со луѓе. Еден да сака само.
Ама треба да се запрашаат на што се должи малата заинтерсираност. Србија има огромна заинтересираност, а мислам дека тоа се должи на тоа што имаат вакцини. Луѓето знаат дека ако се пријават, веднаш ќе добијат вакцина и дури ќе може и да бираат. Нека донесат 500 000 Руски, 200 000 Кинески нека се, плус малкуте Фајзер и АстраЗенека што ќе стигнат, па ќе видат како ќе рипне заинтерсираноста. Исто и кампања треба, не само на Фејс кај Филипче, туку и на Тв како што знаат да даваат предизборни реклами, за да се таргетира пред се' постарата популација.
Не е баш за сите, само за тие што имаат Green pass односно што се вакцинирани со 2 дози. За другите ќе има рестрикции. https://www.nbcnews.com/news/world/...9-vaccination-certificate-opens-fast-n1258467
Младите повеќе треба да се таргетираат да сфатат само со вакцина ќе се стави крај на ова. Викендов во повеќе разговори со пријатели на возраст до 35, сите викаат дека нема да се вакцимираат, ќе си седат со маски и ќе прават пцр ако треба да патуваат. Нејќеле во прва тура. Која прва тура, милиони се вакцинирани. Инаку сите се високо образовани луѓе и паѓаат на лажни вести.
И во другите држави е мала заинтересираноста, да бидеме реални. Никаде, освен во Србија нема интерес за вакцини. Еве и јас нема да се вакцинирам и ќе правам ПЦР ако треба. Знам дека само со вакцина може да заврши пандемијата, ама мене ми е страв. Искрено. И никаква кампања нема да ми го промени мислењето. Ако веќе бидам приморена, и тоа не за патување, и така одмор на лето дури, ќе ја ставам руската. Ама ова ако стане задолжителна. Во никој друг случај нема да се вакцинирам.