Норвешка и АстраЗенека: FHI: Several younger patients experienced skin bleeding after taking the AstraZeneca vaccine
Има ли некаде студии нешто околу вакцинирање бремени со Спутник? Стоматолог сум и имам прилика за вакцина сега, ама бремена сум и не знам што да правам. Знам дека нема многу студии уште, ама гледам на темава има поинформирани од мене, па да прашам.
Искрено, не знам дали со било која вакцина ќе ти дадат бремена да се вакцинираш. Нема никакви докази и студии, не може ни да има сега, секако не се поминати за никого 9 месеци од вакцинирање, било какви резултати и да има сега би биле прогнози а не базирани на реални примероци. Мене со фамозната АЗ ме боцнаа пред да почнат фамиве, ќе видиме што ќе бидне. Иако го имаше и како прашање во прашалникот, докторите сите жени не препрашуваа да не сме бремени или да не планираме во наредните три месеци да останеме бремени. Исто и дали дојат.
Еве и малку по опширно искуство, од стручно лице: Др. Кунгуловски го сподели своето искуство по вакцинацијата со „Фајзер“
koga jas uste odamna vi kazuvav astrazeneca takva kakva sto e sega ako ne ja popravat e gubre, sekakva me pravevte i trol i deka tropam gluposti i preneseno od tetka na komsijata muabet i bla bla... vi kazuvav so sobra namera ama sfativ... i ne spodeluvam veke nisto pred da objavat i javno
Ова со вредностите добро што го објаснува. Маса на луѓе има кои провериле,и тотална збунка се со вредностите.
Инаку, во Израел трудниците беа во приоритетна група за вакцинација: https://www.google.com/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN29P1L4 ; Израел вакцинира исклучиво со Фајзер.
Не вакцинираат бремени. Во согласноста што ја потпишуваш има прашање за бременост. Ако макар едно прашање од согласноста одговориш со "да", не вакцинираат.
Не знам, искрено. 4- та фаза од тестирање би требало да е во тек, таму подетално се истражуваат вакцинирани луѓе со секакви состојби.
Одат со придружник најчесто. Иначе согласноста може да ја потпише и друг во твое име, за малолетни или неспособни да носат такви одлуки.
Медицински лица само. Првата пратка на Фајзер беше за медицинарите во првите борбени редови, макар што сите не се вакцинираа со Фајзер, ја чекаа рускава. Вторава пратка со руски вакцини ја наменија за стоматолозите како поризична група, и тоа генерално оние кои немаат прележано, само стоматолози, сестрите и останатите вработени во стоматолошки ординации ќе се вакцинираат подоцна Следно веќе треба и граѓани да почнат, ама не знам колкави количини се очекуваат.