Нов бунар копај на стариот не плукај-така нешто им испадна со вакцинава Спутник(проевропски настроени бреее)
Секако дека е пожелно. Ако си фатил во меѓувреме друг вирус и "тлее" нешто во тебе, леукоцитите и црп тоа ќе го покажат. Тогаш не е пожелно да се вакцинираш. Исто како кај децата што правиме пред секоја вакцина.
И во Хрватска се расправаат околу Астра Зенека. https://www.hop.com.hr/2021/02/05/e...olicke-neuroloske-gastrointestinalne-bolesti/
Не се препорачува за лица над 60 години таа вакцина . Инаку моја брачеда што живее во Србија се вакцинираше токму со астра зенека и целото нејзино семејство ,немаат никакви нус појави , и така .
За никоја вакцина нема детални студии за одредени категории граѓани, тие се прават после добивање на дозвола за итна употреба, значи моментално се во тек. Според статијава, вакцинава никој не треба да ја прими. Ми излега како пост против власта во Хрватска, како не увезува "добри" вакцини.
Добро е стигна вакцината од Спутник толку сите ја баравме. Само нашиве да гледаат повеќе дози да може да ни даваат барем по 10000.
А 'доказов'. Искуцан лист сликан со blurry камера. Ја сакам АЗ. Оксфорд си е Оксфорд, ама ок, пристрасна сум.
Спореди бројка на починати од Ковид од вкупно заразени и починати од вкупен број вакцинирани, доволно е. И во минатото имало вакцини каде имало еден починат на милион жители па никој не се плашел затоа што немало медиуми и политика за да се шири паника. Колку вакцини сме примиле и ние и нашите родители, баби дедовци, прабаби прадедовци... и ете не, живи здрави сме.
Не знам дали мислат на таблицава 6 од страната на ЕМА за Астра занека https://www.ema.europa.eu/en/docume...-astrazeneca-epar-risk-management-plan_en.pdf Summary of Safety Concerns Missing information Use during pregnancy and while breastfeeding Use in immunocompromised patients Use in frail patients with co-morbidities (eg, chronic obstructive pulmonary disease, diabetes, chronic neurological disease, cardiovascular disorders) Use in patients with autoimmune or inflammatory disorders Interactions with other vaccines Long-term safety