Леле бе Ни ги удрија клоците дефинитивно? Дајте некој подебел јорган Филипче да се покрие. Т. е. скрие.
Ова со набавката на вакцини, па уште и во Февруари стана поголем фејкњуз од датумот за ЕУ. Се прашувам (реторичко прашање) кој ли сеуште им верува на овие лажовчини?! Па уште мува не ги лазе бе... * Ќе не вакцинира Зоки сега со "крстена вода", не берите гајле
Апсолутно. Виз Ер има 5 стационирани авиони во Скопје, со 1 застанување во Русија може да ни ги донесе вакцини со 2 авиони. Само не знам како им е регулирано на Виз за Русија и Кина, ама знам дека Унгарија праќаше авиони така со едно застанување лани кога ги евакуираа своите граѓани, така што не би требало да е проблем.
Според мене, или е до транспортот, или од Синофарм бараат да нарачаат поголема количина, пример 500 000 дози, или евентуално чекаат конечни резултати од Фаза 3 (што е, паметно). Или едноставно, неажурност и неспособност.
Nekade citav, A i nas doktor na utrinska programa rece deka pacienti so problemi so tiroidna zlezda ne se preporacuva da ja primat fajzer vakcinata... Mora i ova da se proveri dobro pred da se primi bilo koja vakcina.
Следно што ќе ни кажат е дека вакцините не се ефикасни за новите мутации, кои ќе станат доминантни и пак јово наново ...
zalugeto so bolesti i koi nesmeat da primaat vakcini naskoro rusite ke pustat vakcina vo sprej preku nos ..ne e efektivna kolku i drugite no sepak stiti odreden procent dali kaj nas ke stigne toa e drugo prasanje so gled na nesposobnosta na onie od "vrvot " ako bevme drzava filipce dosega 100 pati ke go isfrlea i krivicno ke odgovarase .. ama i toa e dr prasanje