иде Спутник? Страв му било, греота. https://sdk.mk/index.php/naslovna/s...-ke-stignat-prvite-ruski-vaktsini-reche-zaev/
Нели се набавени т.е. договорено е да стигнат? Не следам вести, може и сум грешка. Тоа што уште ги нема е друг проблем.
Ептен себични. Затоа тука во Германија, има залихи од таа вакцина. Се "испотепаа" кој да ја прими, до толку што на вести апелираат дека мора час поскоро да се истрошат залихите ама ете не им оди некако. Која медиумска, лажна пропаганда, која иронија човече. Се' ќе направат за да изгледа дека народот едвај чека да се вакцинира, а е сосема обратно барем тука кајшто живеам.
Јас познавам 2 лица лично, немаа никакви проблеми. Имаше и на форумов неколку лица што ја примија, а @CameliaMiller ќе нè извести за некој ден како ја помина и втората доза
Маркетинг е се драга. Астра зенека е најефтина и се продава без профит. Јас би ја примила Астра Зенека ако можам да бирам. Правена е по стар принцип и развиена од Универзитетот во Оксфорд. работам со странци, и кај нив нема муабет дали ќе се вакцинираш, туку кога. А нашиов народ нејќел да биде у прв ред за вакцинирање, и на нив да испробувале.. Откако милиони луѓе во цел свет ја примија вакцината, не чекаат нас за теститање. Кралицата Елизабета прими вакцина, ама 'Драгица од Скопје' слушнала дека ќе и ја пореметат днк-та и не сака вакцина. Да не беше се ова трагично, ќе се смеев.
Точно. А што убаво ќе беше да ја нарачаа во Јануари пример, и тоа 600 -700 000 дози... ем заинтересираност ќе имаше, ем навременост и успешност...
Сега со рускиве ќе продолжат да се вакцинираат здравствените работници од ковид центри, а после нив лица над 70, така?
Да, точно, откако секаде ги исклоцаа и го попушија се завртеа таму каде што највеќе плукаа, т.е. по руската вакцина Тотален блам и фејл од Влада. Руско влијание муабетот. Сега ќе ги пуштат куртоните Ненад и Тричко да трубат како руските вакцини се најдобри во светот.
Глумат лудило еј..... Африкански држави веќе добија вакцини и тоа по стотици илјади. Што се вели Македонија од бога заборавена...