Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине е работава кај нас. Нас не ни требаат вакцини. Ќе ни даат таму некои што им останале ја со поминат рок ја плацебо. Кој не шмиргла бе нас во светотв и европа а да се засекираат за да имаме вкцини. Не гледаш Гана прва добила од Ковакс системот. Гана еј!!
Fajzer netipicno e sto vo mojot slucaj se raboti za mutacija sega imam test povtorno po istekot na karantinot pa ke vidime.
Ct 37?! Тоа е многу мала количина на вирус, детектирана поради големата сензитивност на тестовите. Ако е така, веројатно немаш(е) симптоми?!
Нешто сабајле прочитаа баш на Сител вест дека и Хрватска ќе донира вакцини за Мк. Ама конкретна бројка и од кои вакцини не спомнаа. Некако само најави, а реализација 0. Ништо ново.
Komadić slobode Za zdravstvenu putovnicu se zauzeo, pored svojih kolega iz Grčke, Cipra i Španjolske, i austrijski kancelar Sebastian Kurz. Pred konferenciju Kurz je rekao da bi “zelena putovnica” bila prikladna za ljude koji su cijepljeni ili su se oporavili od korone kao i da bi omogućila “komadić slobode” ali i “uređen europski put ka normalnosti”. Овој малиов лигав Курц типичен примерок на фашистичка багра. Вакцинацијата против ковид со резолуцијата не е задолжителна ,а фашистиве бараат ограничување на слободата. Се плашам за иднината во Европа , дали по примерот во Израел следно што ке бараат беџови за да одиш на фризер,театар,ресторан и сл. Каков живот ке живееме?
А за вакцинирање на деца што ќе кажете? Ова https://www.theguardian.com/world/2...en-could-be-key-to-stifling-covid-say-experts Во корелација со ова https://www.rcpch.ac.uk/resources/covid-19-research-evidence-summaries Не знам кој пат да фатам, ама баш не знам
@Cosmi Да беше само Курц.. Ама за ова се залага и Меркел, Урсула, и други. Не е задолжителна ама вака или така ќе ги приморат луѓето.
Не можам да поверувам колку се неажурни, добро бре па за здравјето на луѓето се работи, го ставаат на коцка. Донации чекаме. Оти се плашиме да не нарачаме повеќе вакцини па да не ни останеле. Леле да не е трагично би било смешно.
Вучиќ за ковид-пасошите: Кои сте вие да го ограничите движењето на некој што не сака да се вакцинира?
Во превод, нема начин како да ни ги донесат. Немаме национална авиокомпанија, па треба да најдат друг карго авион или да се договорат со Кинеска авиокомпанија, или евентуално ЕрСрбија, што е исклучително тешко.
Ова као, еве ќе дојдат, за кратко.... Ама.... Знаете што значи некој да ти го врати капарот?? Капарот!!! Тоа значи со тебе немам работа повеќе ни сега ни во блиска иднина.. * Вакцини нема, ама "ние" сепак се пријавивме за вакцинирање за да има Филипче со што да се фали.. Мизернооо!
Изговори за неспособност,не се работи за тенк за кутии се работи.Ако немаме национална компанија ке си платат ДХЛ или друг и за 2 дена тука ке бидат.Ќе видиме што е посреди.