Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,2%
  2. Не

366 глас(а)
    31,8%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Или ЕУ вс Бритаин или УС на секој начин ги форсира сопствените вакцини. Глеј што им праат и на Русите :doh:

Врти, сучи, па на крај чичко Били главен ќе излезе. Како што уште од почеток се збореше :rock:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.714
    Сите против сите:headbang:
    Никој не збори за русите, ама ако преживеат словачките хрчаци први ќе знаете(fingers). Во понеделник8-|

Е, ама, битно инфо:!:- зелениот пасош ќе важел само за вакцини одобрени од европската агенција за лекови. Кеч 22. На никој не му е гајле да запре пандемијата за озбилно. Еве ви ја ЕУ. https://www.euronews.com/2021/03/12...be-valid-with-ema-approved-covid-vaccinations
    Вие решете што ви е битно.:|

Последна измена: 12 март 2021
    На KuklickaSk, CameliaMiller, Cosmi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Уште од почетокот се вртеа три теории (барем толку јас знам)

- Една е дека вирусот е лабораториски (а за ова јас сум убедена) и дека е намерно пуштен од Кина со цел за уништување на туѓиве економии. И ко ќе видиш сега после 1 година, Кина цвета, другиве едвај дишат :^)

- Втората е дека чичко Били е вмешан заедно со Кинези за пари офкорс (пари од вакцини, од медицински помагала, лекови итн...) А некои тероии викаа и за чипирање, што кога ќе ги тргнеш настрана потсмевањата и ќе размислиш со ладна глава, држи вода. И не за да не слушаат и следат што правиме, туку за да не контролираат. До некаде и сега го прават истото со Гугле и остали мрежи, ама ова е некст левел.

- Трета теорија беше дека Русија некако е вмешана. За ова немам подетално инфо, што и како, така што не знам...

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.714
    Се дополнив погоре.
    Ај сега која теорија држи вода, освен таа за профитот- а има ли таква?:?:

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.862
    Допаѓања:
    41.193
    Како држи вода чипирањето?Како ќе го инсертираат чипот прво?

На smile:) и Peperutce1115 им се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Некој дебело профитира од ова и контролира.
    Јас типувам на Били, ама не сум сигурна :nod:

7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Не знам, не сум стручна, па не би да тресам глупости, ама... ти мислиш дека со ова ниво на развој на технологија не е можно ова? Рили?
    Јас не тврдам, ниту сум сигурна дека ова е вистина, ама никако не можам да го исклучам како опција.
    Следи што се случува низ светов и кажи ми дека уште сметаш дека пандемијава е „природна„

Абре толку не спобудалеа, што на крајот ќе почнам да верувам на теориите од српски сајтови што ги читав дека не трујат со боен отров :tmi: Ете до толку сум отидена и отворена за сите опции :x

8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.791
    Допаѓања:
    41.886
    @CameliaMiller плс озбезбеди ми Фајзер, ама за ова на никој, тајно, знаеш :mm:

Шала на страна, ова е претеризам :puke:

На CameliaMiller, JuLleE и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.714
    Били профитира од пасошите?:^)
    Ај донт рили гив а фак, искрено- сакам само да си ги видам родителите. И морето. И да дишам воздух ако може.
    Толку.

На eli25, KuklickaSk, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.862
    Допаѓања:
    41.193
    Да, не е можно.
    Нема врска дали се чини пандемијата природна или не, ставање чипови во вакцина без никој да знае е се уште science fiction.

На smile:), Peperutce1115, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Не знам за пасошите, ама за инсистирањето дека мора Амерички вакцини :^)

12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Хмммм, не би била толку сигурна, само тоа ќе ти кажам. Никако не можеш да знаеш. Плус, глеј каков медиумски мрак и цензура се случува со било што што ќе излезе а е контра веќе прифатените ставови. Не ти е матно? Не ти смета?

13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.714
    Абе мора некој ред да се има. Не може, им текнало на унгарците и словаците- Спутник, му текнало на Курц- незнамтишто... како така, село без кучиња. Пандемијата мора да трае бесконечно долго а парите мора да течат во саканиот правец:devil:
    Леле колку ќе биде тек интересно, ко ќе почнат сите да си праат локални вакцини:party: Италија рековте, шо вакцини ќе праи?8-|

На KuklickaSk, CameliaMiller, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.862
    Допаѓања:
    41.193
    Поентата е што не е физички возможно да вметнеш чип преку вакцина, барем сега за сега.Почнувајќи од тоа на кое место се аплицираат, па до тоа со каков вид на игла.После, како ќе се наоѓa чипот во вакцината? Растворен?И за што поточно ќе го користат чипот? На крај секако се поствува пршањето дека ако е така, тогаш зошто нема секаде доволно вакцини, ние Македонците не сме достојни за чипирање?
    Тенка е границата помеѓу сомневање и критичко размислување и верување во искази без никакви основи само затоа што нешто е матно.
    А и иронично е, зборуваме дека е можно да нѐ вакцинираат за да нѐ следат и контролираат, додека го пишуваме ова од уред кој знае сѐ за нас...и го чува тоа, не многу дискретно.

А за Бил Гејтс, што сте му се запнале толку сите?:D Човекот е само нехаризматичен и антипатичен како појава, може затоа им е толку одбивен на луѓето, а поверојатно е други да контролираат ако веќе нешто се контролира.

На Glowy, Avery, Peperutce1115 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Италија право у свемир ќе оди со Спутник.
    А ова се повеќе почнува да смрди на местенки од сите страни. И како и со се друго Америте и Кина држат лекција на ЕУ (Германија пред се) по "добро" однесување.

На CameliaMiller и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.714
    Какво добро однесување?:?:

17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Може си у право ;)

А за чичко Били, не е само нехаризматичен, туку многу повеќе од тоа. Прво почни со фондацијата негова, па понатаму во кои се фармацевтски индустрии има удел, па до вакцината на крајот и се ќе ти биде јасно.
    Ич, ама ич не е наивен ;)

18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Како се произведуваат вакцини (џабе е Бионтек германска компанија кога нема фармацевтски гигант да ја произведе вакцината), како се набавува заштитна опрема, како да немаш карантин, како да не трга секој на своја страна (се раскараа Австријци со Германци, Италијанци со сите, Унгарци тераат своја политика ит итн).

На eli25, CameliaMiller и Ahoy им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.862
    Допаѓања:
    41.193
    Па добро секако, нели беше 2, 3 најбогат во светот, како инаку би стигнал до таму.:D
    Некако премногу ми е експониран и многу изјави му се вадат од контекст за да поверувам дека може толкава улога да му се додели во пандемијата.А ни викам дека е наивен, далеку од тоа нормално.Плус, секако дека многу работи не се онака како што ги гледаме...ама дали некогаш ќе дознаеме, тешко?:|

Последна измена: 12 март 2021
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.714
    Ама на Германија супер и оди, економијата не е во криза, карантините се одлични, во болниците се 50% муслимани. Е сега, стапката на смртност е страшна, ама тоа никој не знае да го види. Не е баш наивна Германија ;), си тера како што и одговара.
    Прашањето што мене ме мачи е во чии банки државите трупаат долгови8-| Ова другово е колатерал.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.