Брат ми уште чека да го изестат кога ќе го вакцинираат Инаку тука во Грција до сега се вакцинирани 917.000 сепак малку е , 10% скоро вакцинирани. По 33.000 плус минус вакцинираат на ден , што малку е , дали нема вакцини или нешто друго е не знам. Кажуваа на тв дека до јуни околу 45% ќе бидат вакцинирани , а до ноември 70%. Освен ако не почнат повеќе да вакцинираат на ден па да завршиме со ова поскоро. Во април кажаа дека ќе донесат од вакцините на Џонсон ( јас со таа би сакала да се вакцинирам )
Хахах за патувањата така уште не , ама од нареден месец ќе се знае што како ќе биде за влез во Грција , имаше едно инфо на канал5 не знам дали прочита пред некој ден , ама тоа беше превземено од блиц.рс Пишуваше дека кој се има вакцинирано ќе влезе со тој документ од вакцинацијата а кој не , ќе може да влезе со ПЦР тест и плус на граница ќе прават рапид тест (бесплатен). Сега дали ова ќе остане , дали ќе важи и за Мк (а би требало сепак и Србија е држава од третите земји) ќе видиме , јас ќе обавестам овде ако нешто кажат
Лице од Србија првин вакцинирано со вакцината на Фајзер а вториот пат по грешка вакциниран со кинеската. https://www.rts.rs/page/stories/ci/...koronavirus-vakcina-vranje-sladjan-antic.html
Пасош има онлајн се пријави ибја викнаа за неполн месец. 30г без хронични заболувања сега ревакцина и закажаа ама не памтам за колку време точно мисла 4 5 недели разлика
Гледам и на сајтот има опција и за странски државјани, само треба српски број. Само што мене Србија ми е далеку, да бев таму на север сигурно ќе ги имав пријавено барем моите, ако не и себе. @Milkiway од АстраЗенека ревакцинацијата е по 12 недели.
Астра 12 недели, не 12 месеци Всушност ревакцината со АстраЗенека може да биде 4- 12 недели по првата доза, ама најдобри резултати има по 12 недели, т.е. 3 месеци. Конкретно со 5 нема мислам Модерна е по 4 недели, 28 дена.
Имаше последно за астрата дека и една доза да примиш си заштитен сега и пишав баш рече за 4 нед и закажале веќе термин за ревакцина ама требало да и се јават за сигурно. Ако е така што викаш со српски број одма би се пријавила се сњ надевам нашиве ќе донесат ама како тргнало... Инаку кога сме тука да споделам 1 ден беше со треска и грозница и главоболка 2 ден лошо и беше 3тиот ден како ништо да не било
Може, но е околу 50% ефективна само една доза и не трае повеќе од 3- 4 месеци. Затоа ревакцинацијата оди по 3 месеци. Супер, значи вакцината делувала